Jump to content

KULINÁRIUM Chronomagicum


kejklik

Recommended Posts

před 3 hodinami, Kotlick napsal:

@Maxel Jak děláš ty mrkvové a řepové hrany? Jde to i bez friťáku? Předvaříš to?

Třeba se netrefím, ale tipuju, že to předvaří (nebo dokonce zblanšíruje!) a pak peče v troubě. Já to tak dělávám...

Link to comment
Share on other sites

Nejsem si jist jakej je rozdil mezi timdle a klasickejma bolonskejma lasagne, ty delam casto  (ze susenejch testovin), a byt nektery recepty rikaj klast syrovy a pak zapejkat, je to blbost. Par minut to povarit chce..

Edited by Micey
Link to comment
Share on other sites

V 11. 3. 2023 v 17:24, Maxel napsal:

@bohus76 Pěknej dvouručák!

U nás taky. Stejně, a přece trochu jinak ;) 

B471ABE2-D7C9-4AAB-99C2-E42BECC78AC8.jpeg

Pěkně! Když už sladké pečivo, tak už 🙃 PS: používáš na burger nějakou formu, nebo tvaruješ ručně? 

Link to comment
Share on other sites

V 11. 3. 2023 v 19:41, safi napsal:

Dotaz: Canneloni plněné mletým masem (klasické boloňské ragú). Májí se krátce předvařit a pak zapéci, nebo se jenom pečou? Recepty nejsou jednoznačné.  

 

V 11. 3. 2023 v 20:08, Micey napsal:

Nejsem si jist jakej je rozdil mezi timdle a klasickejma bolonskejma lasagne, ty delam casto  (ze susenejch testovin), a byt nektery recepty rikaj klast syrovy a pak zapejkat, je to blbost. Par minut to povarit chce..

 

V 11. 3. 2023 v 20:18, Maxel napsal:

Já bych stopo předvařil. Kdekoliv se má dávat na zapejkání něco za “syrova”, nikdy mi to nedopadlo.

Lasagne dělám minimálně 1x měsíčně  a nikdy sem je nevařil dopředu a vždycky byly skvěle uvařené, takže v okamžiku, kdy budou cannelloni "potopený" v něčem vlhkým, tak se uvaří, lasagne mám v troubě cca 35min

Link to comment
Share on other sites

před 2 hodinami, Micey napsal:

@Moty a to zacinas susenejma, ne cerstvejma?

první vstva je ragu, pak lasagne, pak bešamel, ragu a furt dokola, poslední je bešamel a zastrouhat parmezánem a nikdy nebyl problem. Abych měl jistotu, že to je měkký, tak to propíchnu nožem

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...