Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník Snow
Odesláno

Z kontextu vlákna jsem pochopil, že jste si s Robem nemohli psát o ničem jiném než o kvantitě jeho příspěvků. Nechceš mi snad tvrdit, že jste si vyměňovali recepty, že ne Posted Image Posted Image Posted Image ?

Odesláno

Kejklík má pravdu. Guláš, v podstatě, není potřeba zahušťovat, pokud jej děláš, jak máš. Když už chceš zahušťovat, použij, místo jíšky, chleba, nebo strouhané brambory. Pokud ale dáváš stejné množství cibule ( nebo větší) , jako masa, vážně není potřeba !

 

 

Jo, kdyby byl zájem, mám ve Wordu cca 62 různých receptů na guláš, kdybyste někdo chtěl, stačí napsat. Asi bych vám to neposílal každému zvlášť, ale prdnul bych to někam na net.

 

Guláš se nezahušťuje, zahušťuje se perkelt. Já dělám sójovej perkelt. Jak tam není maso, tak je pěkně hnusnej.

  • Dát hlas 1
Odesláno

V sobotu přijdu ke stánku s charolais na farmářskejch trzích a poudam: něco na pečení. Pán nemrkne vokem, zeptá se mě, kolik nás bude u oběda a podá mi kousek květový špičky. Donesu to domů a najednou si uvědommuju, že jsem blbec, poněvadž netušim, jak se peče hovězí. Než však začnu lát a trhat si vous, uchopím radu skvělou, od Viléma Vrabcůch a ejhle, tam recept na dušenou květovou špičku.

Připravil jsem to na krůtím sádle a červené cibuli, prošpikovaný domácí slaninou. Pečlivě jsem to podlejval zeleninovým vývarem. Po dvou a půl hodinách se to muselo malinko zjemnit trochou mlíka vod krávy.

Přátelé, s karlovarským knedlíkem naprostá lábuž. Fotku sem nedam, pač bych si zase naslintal do klávesnice.

Odesláno

Pán nemrkne vokem, zeptá se mě, kolik nás bude u oběda a podá mi kousek květový špičky.

 

Jo Tafelspitz, to je perla kuchyně. Třeba s křenovou majdou a domácí knedlou. Ještě můžu flank steak, ale ten musí být nejlépe z polodivokýho dobytka (Argentina, USA), občas k dostání v Makru.

Omluva Princi M.: použil jsem českou terminologii pro jídlo původem z Maďarska. My odborníci přeci víme, že guláš je polívka, ale vařit ji ze sojovejch bobů, to je neapetytlich. :huh:

Odesláno

:eek: Fascinuje mě, že Roba kritizuje kolega, který snad ani jednou nepřispěl k vlastnímu tématu fóra a jehož příspěvky se takřka všechny rekrutují ze sekce Ostatní diskuse a zábava. A už vůbec neuvěřitelné mi příjde, že moderátor upozorňuje Roba, aby tolik nepsal. Osobně by spíše měl moderátor upozornit onoho člena, kteerý přišel podiskutovat o jídle, humoru, o tom jak se stává kampeličkou pro své příbuzné a o jiných důležitých věcech, které nás zajisté obohatí v oblasti znalosti hodinek, jestli by se nešel realizovat třeba na lide.cz.

 

Sic to sem neptří, ale pokud jsi sem reagoval ty musím i já. Je mnohem lepší psát do této sekce a ostatní sekce si pročítat, protože skutečně nejsem hodinář ani žádný hodinový mág abych tu ostatní vzdělával nebo poučoval.

 

Přijde mi vhodné a slušné reagovat pouze do témat, ke kterým mohu sdělit něco co má jakoukoli obsahovou informaci, než planě psát do každého příspěvku něco o čem nemám ani tucha nebo tam napíšu absolutní sračku. Nechci a nemíním tady vést jakoukoli válku s kýmkoli jak s moderátory tak i s tebou. Pokud však někomu z moderátorů vadí mé vyjadřování a to jak obsahové tak i témata, ve kterých se publikuji budu rád pokud mi to napíší přímo oni a u tebe budu velice rád pokud budeš moje veškeré reakce ignoovat, stejně tak jako já ty tvé.

 

Přeji ti hezký zbytek dne

Odesláno

Omluva Princi M.: použil jsem českou terminologii pro jídlo původem z Maďarska. My odborníci přeci víme, že guláš je polívka, ale vařit ji ze sojovejch bobů, to je neapetytlich. :huh:

 

Cesty nás, asketiků, jsou bohužel většinou slepé. Ale lepší slepá ulička, než si něco furt polejvat vomastkem.
Odesláno

Cesty nás, asketiků, jsou bohužel většinou slepé. Ale lepší slepá ulička, než si něco furt polejvat vomastkem.

 

I panenský oliváč je vomastek, nemusí to být pokaždé přepálené sádlo od řízků :yucky:
Odesláno

I panenský oliváč je vomastek, nemusí to být pokaždé přepálené sádlo od řízků :yucky:

 

to bylo z cibulky, jestli narážíš na mou fotku řízku... žádný sádlo, jinak vše dělám na olivovém oleji, díky ségře u zdroje, ho máme celoročně dost.
Odesláno

Sádlo je dobré, sádlo je zdravé!

 

Zejména husí sádlo patří mezi zdravotně přijatelné tuky, to zcela ohne sranda. Řadí se hned za oliváč.
Návštěvník Tada
Odesláno

Jojo, jenomže sežeň husí sádlo... Achjo, když měla babička záhumenek, tak jsem si toho nevážil, teď bych ty produkty dovedl zužitkovat :suicide_anim:

Návštěvník Tada
Odesláno

No to vím, já jen že jsme to mívali domácí a tehdy jsem to nejedl... :(

Odesláno

Chlapi pečete si někdo v domácí pekárně? Já celkem často dělám chleba ze směsí nakoupených v NDR, kde je velký výběr, velmi dobrá cena a hlavně výborný výsledek. Jenže bych rád experimentoval, aspoň trochu - třeba jen nějakou přísadu do té směsi, která ten chleba posune zase někam jinam (zkoušel jsem už rajčata a česnek).

Odesláno

Lepší než směsi máš dělat si chleba sám. Recepty uvedené u pekáren jsou většinou na nic, protože jsou jenom přeložené a u nás jsou ty suroviny nějaké jiné. TADY máš spoustu receptů nejen na chleba i se spokojeností dalších "pekařů", různé z toho zkouším a většinou spokojenost :thumbsup_anim: .

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...