Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Wanabe ceasar s rukolou a salátem lollo rosso (místo římáku), křupavou pancettou, grilovanými krůtími kousky, hoblinami parmazánu a klasickou zálivkou s ančovičkami. Na oživení barvy pár cherry rajčat. Popis v souladu s rokem 2018 :)

 

Přeju fajn druhý advent kuchtíci!

 

f5752c59f5b3466e4a2957bb917878bb.jpg

 

4cafe93d93ffad1f8b23e747e9bfb54d.jpg

Odesláno

Vcerejsi uzeni, po vytazeni dnes rano.

Celkem 10kg masa (bucek, krkna, spek) a 20kg klobas (hmotnosti v syrovem stavu)

Becka Beskydskeho hořkého IPA, ktera u toho padla tam neni vyfocena. Padli kamaradi taktez ne  :lol2:

post-39943-0-27975900-1544368727_thumb.jpg

Odesláno

Pěkný to máte všichni jako, i poloveganský salát vypadá docela líbivě Radku :D

U té udírny bych taky dobrovolně hlídal :)

ale kuchtím jen prostý guláš na pozítří (zítra jdu kopat křeník)

 

 

post-49277-0-41983100-1544370068_thumb.jpg

Odesláno

Hezkypěkně! Na guláš se taky chystam. Drahá polovička konečně začíná jíst všecko, tzn. včetně cibule, česneku, chilli, apod.

 

Na večeři inspiraci od mistra Pohlreicha - batátová polévka.

 

57691e839c1f959e70fab7d4b83b8254.jpg

 

97f7d2f44715f8e3fabfe7789beede21.jpg

Odesláno

Přes víkend jsem si zase pekne zavařil a zapek

 

Pštrosí guláš, jen cibule bylo 1,8kg, cca 50 min

375598037e58349c7a8276305c5604fd.jpgc3a216441c44d0bbbfbc74d08e42c067.jpg

 

Kure v jogurtu

0cb06906e9d5046f435e04935e548672.jpgfa69a294a326ec01a06859aa9dd9cb64.jpg592a9522016e399ec6344f1be823f860.jpg

 

Brownies

7b975326fc14952b9f13e2b9a0962480.jpg

 

Datlove perníčky

5dd513d1d135e04931b675bc2074067b.jpg

Odesláno

Podělíš se prosím o recept na ty datlové perníčky?

 

 

 

Jinak avizované kokosové úly výše beru částečně zpět - ořechové jsou podle toho receptu fajn, ale 

kokos mám neblahé tušení že to co jsem koupil je ojebávka.

Myslím si že kokos (tady konkrétně Albert quality nebo co jsem to koupil za šmejd) je namletý zůstatek

po lisování kokosového oleje = v produktu NENÍ tuk (nebo je tam výrazně méně) = těsto se rozsype.

Asi nejsem jediný, protože net se hemží radami typu "nacpi tam máslo".

Koupím si nějaký jiný kokos, doufám že to bude oldschool kokos. Nebo pořídím třeba šampón s kokosovým olejem :D

Odesláno (upraveno)

Datlove perníčky

 

c29f85c9f9422b0e6c6098182d8ef694.jpgc29c6020e5f282647a46dd8f421ca230.jpg9c14703fee1c997378fdf259a744082e.jpg

 

Pekl jsem 10 min, vyválel sem je 5mm, jsou pak krásně měkké, namašloval sem je s mlíkem a bílkem, co mi zbyl po vaječňáku, ten sirupový závěr sem vynechal, dobře chutnalo, když sem je spojil povidly z trouby delanými bez cukru, je to takový "dietní" cukroví:-)

Upraveno uživatelem Moty
Odesláno (upraveno)

Dobře to dopadlo, díky. Je to bez cukru, takže zítra dostanou povidlovou náplň a potáhnu je cukrovou glazurou ;)

Udělal jsem dvojitou dávku a vyšlo mi cca 120 kousků.

 

post-49277-0-81413300-1544470842_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Tom4
Odesláno

paráda Tome, po první dávce jsme pak mnohem míň moučil, v podstate jen váleček

 

Jak děláš cukrovou glazuru? jen cukrový rozvar?

dík

Odesláno

Jenom takovou tu co se kdysi lila na makovec / perník a další "buchty na plech",

takže moučkový cukr a citrónová nebo pomerančová šťáva, ideálně funguje na teplý

moučník, rozteče se na tenkou vrstvičku která pak zatuhne.

Počítám že je nahřeju v troubě a natřu tou polevou štětcem, co na tom zůstane bude stačit.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...