Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Simpl.

Brambory (béčka nejlépe) pokud jsou pěkné, krájím se šlupkou (dnešní případ).
Velikost/tvar je naprosto volitelný. Snad jen u hranolek je doporučen tvar hranolek.
Nakrájené hrany vařím (resp. blanžíruju) 3-4min ve vroucí osolené vodě.
Scedím, a nechám odpařit veškerou zbytkovou vodu.
V míse bokem prohodím s 3-4 lžícemi std. oleje.
Hodím na plech a peču do křupava; cca 30min. na 200st.
Jak jsou hotové, podle porcí na plechu rozdělím a pokladu american cheese — ten blivajs v igelitu, ale s jinym to moc nefunguje.
Dám pod gril na pár minut, a těsně před vyndáním pohážu nakrájené nakládané jalapeño papričky.

Voala!

PS: kdyby někdo měl možnost sehnat u nás nedostupný Cheese Whiz, ten by na to taky šel použít.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 5 hodinami, filo-boxer napsal:

A budes tam davat neco z rajcat? Ja mam uplne trauma, jak me @Roman I. o vikendu zdupal.

Chlapi, ja mam kost s dirou spojenou s tim, jak ho dela Manu Ridi, nekolikrat jsem ho takto delal, s rizotem a gremolatou. 🙂

E2E0E1EF-6329-4CC5-8968-01843AE0E220.jpeg.9fd12240440fcc8fd983e6ab4f864e24.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Polentu nevim, ale tady bych se mozna taky kouknul. 🙂 Ale samo tam prdnete, co komu chutna. Mne to bez tech rajcat prislo jiny, zajimavejsi. Dusene Hovezi a tomaty v zakladu jsou ve skoro kazdem receptu skrz vsechny kuchyne. 😇

https://www.accademiaitalianachef.com/ricetta/corso-chef-professionale-ossobuco-tradizionale/

Upraveno uživatelem Roman I.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Snídaňový toast 101.

(1) Do světlého toastu (jedině Ölz, fck Penam) vytvoříme průstřel, tvořítkem, skleničkou, čimkoliv. Důležité je nechat dost “masa”, aby se toast nerozpadnul.
Jednu stranu namažem máslem.
(2) Lup s tim na pánev. Ne úplně rozpálenou do běla, spíš střední fojr.
(3) Po 2-3min. uděláme backflip.
(4) Do středu vyklepnem vajíčko a rovnou osolíme. Necháme zas 2-3 smažit.
(5) Poklademe plátkovým (nebo strouhaným) sýrem, podle chuti každého s-druha. V mém případě ementál, výraznější chuť tu skvěle funguje.
(6) Na sýr přijde šunka, zas podle preference.
(7) Po dalších 2-3min. přijde backflip. Prstokladem na vejce (ehm) zkontrolujeme stupeň propečení, resp. tečení žloutku.
(8) Finální backflip a voala.
(9) Podle doby mučení na pánvy od čtyřky dál bude vejce pevné, nebo tekoucí — což je můj případ, máme to tak nejraději.

Přeskočením šestky vznikne sýrová varianta.
Přeskočením pětky a šestky pak čistě vajíčkový toast, tak jak ho dělal Ví ve filmu V for Vendetta.

93636c137eb5dbb9499fff6ad60b39c1.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tikka masala nebo nejakej buttah chicken s plackama? Jen mi nejni jasnej ten sejra, ci co to je v mise nahore vpravo.. A kdyby to tak bylo, tak tam chybi nejaka rajceci passata..

Jinak recept na snidanovej toast sem pred chvili vyuzil ... Nejdriv sem si rikal, ze je to hovadina a pak sem na to dostal desnou chut :D.  Takze dik.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...