gandalf Odesláno 6. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2010 Pěkné. To vypadá jako habanero. Jj a to první by měla být Jolokia. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skalamander Odesláno 6. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2010 Jj a to první by měla být Jolokia. Habanera teď prodávají čerstvá v supermarketech v takových plastových krabičkách. Párkrát jsem je nakoupil a jen tak holé jsou opravdu síla. V jídle je pak ta nasládká chuť geniální. Nedávno jsme na jedné akci snědli z hecu celou tu krabičku ve třech a ráno jsem si přál umřít 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 6. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2010 Ještě připojím fotky mých výpěstků chili.Dá se to pěstovat i doma? Mám tady svůj pokus o ricousovo maso. Já to snad do příští středy nevydržím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 6. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2010 Kamile, doma to pěstovat lze. Ale můžu ti nějaký dát, až přijedeš. Nebo ti pošlu pár kousků sušených s těmi vltavíny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sect Odesláno 7. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října 2010 (upraveno) Rikouš (a potažmo Fazer) tady strhl masovevlastníšťávě mánii...... Právě vytaženo po druhém vaření. Upraveno 7. října 2010 uživatelem sect Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skalamander Odesláno 7. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října 2010 Mi se líbí ta masovost tady na foru. Jednou frčí G-čka, tak všichni kupujou G-čka. Podruhé zase všichni kupujou pera. Teď je zase v kurzu zavařovat maso 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 7. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října 2010 Mi se líbí ta masovost tady na foru. Jednou frčí G-čka, tak všichni kupujou G-čka. Podruhé zase všichni kupujou pera. Teď je zase v kurzu zavařovat maso Však jsme tady všichni stejný magoři né? A takhle jsem kdysi sušil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 7. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října 2010 Dá se to pěstovat i doma? Mám tady svůj pokus o ricousovo maso. Já to snad do příští středy nevydržím. Asi stojí za to vydržet. Dneska jsem ochutnal třídenní sklenici a nebylo to asi ono. Maso bylo takový trochu tuhý a né úplně šťavnatý. Taky to mohlo bejt použitím kýty. Příště zkusím krkovici s pleckem a bůčkem. Další sklenici otevřu až za týden, a uvidim, jestli to bude lepší. Jinak nasolený akorát, rosol vynikající. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ricous Odesláno 7. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října 2010 Určitě se vyplatí vydržet ten týden a nezožrat zavařené maso hned. Ono to "uležení" udělá své.Poprosil bych jinak o návod na pěstování těch feferonek s radou, kde sehnat semínka - taky se do toho dám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 7. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října 2010 Sice už se nemůžu dočkat, ale vydržím! Skladujete to v lednici (jako já) nebo volně v kuchyni? EDIT: A Tome nemáš to nějaký šedivý? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 7. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října 2010 Sice už se nemůžu dočkat, ale vydržím! Skladujete to v lednici (jako já) nebo volně v kuchyni? EDIT: A Tome nemáš to nějaký šedivý? Já to mám v lednici a tu barvu jsem měl po vytažení z vody obdobnou viz asi minulá stránka. Teď je to jako to vaše ztuhlý. Každopádně praganda by způsobila krásnou barvičku jako má třeba dušená šunka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sect Odesláno 7. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října 2010 (upraveno) Já v lednici. Šedivé ne, spíš blbá fotka mobilem, při špatném osvětlení. Ohledně suchosti masa - kdysi jsem to dělal z plecka, ale taky se mi to zdálo málo šťavnaté, takže teď jsem zkusil čistě krkovici, tak uvidím Edit: pragandu (rychlosůl) bych do toho necpal, pokud se nepletu jedná se o dusitan sodný a je to největší svinstvo, kterého je dost v podstatě ve všem co kupuješ v obchodě. A jenom kvůli barvy to je zbytečné..... Upraveno 7. října 2010 uživatelem sect Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 7. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října 2010 Edit: pragandu (rychlosůl) bych do toho necpal, pokud se nepletu jedná se o dusitan sodný a je to největší svinstvo, kterého je dost v podstatě ve všem co kupuješ v obchodě. A jenom kvůli barvy to je zbytečné..... To už jsem psal pár příspěvků zpátky. Svinstvo je to řádný, bohužel to je ve všem kupovanym. Do domácí produkce už ani náhodou. Jednou jsem to teda použil na sušený maso a musel jsem to vyhodit. Neodhadl jsem množství a tu žízeň neuhasily ani dva lahváče. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ricous Odesláno 7. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října 2010 Taky uskladňuji v lednici - už jen proto, aby byl ten rosol ztuhlý a ne tekutý (vypadá to pak nevábně). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
grakij Odesláno 7. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října 2010 Určitě se vyplatí vydržet ten týden a nezožrat zavařené maso hned. Ono to "uležení" udělá své. Poprosil bych jinak o návod na pěstování těch feferonek s radou, kde sehnat semínka - taky se do toho dám. Ahoj ad papričky základy můžeš najít tady a potom případně projít jejich diskuze. Semínka můžeš sehnat taky tam v inzerci nebo třeba na aukru či na fataliiseeds.net. Případně můžeš koupit v obchodě krabičky s papričkami a použít semínka z nich - pokud ti nejde o konkrétní odrůdu. Nebo samozřejmě koupit přímo semínka feferonek v obchodě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 7. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října 2010 už s tím masem děte do řiti, provokatéři, tříská se ve mě díky vám lenost s mlsností , to je zase móda, ještě si budu muset objednat Damasco 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 7. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října 2010 k té barvě masa mám takovou zkušenost s uzeným. Někdo dává při nakládání masa na uzení tu dusitanovou sůl aby bylo maso krásně růžové. Nikdy jsme to nepoužili a uzené máme růžové taky. Máma dává do solného nálevu při nakládání masa trochu cukru. Prý to má mít ten vliv na barvu podobně jako rychlosůl. Množství nepatrné, na soudek masa se dává asi lžíce cukru. Třeba by to fungovalo i v těch pikslách, přidat tam špetku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 7. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října 2010 A nedám pokoj. Tady je můj dnešní výtvor, sklenice vepřových výpečků. To jsem si tak včera ráno četl apetit, a prostě jsem neodolal.Jak a z čeho děláš ty výpečky? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamondking Odesláno 7. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října 2010 Nejhorší je, že žeru pojeb**é piškoty bo mám nějaké střevní potíže a tady čtu o takových supr nakládaných pochoutkách..čert aby to spral Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 7. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října 2010 Jak a z čeho děláš ty výpečky? Bůček, tak kilo a dvacet deka anglický slaniny. Nakrájet na kostky tak 1.5*1.5cm. Naházet do pekáče, dvě velký cibule nahrubo, šest stroužků česneku rozmačkat, sůl pepř, kmín (celej). Zalejt 2dcl světlýho píva, důkladně promíchat, přikrejt alobalem a nechat přes noc v chladu. Druhej den 2 hodiny v troubě na 170 stále pod alobalem, mělo by to pustit šťávu a sádlo aby nebylo potřeba podlejvat. V případě potřeby podlejt vodou. Po dvou hodinách nadobro sundat alobal, co půjde tak rozmačkat šťouchadlem na brambory a nechat dvacet minut až půl hodiny píct dozlatova, co 7minut pěkně promíchat. Co se do tebe vejde sníst ještě teplý, co se nevejde nacpat do sklenic a prdnout do lednice. Následně mazat na měkký chléb a zapíjet řádně vychlazeným pivem. Eventuelně se dá znovu prohřát v troubě + zelí + knédl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se