Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum

Doporučené příspěvky

Vypadá to skvěle. Doufám, že to neni podobnej syndrom, jako když dělám hamburgery- strašnýho crcání s masem, domácíma houskama a dipama, karamelizovanou cibulkou a podobně, pak to sice vypadá supr, ale chuť je.. meh. Teda, na ty čtyři hodiny práce určitě:) Už jsem se zařekl, že na to kašlu.. Takový Carbonara udělaj doma minimálně stejně parády, žel bohu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bylo to výborný. Mám to většinou podobně, jako Micey s přípravou burgerů - tři hodiny u plotny a výsledek pak takovej "yeee, snim to, ale zlatej Hadog za stopade bez práce". Možná dva-třikrát se mi povedl vyseknout tak, že to stálo za námahu. A tenhle "hotdog" byl naštěstí ten případ. Příprava sice něco zabrala ; zadělat těsto a upéct briošky, upéct maso, zkaramelizovaná cibule, a další, ale tentokrát to stálo za to.

Briošky zbyly a tak jsem si jich pár odvez domu a večer zkusil podobný recept, jen místo mletého tam šel opečený vídeňský párek. A taky se to dalo, jen už bych tomu nedal 100%.

//edit: Měl byste někdo tip, kam v Praze na dobré a kvalitní párky?

Carbonara nebo variace na aglio olio udělaj plno parády, kor když žena je špagety-žrout a může je v podstatě v jakékoliv podobě ; dokonce i jen s kečupem a sýrem, a nestěžuje si :D

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři

Na hovezi parky z Nase maso zatim chutove nic nema, takze jednou za cas si tu frontu vystojim a stoji to za to... mimochodem zminovany mr. hotdog od nich bere taky parky...

Jinak chutove dobre parky si obcas kupuju v marketech v rakousku nebo nemecku, chutove uplne jinde, nez ty mrtvoly z ceskych marketu...

Odkaz ke komentáři

První 2h na 150st, posledních 45-50min na 200st. Během poslední fáze jsem 2x potřel kůži rostl. olejem, je pak super-křupavá ; tak to má ženuška nejraději. Zároveň první hodinu-hodinu dvacet se peklo prsama dolu, lehce ponořené do vody s kořenovou zeleninou ; aby se tolik nevysušily.

Odkaz ke komentáři

Tohle bych mohl jíst furt dokola a ani nepotřebuju maso.

Souhlas! Snad nic, než dobře opečený brambory, mi na talíři neudělá takovou radost. Max. sklenici mlíka k tomu, víc netřeba.

Pamatuju, jak mi je babička dělala pořád dokola a dokola, když jsem u ní se ségrou trávil prázdniny. Krásné vzpomínky.

miniMax to asi podědil, bo kdykoliv se zeptám(e), co by chtěl k jídlu, odpověď zní "bambo", což je nickname pro brambory.

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Já nejradši brambory na dva způsoby - buďto takhle, s máslem, a neobracet! :) http://www.cuketka.cz/1628/

Anebo brambůrky z trouby. Syrový brambory na cca 1-2 mm plátky, potřít oliváčem (to je zásadní), opepřit osoli, a hezky na půl hoďky (nebo nevim, podle oka) do trouby na papír. Úplně jiný kafe, než friťákovky. A lze experimentovat třeba s česnekovou pastou..

Upraveno uživatelem Micey
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...