Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Roštěnej vysokec s uzenou solí, žampíky s pancettou a tymiánem, kuskus se špenátem a česnekem.

Uzenou sůl jsem potkal včera cestou Globusem, prvně, a docela dobrá je, rozhodně dost výrazná.

Stejně tak maso je made by Globus. Nvm jestli nekecaj, že je vyzrálý, ale chuťově je prostě skvělý.

33a0b0adebb3dcbaf6d42778f1db9cdc.jpg

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno (upraveno)

Pěkný Horhe, na tohle může Maxel leda čumět.

Ikdyž já myslel, žes z těch rytířskejch nebyl zrovna vydřenej.

Já jsem celkem nenáročnej strávník, ale ta pérdelačka byla fakt dokonalá. Jitrnice dobrá, brambory žádná hitparáda. Na jelita jsem vysazenej a tady bylo pepře, že mě to stálo dva konrády. Ale jinak jsem spokojenej.

O víkendu budu vařit pro malou, a prozatímní plán je bramboračka a karbanátky. Jsem zvědaf, jestli to bude k jídlu.

Upraveno uživatelem Horhe
Odesláno (upraveno)

Zkus holanďáky, ty jí pojedou možná víc než klasický karboše.

Na takovejch 7-8 velkejch dávam půl kila mletýho krůtího, jedno vejce, půl deci 33% smetany, 20dkg sýra (gouda 45% třeba), trocha sušenýho tymiánu, pokud nevadí tak jednu šalotku, sůl/pep. Všechno důkladně smícháš, vytvaruješ karboše, obalíš ve strouhance z čerstvého bílého tousťáku a doprostřed vmáčkneš důlek. No a pak jen osmažit, případně péct dozlatova v troubě na peč.papíru. K tomu vařený brambor a okurkový salát, pro malou slečnu sichr ketchup.

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno

maxel to vypada hodne dobre udelany, to maso.. v globusu maj stareny?

Díky! Jo, přímo před pultem s masem/uzeninami mývaj jeden chlaďák s vakuovanym hovězím, označeno jako vyzrálé. Bohužel ale na etiketě není uvedena délka zrání, takže nezbývá než věřit.

Odesláno

My jsme tak ňák tušili že dostaneš po svatbě zaracha sem chodit . . .  :D

No to ani ne, vona mě ani žena moc nevidí doma...to máš tak, když jseš ambiciozni magor a ještě k tomu samaritán :D

Ale dělal jsem si poslední 2 měsíce radost v kuchyni a trenoval cheesecake. Už jsem to dotáhl do formy, za kterou se úplně nestydím, ale pravda hodně improvizuju se základní surovinou dle toho co je v akci, takže by mě puritání uvrhli do pekla Ládi Hrušky.

Nekupuju totiž philadelphii, ale jinej měkkej sýr typu lučina atd. Zkoušel jsem stejnej recept dokonce i z čistýho tvarohu a taky to dopadlo super, ten jsem jen trochu víc naředil. Poslední variantu jsem zkoušel s kokosovým mlíkem, co mi zbylo, a taky dost dobrý :)

Krmím tím hlavně rodinu a okolí, sám dávám jen ochutnávkový porce...

Odesláno

Je to větší piplačka, vyžaduje to zručnost, v podstatě to ženský dělají bez mouky, takže to má výrazně bramborovější chuť než lokše, do kterých se cpe 30% mouky, aby to drželo. 

http://www.ajina-kucharka.wz.cz/brambor/brambor-jabkance.htm

attachicon.gif04_Letos_se_na_jabkance_spotrebovalo_11_metraku_br.JPG

attachicon.gif23_A_pocukruji.JPG

attachicon.gifbrambor-jabkance.jpg

Patlal děkuje za recept, Romane. Mizerná práce, piplačka, ruce opařený od horkých brambor, kouř v bytě, no ale, když se doma nudím na antibiotikách...

Žena na to koukala, "Bez mouky, jo?", trochu se mi kapsy potrhaly a polámaly, pak dostala ochutnat, prý "ale tak jo, dobrý to je", a než jsem našteloval mobil na hipsta fotku, tak byl jeden talíř pryč - na fotce je druhý.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Kamarádka na Slovensku dělala normální klasický bramborák, jen vynechala při přípravě sůl a majoránku. A pak na stůl nandala cukřenku a lahvičky s marmeládou a už to jelo. Poprvé jsme koukali jak Komančové na ohnivou vodu, pak jsme si o to přímo říkali ;)

Odesláno

To je stejné, jako když v Berlíně dostaneš na bramborák šlehačku a jablečný protlak. Ale dobré to je

Odesláno

To je stejné, jako když v Berlíně dostaneš na bramborák šlehačku a jablečný protlak. Ale dobré to je

Já je znám z bavorska pouze s jabkama a chutná mi to. Takže když dělám bramboráky, tak si koupím dětskou jablečnou přesnídávku a tuním si je. :-) Šlehačku zkoušet nebudu.

Odesláno

Patlal děkuje za recept, Romane. Mizerná práce, piplačka, ruce opařený od horkých brambor, kouř v bytě, no ale, když se doma nudím na antibiotikách...

Žena na to koukala, "Bez mouky, jo?", trochu se mi kapsy potrhaly a polámaly, pak dostala ochutnat, prý "ale tak jo, dobrý to je", a než jsem našteloval mobil na hipsta fotku, tak byl jeden talíř pryč - na fotce je druhý.

Jsi šikovnej, já byl na tohle jídlo vždycky jen u stolu. Ale pamatuju se, že jednou je máti dělala a já byl při chuti, tak jich padlo myslím 13. Žravá léta  :)

Odesláno (upraveno)

Tak po delší době taky přihodím jídlo. Oběd a večeře, kde částečně došlo k recyklaci :D

K obědu květákové placičky s bramborem a variace ze zakysačky místo majolky (zakysaná smetana, hořčice, citron), osobně musím říct, že pro mě ideální náhrada

K večeři taková trochu rychlovka a znouzecnost, byť to vypadá jako knedlo vepřo zelo, je to vlastně mezinárodní :D
Knedlíky jsem spíchnul ze zbytku bramborové kaše od oběda, zelí je z Norska, kde se prodává v pytlících jen na ohřátí a už mu končila trvanlivost a maso je krůtí noha pomalu tažená od oběda na medu a sojovce s trochou česneku (recept zde tuším dával Tomáš na kuřecí křídla nebo něco takovýho)

1406c5894a63cd1f38f9f03fcf85c642.jpg

49eb30150b5a71fa4836f1a903b65204.jpg

Upraveno uživatelem Lamiczka
Odesláno

Tak dnes dojeden box od Damn Good. Čekal jsem něco dobrého, ale bylo to o 1000% lepší. Naprostá spokojenost. Byt voní a bude vonět ještě hodně dlouho :lol2:

Já ho začal sledovat na FB a se závistí slintám. Bohužel bydlet ?in the middle of nowhere? má i své nevýhody. :-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...