Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

5h pečená vepřová plec v jablečném džusu s kořenovou zeleninou. Experiment, ale vyšel. V průběhu pečení potíraná směsí ajvaru, dijonské hořčice, omáčky JD a javorového sirupu. Po dopečení maso natrhané vidličkami, do omáčky přidán zbytek potírací směsi, zredukována a nakonec zjemněna smetanou a kouskem másla. Jako přílohu si drahá polovička přála zas noky, stalo se. Ale br.kaše by byla lepší. Já si část masa bez omáčky schoval do sendviče.

post-37766-0-84365800-1468860807_thumb.jpeg

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Soráč hoši, já to fakt asi vomezim, když Vás tu tak čtu... :D Anebo se domluvíme, někde se scuknem a já pro Vás něco vyšvihnu - jakože na vomluvu, že Vám tu takhle naprázdno dráždim chuťové pohárky.

Btw, myšleno vážně - myslim se tu loni probírala možnost se někam za žrádlem podívat ; já bych to udělal spíš jako garden party, kdyby někdo byl ochoten půčit plac (na naší bytové terase 14m čtverečních sry ne).

 

@Rudykopalsson: Zatim spokojenost, ale s menší výhradou: po rozpálení se grilovací deska zkroutí (a to jakože dost) a až po cca 10 minutách si sedne zpátky. Přemejšlim, jestli jim to vrátit nebo ne, protože jinak v podstatě splnil očekávání. Odtok taky funguje, jen by to mohl být trochu lepší a robustnější druh plastu (kov nejlépe).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

2Maxel: Nic neomezuj, nejen hodinkama živ je chronomagor - a "protesty" výše jsou akorát řečnické sebemrskačství, kdyby to dotčeným skutečně vadilo, nelezli by sem  :speak_cool:

 

Zkroucenou grilovací desku bych bral (už kvůli výpečku) za celkem podstatnou vadu, problém je že to nejspíš bude na všech těch LIDL-krámech stejné  :thumbsdown_anim:

Na naloženou krkovičku už 2. rok používám oboustranný kontaktní gril - 4 fláky jsou na tom hotové za 10 minut i s ohřevem, akorát stará to pak půl hodiny drhne  :whistle:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky moc, pánové!  :notworthy:

 

@gril: Včera jsem to pro sichr nafotil i natočil krátké instruktážní video, tak zkusim najít nějaký kontakt na Lidl / Silvercrest a pošlu jim to tam na vyjádření. Na druhou stranu, jak píše Radek, je to krám za pár stovek, takže zázraky jsem od toho ani nečekal.

 

@chronochata: Já se sice pohybuju hlavně mezi Prahou a Pískem, ale když se domluvíme a bude zájem, není problém dojet v podstatě kamkoliv ;)

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ok, tak si podle přání pokoj nedám. Ale dneska žádná velká kulinařina. Nemusí to bejt pokaždý vyšší dívčí, beru to že si tu občas postujem i inspiraci na vaření.

 

Sendvič doubledecker, neboli zbytky ze včera přece nevyhodíme. Takže ciabatta na tři části, na každou trochu másla, zapéct pod gril a naplnit:

První patro = vepřový steak na tenké proužky, rajčata a papriky krátce osmahnuté s trochou sladké sojovky, čekup

Druhé patro = pod grilem zapečený plátek šunky od kosti, volské voko, bavorská gorčica

post-37766-0-98474400-1469036886_thumb.jpeg

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele proč ne, Maxeli půjčím ti velkou kuchyň a přiložím ruku k dílu (kolikrát ti v životě bude dělat poskoka bejvalej ambasádní šéfkuchař že ano ;), spát se u nás dá, chlastu máme kvanta, na kolo je to v okolí pro fajnšmekry, na trajdaní po okolí na pohodu.

 

Termín ale pánové až tak říjen, až bude téměř po sezóně, může být?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak jestli je to někde v okolí Jeseníku, to bych snad na chvíli dojel taky:-) Zrovna dneska jsem tam byl služebně:-)

 

P.S. Já toho sice moc nepomůžu, ale ochutnávat budu zodpovědně, slibuju:-)

Upraveno uživatelem Rudykopalsson
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...