Horhe Odesláno 3. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2010 Omlouvám se - furt nějaký problémy a nestíhám... Nicméně návod - je to jednoduché, ale zabere to nějaký ten čásek. Základem je vepřové - je na vašem uvážení, jak moc chcete mít výslednou konzervu tučnou a jaké tedy dáte maso. Já mám raději "light" verzi a tak dávám kýtu a podobně libovější verze, kterou stejně ještě očistím od "tlustýho" a nakrájím na kostičky. Je potřeba koupit i bůček s kůží(opět raději libovější). A zase okrájím větší kusy sádla a kůži - z té udělat proužky (cca 1 x 7 cm), zbytek libovějšího bůčky nakrájím na kostičky. Nakrájené maso promíchám, osolím a nechám chvíli odležet. Pak jím plním připravené skleničky, do každé navrch přidám jeden proužek kůže (má to být kvůli rosolu - při vlastní konzumaci vyhazuji). Uzavřené skleničky vložím do hrnce s vodou a nechám 2 hodiny vařit. Poté vyjmu z vody a nechám stát do druhého dne, kdy je opět vložím do hrnce a vařím hodinku. Po vychladnutí dám do ledničky, cca po týdnu jsou vhodné ke konzumaci - namazání na chleba či základ pro další jídla (guláš, směs k těstovinám atd.). Tak nějak jsem to předpokládal. Dáváš tam normální sůl, nebo pragandu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ricous Odesláno 3. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2010 Tak nějak jsem to předpokládal. Dáváš tam normální sůl, nebo pragandu? Normální, i když někde doporučují nějakou "rychlosůl". U nás to dělám tak jednou za dva měsíce - cca 10 sklenic, vše se brzo zožere a nebo rozdá jako dárek. Vozí mě za to třeba z hospody "můj" taxikář, kterej si to nemůže vynachválit... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 3. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2010 V poslední době se právě taky chystám udělat svoji vlastní vepřovku, páč to v konzervě se nedá žrat a ty domácí mi příjdou předražený. Akorát by mě zajímala trvanlivost, ale stejně to asi sežeru hodně dlouho přel limitem. Tu rychlosůl jsem používal na sušná masa, ale nebude to úplně ideálka na játra atp. Sice si maso zachová pěknou barvu, ale o ničem jinym to asi neni. Prdnu tam normálně mořskou a uvidíme. Pepř, kmín, česnek nedáváš? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milis Odesláno 3. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2010 Takhle když to člověk vidí a čte, tak ho mrzí, že se živí výhradně rostlinnou stravou. Možná si udělám to samý, akorát místo vepřovýho tam dám lilek. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ricous Odesláno 3. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2010 Pepř, kmín, česnek nedáváš? Kmín jsem dával ze začátku, stejně jako jsem dříve nechal převařit ve vodě pepř celý, nové koření a bobkový list a poté jsem ten "vývar" dával do sklenic k masu. Nakonec jsem ale začal dělat "only meat". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 3. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2010 Takhle když to člověk vidí a čte, tak ho mrzí, že se živí výhradně rostlinnou stravou. Možná si udělám to samý, akorát místo vepřovýho tam dám lilek. Co Tě to popadlo???? To máš nějakou dietu,nebo co???? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pete Odesláno 3. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2010 Takhle když to člověk vidí a čte, tak ho mrzí, že se živí výhradně rostlinnou stravou. Možná si udělám to samý, akorát místo vepřovýho tam dám lilek. :lol2: :lol2: Ty jsi jedinný příkladný vegan, kterého znám. On Milis ani ovoce a zeleninu netrhá, pouze to co samo upadne, aby rostlině neublížil. :goof: :goof: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pete Odesláno 3. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2010 Dnes k obědu, kuřecí prsa, osmahnutá, pak do pekáčku, čerstvá bazalka, loupaná rajčata a po 30 minutách zapékání na vrch mozarella... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 3. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2010 (upraveno) Kmín jsem dával ze začátku, stejně jako jsem dříve nechal převařit ve vodě pepř celý, nové koření a bobkový list a poté jsem ten "vývar" dával do sklenic k masu. Nakonec jsem ale začal dělat "only meat". Tak první pokusná várka po dvou hodinách vaření - nevypadá to úplně vábně.. No a podle spotřebovaného materiálu a energie jsem zjistil, že ty domácí nejsou předražený. Pro orientaci, tyto tři malé skleničky jsou 700g kýty a 300g bůčku. Upraveno 3. října 2010 uživatelem Horhe Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Snow Odesláno 3. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2010 Ricous má vepřovku nějakou lepší. 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 3. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2010 Ty moje jsou právě vytažený z horký vody, možná ještě změněj barvu. A možná taky né. Holt je to první pokus. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Snow Odesláno 3. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2010 Tak je nesežer, počkej týdej jako Ricous a pošli foto znovu. Posoudíme. 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 3. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2010 no určitě to nesežeru hned, ještě mám z minulýho tejdne 1.5 sklenice výpečků Kdybych tam dal tu rychlosůl, tak to bude mít krásnou barvu, ale ty orgány fakt trpěj. Ono stačí, kolik toho člověk do těla dostane v běžně kupovanejch uzeninách, tak aspoň doma si to dám bez chemikálií. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Snow Odesláno 3. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2010 Kdybych tam dal tu rychlosůl, tak to bude mít krásnou barvu, ale ty orgány fakt trpěj. Tak žer piškoty jako já a budeš mít od rychlosole pokoj. 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 3. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2010 Tak žer piškoty jako já a budeš mít od rychlosole pokoj. S piškotama jsem to shodou okolností zkusil včera večer. Po desátym piškotu jsem si řekl, že radši budu mí tejden v kuse sra*ku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 3. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2010 Tak žer piškoty jako já a budeš mít od rychlosole pokoj.Vy byste si s Eliškou rozumněli. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 3. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2010 (upraveno) Tak jsem dorazil kachýnku-naprostá špica- pekl jsem ji celkem 6.5 hodiny- 6 hodin při 110 stupních-jen osolenou a pokmínovakou-položenou na mřižce bez podlejvání a odkrývání pekáče a pak pod horním topením naplno za 15 minut na každé straně jen dal kůžičce tmavozlatavou barvu.Vřele doporučuji Upraveno 3. října 2010 uživatelem Conrad Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sect Odesláno 5. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. října 2010 V pátek na srazu Baker tak básnil o tvarůžkové pomazánce, že jsem v sobotu musel do obchodu a tvarůžky naložit. Dneska je za odměnu výborná večeře....a ani to dokonce nesmrdí........ Recept už jednodušší být nemůže: balíček najemno nakrájených tvarůžek smíchat s 1 zakysanou smetanou. Pak nechat 3 dny uležet a hotovo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 6. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2010 (upraveno) Vážení kolegové, na jaře jsem zkušebně vysel semena citronové trávy /Cymbopogon citratus/. Musím se pochlubit, že roste na záhoně i v našich podmínkách, je stejně aromatická, jen ty stvoly nejsou tak silné jako ta z dovozu. Je asi tak poloviční. Bezvadná je i do čaje - krásně ho provoní. Na podzim zkusím jeden trs přesadit do květináče a přenesu to do tepla. Snad poroste /je to trvalá travina/. Mohu všem, kdo mají možnost, doporučit její pěstování. Je nenáročná a roste velice rychle.Ještě připojím fotky mých výpěstků chili. Je velice aromatické, sladké, ale pálí jako čert. Je třeba být velice opatrný, jak s přidáváním do jídla, tak i manipulací s ním. Z pokožky se se kapsaicin obtížně odstraňuje :-) /nejen z pokožky, ale i z ....../edit: překlep Upraveno 6. října 2010 uživatelem gandalf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skalamander Odesláno 6. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2010 Pěkné. To vypadá jako habanero. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se