Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník Kamil
Odesláno

Já bych v nich uklohnil nějakou paštiku podlitou madeirou nebo sherry, nechal ztuhnout a vyklopil.

Odesláno

Tome, to jsou jednoznačně pánvicky na pečené paštiky. Před několika lety jsme dostali v Provence jako predkrm hutnou hrubou paštiku s podobným 3D reliéfem.

Odesláno (upraveno)

Stavte se, je to vynikající. Zapomněl jsem vyfotit Krušovice a pak doutník. :)

já nejedu, chybí Ti tam lahůdková cibulka....................

Upraveno uživatelem mondeo2
Odesláno (upraveno)

Já jsem byl tradičně zemitější. Segedín a hrnkové knedlíky z celozrnných rohlíků. Celé to jídlo byl trochu gastro jam sassion. Použil jsem bůček a plecko, maso zatáh na ořezaném a vyškvařeném sádle z bůčku, pracoval jsem s masem i cibulí na hranici přípečků. Při vařbě jsem následně zjistil, že nemám doma sladkou papriku, dal jsem uzenou papriku a trochu chipotle. Základ jsem vařil večer, tak se bůček s pleckem dusily tři hodiny, protože jsem vytuh u knížky. Chuťově po odležení a zjemnění smetanou nebe v hubě. Bez jíšky. Manželka zpráskala i knedlíky (normálně je nejí), hrozně ji chutnala semínka, co v knedlících byly z těch celozrnných rohlíků.

bff91d3f21e08360dd99453862f230ea.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Upraveno uživatelem Roman I.
Odesláno

To vypadá zajímavě ty knedlíky z celozrnných, to budu muset prubnout.

A já se těším navfotky Vašeho oběda. Nemůžu na napsat, že se těším až uvidím Tvoji kačenu, to by znělo hodně divně :-D

Odesláno (upraveno)

No taky dobře Ty, palec hore

Upraveno uživatelem Roman I.
Odesláno (upraveno)

Tohle bude hodně pozdní oběd :)
Mojí kačeny se zeptám jestli se chce fotit :D

edit - pěkný Ondro, lokše jsem taky chystal, ale když jsem viděl strávníky nenadchnuté, udělám něco jiného

Upraveno uživatelem tommas4
Odesláno

Lokse jsou bomba. Ma draha je puvodem z Bardejova, takze je mam, kdy si vzpomenu.

Vyborny jsou samotny jen omasteny rozpustenym maslem a s mlikem.

Samozrejme s kacou/husou a ze zelim taky dobry :D

Odesláno (upraveno)

Nejlepší jsou na kamnech pečený rovnou na plotně . . . asi potřebuju chatu se starýma kamanma :D

Jinak Štrasburská kachna, taková už kuchařská střední, druhů je více,

tento recept je co jsem dělával když jsem vařil na ambasádách, vykostit kachnu (dělá se pak jako show off na mísy
vcelku, jako že se to zformuje zpět do tvaru kachny, bez jediné kostičky, ale doma se s tím zašívat nebudu :) );
2x najemno mleté telecí, vyšlehanat se smetanou a žloutkem,
sůl, pepř, mušk. ořech. Na kostky a každé zvlášť orestovat - játra (kachní nebo kuřecí), žampióny, uzený jazyk.

Opečené dobroty smíchat s fáší a naplnit kachnu, z jedné vyjdou dvě pěkné roládky, moc neutahovat, upéct dozlatova,
ve studené kuchyni se nechá vychladit, nakrájí na plátky, ty se přetřou aspikem aby neoschly, naskládají se na mísu.

K běžnému jídlu se zelím, k tomu jsem udělal "brunede kartofler", tradiční přílohu co mají dánové na Vánoce,
malé brambory ve slupce, oloupat, vychladit. Na pánev trošku cukru, nechat zezlátnout, přihodit máslo, až se rozpustí
přidat brambory, podlít malinko! vodou a míchat dokud je tam omáčka. Kulervoucí je to v momentě když člověk hodí
máslo na pánev k tomu karamelu, do toho voní kachna. Jsem rád že jsem se k tomu dokopal, je to boží.

Upraveno uživatelem tommas4
Odesláno

Prubnul jsem Ridiho Sugo alla Bolognese. Jen místo Salsiccia klobásy jsem tam vrazil českou vinnou klobásu, která se moc nerozvařila. Ale 4 h vaření stály za to. Příště zkusím Maxelovu variantu.

c0038e99bb94c5bf1f780d0dcd777581.jpg81490ac7159e0a74c980e093c8a8eb43.jpg1854ee670de89d91afb17ef659e454a9.jpg54ac0e8e8194a0a2314e1bbaf07cf373.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...