Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Kiežby houmejd. Ukrajina Venezia restaurant pri rieke. Velmi pekne za 3 steaky telacie ,boršč,kavy a drobnosti 15? účet no a chuťovo to bolo geniálne.

Odesláno

Tak jsem tomu  moravskému müsli taky neodolal

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

jednou jsem v nějakém dokumentu viděl jak kdesi v USA dělají škvarky přímo jako primární produkt, ne jako druhotný vzniklý při výrobě sádla. Prostě to dělali ve výrobně jako prvoplánovou pochutinu. A od našich škvarků se to, kromě nějakého vychytaného postupu škvaření, lišilo tvarem. Ne kostky ale proužky. Teda proužky, spíš hranolky...no vlastně hranoly. Zkrátka, po vyškvaření to bylo velký asi tak že by to šlo cpát místo párku do rohlíku. A tak to občas dělám taky tak. Když to krájím na škvaření, pár velkorážních kousků si udělám a pak to křoupu jak musli tyčinky.

Odesláno

Jo jo, cracklin... nejdřív se ty "hranoly" vaří ve vlastním maglajzu podobně jako naše škvarky, ale pak to osuší, zchladí a ve finále hodí "popraskat" do friťáku rozpálenýho na nejvyšší teplotu. 

Já dnes z Lidl-svíčkové na večeři spáchal poctivej steak akorát na "medium", k tomu fazolové lusky na libové slanince, kupodivu i pepřovku tak akorát - a jestli myslíte že mě a nebo drahou polovičku napadlo pro blaho civilizace cokoliv z toho vyblejsknout, tak teda ani náhodou... :tomato:

Odesláno (upraveno)

Kolegové-kulináři, prosba o radu směřující na kuchyňské náčiní.

Nejen kvůli blížícímu se chrono-kuli setkání, jsem se rozhodl pořídit kuchyňského robota. Bohužel v tom ale trochu tápu a proto bych Vás chtěl požádat o radu. Používáte něco, nebo máte zkušenost s něcím, co byste doporučili?

Budget bude asi vořech, nechci do toho vrazit víc jak 5-6 litrů. Když to bude jó pecka, ze které si sednu na kulizadek, vypotím desítku max.

Hlavní otázka zní, jestli potřebuju all-in-one mašinu. Sám nevim :)

V podstatě potřebuju hlavně robota na sekání a krouhání, tzn. třeba příprava paštiky, škvarkovky, pyré, polévek, strouhanky, salsy, dipy, nasekání ořechů, apod.

Na šlehání a jednodušší mixování mam tyčák a docela stačí. Na maso nemam zatim nic, mleté kupuju, ale tady asi neni problém koupi solo mlýnek. Odšťavňovač a podobné serepetičky nepotřebuju.

Možná bazmek na hnětení těsta bych upotřebil, ale tady právě nevim - co jsem zatim našel v rámci budgetu, jsou jen plastové mr*ky, které se při zpracování tužšího těsta třesou jak osiky ; tzn. delší výdrž je s otazníkem.

No, abych to zkrátil... zatim jsem koukal na Bosch MUM 5424, jako ten all-in-one:

http://kuchynske-roboty.heureka.cz/bosch-mum-5424/specifikace/#section

Nebo na tenhle Laretti, jako jednoúčelovák:

http://kuchynske-roboty.heureka.cz/laretti-lr-7120/specifikace/#section

Každopádně si necham poradit :)

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno

Myslím, že základní otázka zní: a máš na něj místo? Nebo žiješ v naivní představě, jak Tě to bude bavit po každém použití uklízet ..... :-)

Odesláno (upraveno)

Místo problém neni, kuchyni jsem naddimenzoval, takže se vleze.

Úklid neřešim, jsem ženatý ;)

//edit: Teď mi došlo, že asi myslíš uklízet TO=mašinu, ne kuchyni po kuliválce :D Jo, tak to samozřejmě bude vopruz, zas ale teď toho uklízím taky dost, protože toho při vaření taky většinou dost vykramařim. Takže v tomhle směru cajk.

Odesláno

mám:

tyčák Catler - br. kaše, bylinky, polívky - 3000,-

http://www.atranet.cz/ponorny-mixer-catler-sb-4010-s-prislusenstvim/d-71505?gclid=Cj0KEQjw88q9BRDB5qLcwLXr7_sBEiQAZsGja-uAlstp4gn0AlxAcBoMmZ_sfJAHXuVwBOl30pIBoMcaAiQe8P8HAQ

Kitchen Aid - těsto a velký krouhání - velice vyjímečně, je to velký a těžký

byl to dárek, sám bych si to nikdy nekoupil

Odšťavňovač Catler - dle sezóny, ale většinou jen v zimě

Moulinex DJ810532 krouhač - saláty - 1300,-

http://kuchynske-mlynky.heureka.cz/moulinex-dj756g35/

Mixer AEG - 1300,-

https://www.obchody24.cz/stolni-mixer-aeg-m-2600 - omáčky, polívky, smoothie

V největší permanenci je ten Moulinex, AEG a nástavce tyčáku, ostatní vyndavám jen občas

Podle mě all-in-one nebude fungovat tak dobře jako x menších speciálních zařízení

Návštěvník qoyi
Odesláno

Zajímavé otázky, já tohle taky řešil a zjistil jsem že ať to pořídim jakkoliv tak pro mý účely i kdybych měl dát za fresh juice v restauraci 3 kila tak mě to v důsledku vyjde levněji. Co se týče robota, chtěl jsem ho pořídit, zjistil jsem že víceméně všechny mají v sobě umělý součástky co moc nevydrží a kdybych chtěl aby to vydrželo tak jsem na 15k ++ ... tyčák jsem si koupil Bosch asi za 1300,- a 1x ... (slovy, JEDNOU) jsem vyrobil krémovou žampionovou polévku (ale byla dobrá, za ty prachy) ... potom hnětač / šlehač (ruční) ... ten používá spíš přítelkyně ... opět zakoupen bosch, vylámaly se plastové zuby a když jsem to chtěl opravit tak mi to pod rukama shořelo, takže já infarkt a vyhozený jističe ... tím jsem skončil s domácími opravami čehokoliv co se strká do zásuvky ... zakoupen siemens (víceméně bosch no) ... a až se zase vylámou zuby páč je to shit made in china tak koupim další siemens nebo bosch ...

Odesláno

Ten Bosch mame par let a funguje v pohode, zatim jsem na nej prikoupil jen krouhac na bramboraky.

Kolegové-kulináři, prosba o radu směřující na kuchyňské náčiní.

Nejen kvůli blížícímu se chrono-kuli setkání, jsem se rozhodl pořídit kuchyňského robota. Bohužel v tom ale trochu tápu a proto bych Vás chtěl požádat o radu. Používáte něco, nebo máte zkušenost s něcím, co byste doporučili?

Budget bude asi vořech, nechci do toho vrazit víc jak 5-6 litrů. Když to bude jó pecka, ze které si sednu na kulizadek, vypotím desítku max.

Hlavní otázka zní, jestli potřebuju all-in-one mašinu. Sám nevim :)

V podstatě potřebuju hlavně robota na sekání a krouhání, tzn. třeba příprava paštiky, škvarkovky, pyré, polévek, strouhanky, salsy, dipy, nasekání ořechů, apod.

Na šlehání a jednodušší mixování mam tyčák a docela stačí. Na maso nemam zatim nic, mleté kupuju, ale tady asi neni problém koupi solo mlýnek. Odšťavňovač a podobné serepetičky nepotřebuju.

Možná bazmek na hnětení těsta bych upotřebil, ale tady právě nevim - co jsem zatim našel v rámci budgetu, jsou jen plastové mr*ky, které se při zpracování tužšího těsta třesou jak osiky ; tzn. delší výdrž je s otazníkem.

No, abych to zkrátil... zatim jsem koukal na Bosch MUM 5424, jako ten all-in-one:

http://kuchynske-roboty.heureka.cz/bosch-mum-5424/specifikace/#section

Nebo na tenhle Laretti, jako jednoúčelovák:

http://kuchynske-roboty.heureka.cz/laretti-lr-7120/specifikace/#section

Každopádně si necham poradit :)

Odesláno

Kitchen Aid Artisan, nic jiného. Až tady budeš tak si můžeš vyzkoušet můj, je z roku 2006, celou sobu je v normální gastro kuchyni, že by mi ho zaměstnanci nějak šetrili si dovolim pochybovat. Mele, šlehá, strouhá, hněte na jedničku. Kus poctivého železa.

A mrkni do sz, něco ti pošlu :)

Odesláno

Taky jsme řešili, jestli vzít víc věcí nebo jednu pořádnou a vyhrál to Kenwood Major v plný palbě. Bratru za 18 klacků, ale je to nezmar. Sedmilitrová mísa narvaná těstem na chleba a ani se nehne z místa, zároveň si do něj můžu sekat houby s ořechama v mlejnku. Umytý během pěti minut a rozbít se mi to furt nepodařilo.

Odesláno

Díky všem za příspěvky!

Ještě to promyslim, ale teď se asi víc klonim na stranu koupě obyč robota s mixérem (třeba ten Laretti), který pokryje 90% potřeb, před koupí multifce na vše, ale s kompromisy.

Odesláno

Podobného Bosche, jako jsi ukazoval, mám. Běhá už asi sedm let bez problémů a zvládne všechno, co potřebuju. Ale problém je právě s tím vytahováním, montováním, rozebíráním a uklízením. Hodně často se na něj vykašlu a radši to zvládnu bez něj, protože jsem línej... :( Nakonec mi vždycky přijde jednodušší a rychlejší ruční práce. A na stálou instalaci není místo.

Odesláno (upraveno)

Tohle truhlářský lepidlo je strašnej humel. Ale proti gustu :)

U nás dnes krůtí kari s kokosovým mlékem, garam masalou, javorovým sirupem a trochou chili. Nakonec posypané nasekanou petrželí, jako příloha noky.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...