Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Vokurky jsou domácí a taky kyselý.

Čočka je kyselá vod toho voctu.

Bez toho opečenýho uzenýho to vlastně může jíst i militantní vegan.

Ani nemusí vyhazovat troubu. :D

Odesláno (upraveno)

Tak se teď budou vyhazovat jen pánve, to je dobrý. A vocet jakej? Jablečnej, lihovej nebo vinnej?? Na mouku seru, sem antimoukotarián, dám tam hrašku. https://www.countrylife.cz/smes-na-zahustovani-hraska-bezlepkova-1-kg-ceria

Jediný místo, kam patří klasický vocet, jsou okurky a tlačenka. Dělám čočku s balsamikem. Ničím to nezahušťuj, nemusí to být kejda, ať je trošku sypká.

Upraveno uživatelem Roman I.
Odesláno

Klasický jídlo klasicky, takže obyčejnej ocet, obyčejná mouka.

Z půlkila čocky je tak osm porcí, takže v jedné je ehm, 8 gramů

mouky? Nevím kolik je smrtelná dávka mouky :D

To balzamiko je legrace, že jo?

Návštěvník Zmizík
Odesláno

Jediný místo, kam patří klasický vocet, jsou okurky a tlačenka. Dělám čočku s balsamikem. Ničím to nezahušťuj, nemusí to být kejda, ať je trošku sypká.

Já nechci sypkou, já chci jako má Tom!

Odesláno

Ondro jako jo, ale já se ptám doprdele proč? :-) jako chápu, že člověk má rád těstoviny, dokonce chápu, že je vegan. Ale proč když je tolik druhů těstovin, které můžu žrát a jsou skvělý. Proč vymyslím tyhle patvary. Něco jako veganská svíčková, veganský steak, veganský párek, nealko pivo... :-D :-D

Návštěvník Ondra
Odesláno

Ondro jako jo, ale já se ptám doprdele proč? :-) jako chápu, že člověk má rád těstoviny, dokonce chápu, že je vegan. Ale proč když je tolik druhů těstovin, které můžu žrát a jsou skvělý. Proč vymyslím tyhle patvary. Něco jako veganská svíčková, veganský steak, veganský párek, nealko pivo... :-D :-D

Taky mrkni, ze to je v uvozovkach, abyste si zhruba mohli predstavit, jak to chutna :) Mimochodem, tohle bylo lepsi nez klasicky bolognsky spagety ;)

Odesláno

Klasický jídlo klasicky, takže obyčejnej ocet, obyčejná mouka.

Z půlkila čocky je tak osm porcí, takže v jedné je ehm, 8 gramů

mouky? Nevím kolik je smrtelná dávka mouky :D

To balzamiko je legrace, že jo?

Není,

já teda moc nedělám čočku na kyselo, ale s úspěchem dělám pomalu pečený bůček vochucenej do asijska, pak nakrájenej natenko a k tomu vlažný čočkový salát: čočka, nejlépe červená, nerozvařená na kaši,  blanšírovaná tenká kolečka mrkve, koriandr a balsamikový ocet a troufnu si říct, že je to jedno z mých top jídel. Mně to balsamiko do čočky jde. 

Odesláno

nejlepší je veganský smažený sýr a veganské vejce  :D

Návštěvník Ondra
Odesláno (upraveno)

Hasňa: Tady asi dukaz neexistuje, to bys musel ochutnat a rict sam... :)

Upraveno uživatelem Ondra
Odesláno

Není,

já teda moc nedělám čočku na kyselo, ale s úspěchem dělám pomalu pečený bůček vochucenej do asijska, pak nakrájenej natenko a k tomu vlažný čočkový salát: čočka, nejlépe červená, nerozvařená na kaši,  blanšírovaná tenká kolečka mrkve, koriandr a balsamikový ocet a troufnu si říct, že je to jedno z mých top jídel. Mně to balsamiko do čočky jde. 

To jo, něco podobnýho dělám k bůčku jak tady tenkrát postoval Bob, ten naloženej v soli. K tomu salát z nevařený červený čočky, jenom ji zaleju vroucí vodou a nevařím. Tam to balzamiko jde náramně.

Zkus do toho ještě orestovaný pomeranč, to jsem okoukal v jedný hospodě.

Dneska bylo zadání klasická čočka nakyselo jako ze školní jídelny, takže klasiká kejda s voctem :D

Odesláno

Zajeď si do Val Gardeny, najdi si chajdu Fermeda v oblasti Seceda, dej si jejich spaghetti al ragú a už to tvdit nebudeš.

Tak tam jsem přesně byl a dokonce jedl, krásné místo. Miluji dolomity, při západu slunce jsem si dal doutník na skále s tímto výhledem a na rozdíl od zimy jsme tam byli v 8 lidech a nikde nikdo, v ten moment jsem tam byl sám a pasoucí se osel, paráda. Nechal nás tam přespat majitel chaty pod širákem na jeho pozemku, jinak se tam nesmí a všechny chaty zavíraly, tak jsem tam fakt asi od 6 neviděli nikoho. 

post-22755-0-52743600-1552661199_thumb.jpg

Odesláno

.... Mimochodem, tohle bylo lepsi nez klasicky bolognsky spagety ;)

Pan Hasňa je tolerantni a navic kultivovany ve svych vyrazech, ale myslim, ze chtel puvodne napsat neco jako "to je ale hrozna pi.ovina" :D

Návštěvník Ondra
Odesláno (upraveno)

Pan Hasňa je tolerantni a navic kultivovany ve svych vyrazech, ale myslim, ze chtel puvodne napsat neco jako "to je ale hrozna pi.ovina" :D

a podle ceho to poznate, chlapci? :D nechutna kazdemu neco jineho?

Upraveno uživatelem Ondra

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...