Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

ahojte,

 

som rad ze vas Gravlax zaujal. Nie je to nic zlozite tu su dva videorecepty:

 

 

 

Ja som pouzil ten s koprom ale jedol som uz aj variant so sezamovym olejom.

Tych kombinacii je viac zalezi len od fantazie.

Tak drzim palce a dobru chut je to pecka!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Link na video s lososem od RC3 mě dovedl na jinej kanál, kde porovnávali steaky - klasickej virál

 

Nicméně mě zaujala zastávka v 2. restauraci (začíná 3:28). Samotný zrání masa je brutální, hlavně jsem netušil, že to někdo žene až tak, že na tom fakt vyroste plíseň, ale hlavně mi šlo o to množství soli, co dával před samotným grilováním. Vím, že se to tady už nějak naťukávalo, ale jak to je? Solit/nesolit předem a co to s masem dělá?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejvic se mi osvedcuje postup kdy na rozhulene suche panvi udelam mrizku z obou stran, maso po vybaleni jen osusim pap.ubrouskem a lehce namasiruju olejem. Pak davam do alobalu kde uz mam vespod trochu morske soli a barevneho mleteho pepre do trouby na 80st se kousickem masla. Pak hura na nahraty talir

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dělám to podobně, jen jsem do toho alobalu k masu nikdy nic nedával, musím to ale zkusit. A někdy teda nerozehřívám troubu, ale dám to v alobalu vedle plotýnky, nebo do vyhřátýho hrnce s pokličkou.

 

Ještě teda teplotu uvnitř masa na grilu si snažím hlídat teploměrem, neb jsem trouba a vokem to netrefím nikdy jak bych chtěl, spíš je to náhoda.

 

Pokud někdo bude vědět, proč to amíci tak brutálně solí dopředu, budu rád. Díval jsem se i na to suchý zrání a asi to není problém udělat ani doma, ale nevím jestli to zkoušet :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ahojte,

 

som rad ze vas Gravlax zaujal. Nie je to nic zlozite tu su dva videorecepty:

 

 

 

Ja som pouzil ten s koprom ale jedol som uz aj variant so sezamovym olejom.

Tych kombinacii je viac zalezi len od fantazie.

Tak drzim palce a dobru chut je to pecka!

Recepty od Bruna jsou peckovy. Uz jsem od nej toho zkousel dost a vse melo uspech. Gravlax zkusim taky, bude to mnamka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnešní pozdní oběd. Sice chcípám s horečkama, ale aspoň mi nebyla u plotny zima.

Kuřecí prso na rozmarýnu a tymiánu, bramboro-batátové pyré s pažitkou, mix salátů s čekankou a medová zálivka.

Mazej do peřin. Já měl pařížák s rohlíkem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já: koupil jsem k večeři rybu, je to docela hezký filetnz tresky

 

Mladej (6let): tak to JÁ teda jíst nebudu, JÁ ryby nejím

 

aha, a jak víš jak chutná když si ji ještě nejedl?

 

ve školce jsme měli rybu a tu já nejím

 

(začiná být vyděšený jestli ho to fakt jako budu nutit jíst)

 

hm, tak to jo. co bys řekl na to, kdyby jsme měli na večeři rybí prsty?

 

joooo, super, ty mám rád

 

tak já jdu nakrájet tu tresku, pomůžeš mi to obalit?

 

jasný, já ve vajíčku, obaluju ve vajíčku! !!! :D :D :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dost dobrý! :D Už taky začínáme pomalu ale jistě aplikovat rodinnou psychologii v praxi.

 

Zkoušim recepty z nové kuchařky, recepty břicháče Toma. Název divnej, no nevypadá to zle. Dneska čokodezert s řeckým jogurtem a navrch pověstná třešnička.

 

4f46914ede2a434dbb1eb55e5c73f3a3.jpg

 

2ecd12fac0f8bce0e43143a1f0e2840a.jpg

55eab6095a5b39c9a69d30daa81e8f83.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

. . . jednou jsem dostal poštou dopis, kde mi píše pán že při pobytu u nás na hotelu

když přišel na snídani / večeři, tak že tím že děláme bufetové, tak mu vlastně poprvé

v životě docvaklo a seplo v hlavě že si může vybrat . . . že si může dát maso a salát

a nemusí jist třeba smažené když nechce . . .

byl to tenhle břicháč Tom, psal vlastně takové poděkování že u nás začala nová éra

jeho života . . .

 

Jako fakt, tohle je pak samozřejmě pro mě víc než pochvala. Tak ať ti chutná ;)

 

 

 

Edit. Typo

Upraveno uživatelem tommas4
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...