Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum

Doporučené příspěvky

Na tohle jsem se těšil. Slanina z mangalice, jehněčí bok, hovězí kližka, vepřové plecko a kousek jater, mrkef, brambor, rajčatového pyré a rozjíždí se kotlíkový guláš. Otevřená sedmička bílého a nachystaná čtečka. Ta játra do guláše nedám, opeču je ba ohni ke sváče s chlebem a cibulkou. Průběžně budu informovat

Prej mrte prace :-D:-D:-D a pritom se rozvaluje na zahrade se cteckou a jeste u toho slope, zatim co v kotliku probublava ta budouci dobrota. A ja vul si o nej delal starost :-)!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prej mrte prace :-D:-D:-D a pritom se rozvaluje na zahrade se cteckou a jeste u toho slope, zatim co v kotliku probublava ta budouci dobrota. A ja vul si o nej delal starost :-)!

Šišmarjá to je jen z terapeutických důvodů, abych byl ještě použitelný vystreslík. Na GP se zase v hlavě zaměřím. A teď jdu nandavat. :D

Edit maso jde krájet lžící.

post-1551-0-82134100-1442060216_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Kamil

V úterý jsem si dal asi nejpálivější jídlo v životě - jehněčí phall v Tandooru, už při objednávce jsem měl jisté podezření, když mě obsluhující indián upozornil, že je to opravdu very hot a z kuchyně vykoukl černý mládenec, kdo že si to objednal jejich největší masakr. Samotná konzumace byla zajímavým zážitkem. Nástup pálivosti je pozvolný, ale drtivý! Po pár minutách jsem byl v jakémsi euforickém, změněném stavu vědomí, plně soustředěn na probíhající bolest :devil: samozřejmě jsem se začal potit jak čuně? nicméně samotná pálivost skvěle kontrastovala s jemným, perfektně připraveným jehněčím. Doporučuji konzumovat s plackami nan a hasit mangovým lassi (hašení pivem se mi moc neosvědčilo). Cca po 2 dnech se mi pomalu začala vracet chuť :)

Doporučuji testovat až poté, co vyzkoušíte jejich vindaloo a bude vám připadat jako jídlo pro mimina, tohle je opravdu jiný level :devil:

Dnes jsme si ho dali s Bertem, lehce až příjemně pálivé jídlo.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Kamil

tak to ste ma navnadili, ja stary madar som vyrastal s feferonkou v papuli

Příště půjdeš s námi.

Kamile, i tam chodím :-) Třeba se tam potkáme, jako tenkrát v bistru Zen.

Mimochodem, ten pán má paměť jako slon. Můžu tam půl roku nejít a on si vybaví moje oblíbené jídlo.  

Že bychom udělali minisraz?

Kamile, až budeš mít cestu na jih, tak tě vybavím nějakými čerstvými papričkami na vaření.

Příští pondělí.

Odkaz ke komentáři

Jestli jsi to ještě nedělal, zkus v trošce vody povaŕit divoké koření a vychlazenou přidej tak deci do masa, když ho hněteš. Výsledek tě pŕekvapí. :-)

Dík za tip. Vyzkouším v příští várce.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...