Jump to content

KULINÁRIUM Chronomagicum


kejklik

Recommended Posts

Poslední dobou frčíme večeře v tomhle stylu. Tortilla, leďák/rajče/cibule, k tomu variabilně dresink a nějaké maso. Dneska tygří krevety s česnekovým máslem a limetou, pesto s oliváčem a majonézou. 

IMG_3377.jpeg

IMG_3378.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Jen dodám, naložená krkovička den předem. Plech vymazaný sádlem, na spodku cibule, na ní brambory na silnější cca 5mm kolečka, domácí slanina (uzeny bůček) , klobáska ,opět cibule,pak maso a nahoru paprika . Pečení cca hodinu ve vyhřáté troubě, přikryté alobalem ,pak na barvu sundaný alobal a cca 20 minut gril. Mladý se mohl utlouct.

Link to comment
Share on other sites

d7e9d36aef2d324b6e199f2319f7ed0c.jpg
Peceny rajcata s olivacem, na ciabate s burratou a malicko balsamica, bylo to teda chuťovy porno

Link to comment
Share on other sites

Panenka na pepři, pečená dýně s řepou a grenaille, majda s demi glace a hoisin.
Chtělo to ještě něco zeleného, ale jsem naprosto vybranej. Takže pešek. 

IMG_3542.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Čéče, že zrovna Ty děláš panenku nakrájenou, dycky sem ji krájel až po tepelné úpravě, není takhle suchá?

Link to comment
Share on other sites

@Moty Důvod ve skrze prozaický. Drahá odmítá cokoliv pod propečením na stupěň durch. Takže to krájim na medajle, svoje stáhnu z pánve dřív, a ty její tam nechám až do kremace :) 

  • Sad 1
Link to comment
Share on other sites

Jeden rychlý odpolední snack.

IMG_20240606_172504.jpg

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Všem právě obědvajícím, dobrou chuť🙃!  Palec z panenky, opékané brambory, glazé.

IMG_20240612_134553.jpg

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Dnes jen rychlogrilovačka na smrkových třískách a višňovém dřevu. Ať to líp zní😁.

IMG_20240613_203640.jpg

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Nízká roštěná, chřest z Kaufu, a lehký salát. 

IMG_20240618_130525.jpg

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Pánové radu prosím.. o víkendu máme nějaký velký rodinný grilování a shodli jsme se tentokrát na burgerech, páč je super, že se připravěj ingredience typu omáček a zeleniny a každej si ten burger pak jednoduše postaví dle chuti. Když děláme totéž v méně lidech, koupim buďto co nejlepší hovězí mletý a dochutim to, případně na Rohlíku něco jako todle - https://www.rohlik.cz/1409176-maso-hovezi-burger-chuck-roll-2-ks?filters=sort%2Fprice-desc&q=burger&companyId=1&itemPosition=38&source={"favorite"%3Afalse%2C"touchpoint"%3A"Search Results"%2C"searchQuery"%3A"burger"}

 Jak byste to tak řešili pro partu dvaceti lidí? Co todle, má někdo zkušenosti? Vim, je to zmrazek.

 https://sortiment.makro.cz/cs/mc-hovhamburger-irl-24x150gmr/314159p/

 Tedy, uvítám případně tip na dobrýho řezníka s kvalitnim mletym na dochucení a vytvarování kolem Prahy - Východ, nebo něco už vytvarovanýho online/osobně..

Edited by Micey
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...