Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

V 29. 10. 2024 v 10:00, Moty napsal:

Záměrně píšu do extra postu, ať se to nemíchá se žrádlem,

Máte někdo japonskou mandolínu? Furt to na mě vyskakuje a vidím hned 2 řešení, který nožen nenakrájím a to gratinovaný brambory a Gâteau Invisible

https://www.seriouseats.com/gateau-invisible

Třeba tahle

https://www.gastrofans.cz/samurai-japonska-mandolina--hendi--395x165x-h-115mm/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=SA%3A PMAX Ostatní&utm_id=20824921579&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw7Py4BhCbARIsAMMx-_LG1OC-3r-A89hcZsWzGgvQHPk8Jq-0Hiz47Jvth_CbPtIkQ4AbC0saAruDEALw_wcB

Já mám jen obyč z Ikea a je to super. Možná do budoucna vezmu taky nějakou lepší. Zatím mi to stačí, používám převážně na brambory nebo na mrkev do kimchi. :D 

https://www.ikea.com/cz/cs/p/ikea-365-krajec-na-zeleninu-cerna-00422321/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nekonečná fúze "co dům dal", tortellini s hřiby, proscioutto, bryndza a řeřicha.

IMG_20241031_124010.jpg

  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Došla zkušební várka pečiva na burgery a hotdogy, od pekařství Křižákovi. 
https://eshop.krizakovi.cz

Natrefil jsem na nové video Koko, kde dělala alternaci na Big Mac, a tyhle “bunsky” tam použila. Jestli budou jen z poloviny dobře chutnat, jak skvěle vypadaj, stane se ze mě pravidelný zákazník :)

Na foto je Bunska Soft smash 11cm 75 g + Hot dog BBQ 60 g 15-17 cm. 
Zítra poreferuju.

IMG_6917.jpeg

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

…dnes návštěva spolužáků v rámci podzimních prázdnin, takže hraju na jistotu: kuře na paprice podle Jirky Štifta; zatím jsem nepotkal dítě, které by to nejedlo a je to jediné jídlo, o kterém potomci říkají, že ho dělám "líp než maminka"😌

IMG_0067.thumb.jpeg.40332334bcf32082dd96ddc3ea12c17a.jpegIMG_0070.thumb.jpeg.aecd890449670cd72fb1d58adabf585b.jpegIMG_0071.thumb.jpeg.a149fc6ab9a580f70360fd870e754073.jpegIMG_0073.thumb.jpeg.84b27fe2925138bdcc033756d0082932.jpegIMG_0074.thumb.jpeg.622f64613b5ec6494c9683c7296c035e.jpegIMG_0077.thumb.jpeg.e6aafcc8d81a613e887b3387882813d7.jpeg
 

Teď už jenom vyřešit kruciální otázku: kolínka nebo rýže???🤣

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 3 hodinami, Jone napsal:

…dnes návštěva spolužáků v rámci podzimních prázdnin, takže hraju na jistotu: kuře na paprice podle Jirky Štifta; zatím jsem nepotkal dítě, které by to nejedlo a je to jediné jídlo, o kterém potomci říkají, že ho dělám "líp než maminka"😌

IMG_0067.thumb.jpeg.40332334bcf32082dd96ddc3ea12c17a.jpegIMG_0070.thumb.jpeg.aecd890449670cd72fb1d58adabf585b.jpegIMG_0071.thumb.jpeg.a149fc6ab9a580f70360fd870e754073.jpegIMG_0073.thumb.jpeg.84b27fe2925138bdcc033756d0082932.jpegIMG_0074.thumb.jpeg.622f64613b5ec6494c9683c7296c035e.jpegIMG_0077.thumb.jpeg.e6aafcc8d81a613e887b3387882813d7.jpeg
 

Teď už jenom vyřešit kruciální otázku: kolínka nebo rýže???🤣

zkus to podle Cuketky a dělej to z horní části stehen vč. kosti a pak ober maso a budeš za nejvíc nejlepšího kinga

https://recepty.cuketka.cz/amp/kure-na-paprice/

  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsi můj člověk @Harwey, ke KnP jedině kolínka😋 (bohužel moje děti vyžadují rýži🤪)

Tak jasné @Moty, horní stehna s kostí a kůží jsou nejvíc - ale zase: pro mě;  pro děti musím dělat prsa, nic jiného mi nejedí (i kdybych vykostil; což už jsem btw zkoušel a od té doby musí být maso na kostičky jako kontrola, že je nechci opět obelhat😂). Jinak ten  Cuketkův recept je v podstatě totožný s tím Štiftovým, který tedy ještě do základu přidává drcený kmín, tymián a protlak - mohu jen doporučit👌

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 36 minutami, Jone napsal:

Jsi můj člověk @Harwey, ke KnP jedině kolínka😋 (bohužel moje děti vyžadují rýži🤪)

Tak jasné @Moty, horní stehna s kostí a kůží jsou nejvíc - ale zase: pro mě;  pro děti musím dělat prsa, nic jiného mi nejedí (i kdybych vykostil; což už jsem btw zkoušel a od té doby musí být maso na kostičky jako kontrola, že je nechci opět obelhat😂). Jinak ten  Cuketkův recept je v podstatě totožný s tím Štiftovým, který tedy ještě do základu přidává drcený kmín, tymián a protlak - mohu jen doporučit👌

Prsa sou dycky tvrdý, oproti stehnům, ale chápum furt lepší, aby to dítka sežraly😂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Davat sem neco po Maxelovi je v mem pripade skoro zlocin, ale pochutnali jsme si. Draha udelala trhany maso v pomalym hrnci a ja dodelal zbytek :)

Verze lady a verze mlsnej kocour. 

IMG_3155.jpeg

IMG_3157.jpeg

Upraveno uživatelem honza71
  • Dát hlas 4
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 1. 11. 2024 v 17:38, Jone napsal:

Jsi můj člověk @Harwey, ke KnP jedině kolínka😋

No já si teda docela živé pamatuju, jak jsme ve třetí třídě v Příchovicich na škole v přírodě závodili, kdo ke KnP sežere víc knedlíků. Dva jsme jich snědli 22, pak došly, vítězství jsem musel stvrdit ještě zlatejma oplatkama a banánem. Že mě potom na túře potkala nepříjemná "nehoda" se asi dalo čekat. 😁

  • Haha 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...