Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Krůtí plátek na bylinkovém máslo, grilovaný chřest, špenátové gnocchi & dezert z čerstvého tvarohu a "pannapudink" z citronové trávy 😁

IMG_20230330_211649.jpg

IMG_20230330_211758.jpg

IMG_20230330_232631.jpg

IMG_20230330_222218.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@nizkotucnytvaroh Krásná práce!

10min. času a z jednoho kuřete jsou tři jídla. 
Skelet a křídla upeču jen tak nasolené, oberu a smíchám s bbq jako trhané kuřecí děckám k hranolkám nebo do tortilly. 
Vykoštěná stehna asi upeču v řeckém jogurtu, římském kmínu, limetové šťávě, chilli a oliváči. Nebo je vezmu po asijsku se zázvorem, česnekem a hoisin, k tomu pak choi na páře. Ještě nevim. 
Prsa vezmu klasicky minutkově, k tomu salát s pečenou řepou, fetou a hořčičným dresinkem; a sklenička bílého.

Jinak mam naložený roastbeef. Ten přijde na řadu nejspíš zítra. 

EC7B9810-70F3-4B5C-B720-4BDB39E8C34A.jpeg

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Maxel Dekuji! 

Tomu říkám parádní zpracování surovin beze zbytku 👌 Klobouček!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 22 hodinami, Maxel napsal:

@nizkotucnytvaroh Krásná práce!

10min. času a z jednoho kuřete jsou tři jídla. 
Skelet a křídla upeču jen tak nasolené, oberu a smíchám s bbq jako trhané kuřecí děckám k hranolkám nebo do tortilly. 
Vykoštěná stehna asi upeču v řeckém jogurtu, římském kmínu, limetové šťávě, chilli a oliváči. Nebo je vezmu po asijsku se zázvorem, česnekem a hoisin, k tomu pak choi na páře. Ještě nevim. 
Prsa vezmu klasicky minutkově, k tomu salát s pečenou řepou, fetou a hořčičným dresinkem; a sklenička bílého.

Jinak mam naložený roastbeef. Ten přijde na řadu nejspíš zítra. 

EC7B9810-70F3-4B5C-B720-4BDB39E8C34A.jpeg

Maxel, jsi profík, ale co to peří...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasná páka, je to easy. 
Nejdřív je potřeba udělat maso. Klasicky, nebo třeba ve stylu smash burger = tenčí plát masa, větší do plochy. Důležité je, aby opečený plátek měl cca na plochu jako polovina tortilly (nebo složit vedle sebe víc menších plátků). K tomu volitelně opéct slaninu do křupava. 
Pak už se to v podstatě jen složí. 
Tortillu po celé ploše potřít libovolným dresinkem. Já dělam vlastní z kečupu, medové hořčice, majonézy, česnekového/cibulového prášku, pár kapek worcestrové omáčky, sriracha, a najemno nasekané kys.okurky. 
Dál na polovinu poklást odspodu nahoru… čedar, maso, nakládaná cibulka (rýžový ocet, cukr, voda + bílá cibule + alespoň týden odležet), slanina, zas sýr. 
Přehnout prázdnou půlku na naplněnou, a z obou stran zapéct pár minut na pánvi. 
Voala. 

 

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Máte tady pěkné kreace, ale z některých bych se nenajedl. Třeba 3 jídla z jednoho kuřete, to bych měl hlad.

My jsme to vzali dneska klasický česky. 

Hovězí se šípkovou omáčkou a bramborovými knedlíky. 

Poté co se mi dvakrát z houskových knedlíků povedlo udělat něco sice moc dobrého, ale velkého jak pecen chleba a měl jsem problém to vyndat z hrnce, už houskový radši nedělám. A bramborový jsou stejně lepší a zdravější.

A v omáčce není ani zrnko mouky. Mňam. Už mám třetí talíř, proto jen ty dva knedlíky. Naše bramborový jsou totiž velký jak normální houskový. 😁

IMG_20230408_234328.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Proč hlad, perfektní zpracování surovin beze zbytku, je snad super, ne? A nají se z více surovin, více lidí, na více způsobů... Přeci 🙃

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No to nevím, kuře polknu klidně sám. Každopádně 100% využití surovin je v pořádku u nás nevyhodime nic. Co se mi nelíbí z masa už na začátku odkrojím a uvařím bokem bez soli pejskovi a kocourovi. A na zbytky máme slepice. A slepice vyprdnou nejen vajíčka (letos snášely všechny celou zimu každý den), ale i krásné kuřince a když je kopneš do záhonku, to je potom zelenina. A jahody hnojené jejich trusen dorůstají velikosti volejbalových... no spíš tenisových míčků.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 18 minutami, Maxel napsal:

@Jiří Sedlák Hale nevim… kuře na 3 jídla málo, ale u tebe na talíři aby ček hovězí hledal s lupou s pinzetou :)

Jasně, třetí porce o někdy po půlnoci.  Musel jsem si taky nechat něco k obědu. 

No tím bůčkem bych se najed, ten vypadá skvěle.

My se teď snažíme vařit sice českou klasiku, ale hlavně tak poctivě, že nepoužijeme ani kousek náhražky, dáme tolik zeleniny, že nemusíme zahušťovat. Žádný směsi koření s glutamátem, domácí vejce, domácí zelenina, cibule, česnek dokud je, paleta brambor z Vysočiny ve sklepě. Žádný polotovar, pokud to jde, letos musíme zasadit fozole, ty taky nechci jíst z konzervy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 18 hodinami, Jiří Sedlák napsal:

Máte tady pěkné kreace, ale z některých bych se nenajedl. Třeba 3 jídla z jednoho kuřete, to bych měl hlad.

My jsme to vzali dneska klasický česky. 

Hovězí se šípkovou omáčkou a bramborovými knedlíky. 

Poté co se mi dvakrát z houskových knedlíků povedlo udělat něco sice moc dobrého, ale velkého jak pecen chleba a měl jsem problém to vyndat z hrnce, už houskový radši nedělám. A bramborový jsou stejně lepší a zdravější.

A v omáčce není ani zrnko mouky. Mňam. Už mám třetí talíř, proto jen ty dva knedlíky. Naše bramborový jsou totiž velký jak normální houskový. 😁

IMG_20230408_234328.jpg

Ta porce masa mi připomněla haute cuisine   :cheers:

qqqqq.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...