tommas4 Odesláno 9. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2017 Tak jsem si přečetl co mě asi v budoucnu čeká, vypadá to že mám nějakou (vymodlím si že slabší) intoleranci na histamin, tedy nesnášenlivost kvasinek. Seznam rizikových / zakázaných potravin kuwa ale vypadá jak rozsudek smrti.Tohle jestli se potvrdí na alergologii tak mě jebne.Zakázané je tam prakticky všechno.
Bob Odesláno 9. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2017 Jak se to projevuje?To je seznam snad vseho co se da jist a pit
Lamiczka Odesláno 9. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2017 Tome držím ti palce, ať se tohle nepotvrdí, protože mi přijde, že kratší seznam by byl toho, co bys mohl.... Bobe - v nadpisu máš napsáno, zakázané....
Maxel Odesláno 9. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2017 Můžeš krůtí, ale musíš to stihnout, než ho zabalí - pak už ne. Plus špaldová mouka. Plus žloutek. Plus strouhanka z žitného pečiva. Rovná se ŘÍZKY! Jinak slušný tedy, snad to nedopadne...
Zlý Jabko Odesláno 9. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2017 Tak jsem si přečetl co mě asi v budoucnu čeká, vypadá to že mám nějakou (vymodlím si že slabší) intoleranci na histamin, tedy nesnášenlivost kvasinek. Seznam rizikových / zakázaných potravin kuwa ale vypadá jak rozsudek smrti.Tohle jestli se potvrdí na alergologii tak mě jebne.Zakázané je tam prakticky všechno. Screenshot_2017-01-09-19-51-36.pngHistaminová intolerance byla zatím prokázaná jen u prasat, co jsem četl. U lidí není ani dostatečnej počet případů na to, aby to někdo přesněji definoval. Spolu s tím, že jedinou diagnostickou metodou je "nežer to, cos žrával a uvidíme" to považuju za neprokázanou věc.
tommas4 Odesláno 9. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2017 Tak u mě je to do alergologie v rovině teorie. Projevy nic moc - po konzumaci pečiva s kvasnicemi, knedlíků, ale třeba i čokolády nebo piva můžu čekat pupínky na obličeji a la akné, lupy ve vlasech, ale i ve vousech (to bylo proč jsem to začal nějak více zkoumat) a došli jsme s lékařem k tomu, že údajná souvislost téhle intolerance se srdeční tachykardií by mohla být taková moje "výhra". Tachykardie je dost nepříjemná věc, u mě třeba jde o bezdůvodně zvednutý srdeční tep (z klidu někam nad 200 za minutu). Jen někdy, posledni rok třeba vůbec.Pokud to má souvislost a jídlem tak je to hořké vítězství, ale raději omezení na jídle než problém se srdcem. Nejjednodušší bylo vynechat potraviny ze seznamu na pár týdnů a hele - lupy žádné, pupínek ani jeden. Strašný je že na tom seznamu jsou věci bez kterých asi nemůžu fungovat Uvidíme, ale směřuje to tam. Miluju drozďové knedličky v polévce a kvasnicovou pomazánku. Jenže tohle jsem si dal a pak abych tak tři dny nechodil mezi lidi, normálně mi z toho naskáče akné jak puberťákovi
bladerunner Odesláno 9. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2017 Histaminová intolerance byla zatím prokázaná jen u prasat,..............Tohle jestli se potvrdí na alergologii tak mě jebne......Sorry, nedalo sa odolať A teraz vážne, dúfam, že to bude v poriadku.Mňa tiež po 40- ke teraz začínajú trápiť také veci ako atopický ekzém /pravdepodobne/.Ale kedže je to v podstate choroba detského veku, tak sa aj celkom teším, že ešte nie som až taký starý.Keď však pozriem na príznaky tej histaminovej intolerancie, tak tam tiež dosť vecí na mňa sedí, hmmm...
Xenomorfus Odesláno 9. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2017 tommas4: a ten zvednuty tep si mel jen u lekare? nebo sis to nejak sam dlouhodobe meril? (ptam se proto, ze mi moje (ted uz byvala) doktorka dokazala za par let vypestovat syndrom bileho plaste a tak mam u doktora ruzne hodnoty ruznych veci a nektere (podle lekare) jsou zavazne. v realu prd, po ruznych vysetrenich sem lital vic nez chuantorena ze salmonelozou.nektere "projevy" asi muzou byt z jidla (pritelkyne je alergicka na nektere druhy ovoce, zeleniny, apod.), ale u ni zalezi na mnozstvi, kdyz to prezene, vyskacou ji pupinky, vyrazky apod...a ten seznam je teda masakr, uplne vynechat? to ja bych asi radeji umrel opupinkovany.
ondra.palas Odesláno 10. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2017 Nemáte, kulináři, tip na opravdu dobrej olivovej olej? Chutově výraznej, žádná voda, ale přitom ne příliš hořkej. Přijde mi to tady v běžný "konfekci" takový nijaký, neutrální. Asi jsem si na něm vypěstoval hezkou závislost.
tommas4 Odesláno 10. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2017 tommas4: a ten zvednuty tep si mel jen u lekare? Kéž by, tohle přijde zničeho nic, trápí mě to už delší čas. Měří to doktoři, občas chodím omotaný drátama jak terorista Pochopil jsem že to je něco jako mozek vyšle špatný signál srdci nebo tak něco. Spouštěcí mechnismus jsme ale neodhalili,do souvislosti s histaminem v jídle by mě to nenapadlo si dát. Ten seznam je dramatický, už takhle je umění sehnat normální suroviny, ne tak ještě řešit můžu / nemůžu. No nic, zpět k jídlu - včera jsem večer zahlédnul kousek Ano šéfe, konstatoval jsem že má asi nové hodinky, protože myslím že dříveměl Béčka se světlým cifrem a teď má s tmavým, ihned jsem byl označen za hodinkového šílence až úchyláka (na ty pandy v inzerci mámpořadové číslo 5 ) a koukal jsem že je to restaurace Plevel, tam ale je podle mého prakticky vše v pořádku, určitě to není nějakátragická špeluňka, myslím že to je dokonce zvoleno jako nej veganská restaurace v Praze, tak co tam dělal? Ptám se proto, že jsemusnul, jak jinak
m.n. Odesláno 10. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2017 To je tak 2 roky starý díl ale, ne? Tam nešlo tuším o nic jiného, než že pan majitel chtěl říct světu, že je vegan.
tommas4 Odesláno 10. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2017 Aha, tak jsem usnul správně Vidím to tak 2x za rok, moc na televizi nekoukám tak nejsem v obraze.
mondeo2 Odesláno 10. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2017 Tak jsem si přečetl co mě asi v budoucnu čeká, vypadá to že mám nějakou (vymodlím si že slabší) intoleranci na histamin, tedy nesnášenlivost kvasinek. Seznam rizikových / zakázaných potravin kuwa ale vypadá jak rozsudek smrti.Tohle jestli se potvrdí na alergologii tak mě jebne.Zakázané je tam prakticky všechno. Screenshot_2017-01-09-19-51-36.png No tvl co to je za šílenou tabulku, tam je snad zakázaný úplně fšechno.....................to už rovnou o vodě a suchým chlebu. Tedy jestlli tam náhodou taky není napsanej.To už by člověk přišel minimálně o 70 procent radosti ze života.
TomCZ Odesláno 10. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2017 Tome, tak doufám, že se to nepotvrdí, z té tabulky bych se asi posral....
Trojan Odesláno 10. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2017 Tak dneska úžasné uzené z divočáka. Jak dort.
Radek124 Odesláno 10. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2017 To prkýnko je fakt tak šedé a maso fialové?
Trojan Odesláno 10. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2017 Hele ne, jen ty barvy vypadaly na mobilu trochu jinak.
Wagoneer Odesláno 10. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2017 Vlastně já bych to sežral i z šedivýho prkynka a celý fialový... Dneska totiž žena udělala palačinky....:-(
Moty Odesláno 11. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2017 divočák nádhernej, byla to kejta? Jinak já včera dělal domácí bramborový šíšky s mákem a bylo to nekutečný, v dobrým smyslu http://www.albert.cz/recepty/bramborove-sisky-s-makem
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se