Návštěvník Odesláno 23. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2011 (upraveno) Zní to možná strašidelně, chutná ovšem výborně - dáváme špagety jako přílohu ke klasickému pečenému kuřeti (nebo pečenému na houbách), nutný "sosík" aby nebyly suché. Já jsem si nad tím lámal kebuli, protože to je opravdu těžké zadání. Těstoviny jako příloha ke kuřeti se u nás používají. Říká se tomu Maminčino kuře a do těch těstovin do štávy od kuřete se dává trošku dušených plátků sušených hříbků nebo nadrobno nasekaná dušená kuřecí játra. Ale vopravdu jen na dochucení a vovonění. edit: Teď jsem si všim, že Ricous tam má taky houby, takže odzkoušeno na Severu i na Východě. Upraveno 23. října 2011 uživatelem Roman I. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 23. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2011 Hlásím, že jsem se vrátil z posvícení - byla polévka s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi, husička, bramborový knedlík a červené zelí. Na focení nebyl čas Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
svijanskymaz Odesláno 23. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2011 (upraveno) Já jsem si nad tím lámal kebuli, protože to je opravdu těžké zadání. Těstoviny jako příloha ke kuřeti se u nás používají. Říká se tomu Maminčino kuře a do těch těstovin do štávy od kuřete se dává trošku dušených plátků sušených hříbků nebo nadrobno nasekaná dušená kuřecí játra. Ale vopravdu jen na dochucení a vovonění. edit: Teď jsem si všim, že Ricous tam má taky houby, takže odzkoušeno na Severu i na Východě. U nas to varili v zavodke pod nazvom babiččino kuře?? Upraveno 23. října 2011 uživatelem svijanskymaz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 23. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2011 díky za radu, ale je tam smetana...ee.....chtěl jsem klukovi udělat alespoň něco trochu připomínající dobré těstoviny....aj jsem sehnal celkem slušné kukuřičné ( nekomentovat, prosím ).....co třeba se špenátem?? Dělá se něco takového ??? EDIT - 4 ALina - u nás doma se vaří víc jídel. Pro prcka, pro mne a pro zbytek. Když musíš, tak holt musíš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 23. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2011 Chlapi...vy jste tací znalci, tak mi třeba poradíte. Chtěl bych udělat špagety tak, aby je mohl i náš mladej. To znamená : nesmí tam bejt česnek, rajčata, sýr a ani ryby. Existuje vůbec něco takového ??? EDIT - ani vejce Znám jeden, až nechutně prostej, recept. Lilek nakrájet na kolečka, posolit a jako obvykle nechat "vypotit". Pokud by i sůl měla být problém, tak k jejímu snížení dojde, když lilek posolíš opravdu jen symbolicky a nakrájený kolečka překryješ utěrkou a zatížíš je větším hrncem s vodou. Lilek se pak opotí tlakem. Pak plátky lilku vezmeš, naskládáš je na pánev nebo do trouby a při velmi nízké teplotě (na sklokeramice max na trojku, ale ještě líp stupeň dvě) je nasucho zahříváš po obou stranách tak, aby se začal uvnitř tvořit tzv. kaviár. Čili kašovitá směs z dužiny. Ale na povrchu musí zůstat normální. Toto je nejzdlouhavější část přípravy, bude to trvat minimálně 20 minut. Až se tak stane, lilek odstavíš a po vychladnutí nakrájíš na čtvrtiny. Vevnitř by měl připomínat pečený jabko. No a pak dáš na pánev olivovej olej, po jeho zahřátí na něj vhodíš na jemno nakrájenej žampion (co porce, to maximálně jedna hlavička střední velikosti), 2-3 minuty zprudka orestuješ a přidáš lilek a opět 2-3 minuty restuješ. Chceš-li nebo můžeš-li, tak v tomto momentě směs dosolíš. Mezitím se ti uvaří těstoviny, sliješ je (v tomto případě opravdu úplně, obvykle vhodná voda z vaření není u tohoto receptu žádoucí) a na minutu je hodíš spojit se směsí na pánev. Hotovo Předpečenej (grilovanej) lilek tomu dá jemnost a v jídle se tak trochu "ztratí". Ovšem pouze vizuálně, nikoli chutí. To spíš naopak. A poznámka k restování - přestože je tenhle proces součástí receptu, tak díky minimální době, kterou trvá, nedochází k tvorbě cizorodých látek a jídlo se dá považovat za poměrně zdravé. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 23. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2011 Jestli cestovka, tak se hlásím jako stewardka, protože to, co tu fotí kalif, hraničí s mučírnou. Ten tuňák musel být, koupili jste ho, doufám taky... Tuňáka jsme kupovali, ale spíš syrovýho na sushi. Byl prvotřídní. Tepelně jsme upravovali většinou pesce spada, čili mečouna. Dělali jsme ho tak, že jsme ho naložili na pár hodin do olivového oleje, s malou feferonkou a čerstvou šalvějí. Pak šup na pánev, po pár minutách přidat bílé víno, nechat odpařit a bylo hotovo. Na talíři ještě přidat pár kapek citrónu (a že je ten jejich výbornej), do ruky chleba a na stůl vino locale. Je fakt, že pokud bych byl alergickej na ryby a nevěděl to, tak na týhle dovolený bych to jistě zjistil. Za těch pár dní jsme totiž díky tomuhle trhu vyzkoušeli přibližně 10 druhů ryb a minimálně 5 různejch mořskejch potvůrek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 23. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2011 Díky za recept, vyzkouším. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 25. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2011 Dnes drůbeží játra na cibulce, majoránce a anglické krkovičce.Podlito vínem, jinak jen pepř a sůl. S rejží..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 26. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2011 Tý brďo...dnes jsem těžce překvapen....restnul jsem cibulku s anglickou, přidal žampiony a trochu podusil ( sůl+pepř + kurkuma ( ta u nás doma jede)). Promíchal s rejží a než jsem stihl vůbec nastartovat foťák, zmizelo to..... Takže sorry, že dnes bez fotky...celé se to dělalo asi 25 minut(nejdýl rejže). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mondeo2 Odesláno 26. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2011 Tý brďo...dnes jsem těžce překvapen....restnul jsem cibulku s anglickou, přidal žampiony a trochu podusil ( sůl+pepř + kurkuma ( ta u nás doma jede)). Promíchal s rejží a než jsem stihl vůbec nastartovat foťák, zmizelo to..... Takže sorry, že dnes bez fotky...celé se to dělalo asi 25 minut(nejdýl rejže). Tak ti nevím, zkoušel jsi namontovat nějaké bezpečnostní ochranné systémy?Nebo už jsi vytipoval a dopadl pachatele Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 26. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2011 No jasně...manželka a děti...kobylky...sarančata....chodili nakukovat, už když se to dusilo...prej :" co to tak pěkně voní ? ".....vona je fakticky v jednoduchosti síla. A páč ta anglická byla od prověřeného řezníka, bez sajrajtu, mohl to i náš malej prcek. Bezva rychlá a chutná ( a sytá ) bašta. Ještě by to sneslo navrch trochu sýra ( si myslím - ale žádnej eidam, jen pár hoblinek parmazánu)) a tu směs hub, cibule a slaniny mírně zjemnit máslem, ale to oni nemůžou nikdo. Takže bez. Fakt mi padla brada, když jsem viděl, jak to v nich mizí.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rudykopalsson Odesláno 26. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2011 tak přátelé, potřebuji radu. Jelikož jsme si z dovolené v Bulharsku dovezli za těžký prachy (v přepočtu cca 300Kč) zapékací hrnec a od léta ho manželka krom dneška nepoužila, chtěl jsem vás poprosit o nějaké jednoduché recepty - především masové - abych jí mohl ukázat jak na to:-) Přidávám fotku dnešního pokusu - zapečený brambory - popravdě žádný zázrak, byly moc kousavý, asi to chtělo ještě chvíli, případně je promíchávat, nejtvrdší byly ty, co byly nahoře. Jo a hrnec je i s pokličkou, takže klidně recepty včetně dušení atd. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honzyk Odesláno 26. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2011 Taková rychlovka, moc fotogenicky to nevypadalo , na cibuli osmahnout maso, přihodit nakrájené houby, podlít červeným a nechat dusit, ochuceno jen solí a pepřem na závěr trocha rajského protlaku, servírováno v mém případě s chlebem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 27. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2011 (upraveno) U nas to varili v zavodke pod nazvom babiččino kuře?? U nás Aramark závodka maminčino kuře,asi se ten recept mezi závodkami dědí Upraveno 27. října 2011 uživatelem Conrad Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
svijanskymaz Odesláno 27. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2011 U nás Aramark závodka maminčino kuře,asi se ten recept mezi závodkami dědí Nech sa to volalo ako chcelo,faktom ostava,ze medzi tymi blivajzami to bolo uplne to najlepsie co sa tym nasim chemikom podarilo vykuzlit... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 27. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2011 U nás Aramark závodka maminčino kuře,asi se ten recept mezi závodkami dědí To je ale náhoda. Do této učňovské restaurace chodíme každý den... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 27. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2011 Tak jsem taky kuchtil a hlavně jsem to i vyfotil. Vepřový plátek, cibulo-česnekový základ, plátky čerstvého zázvoru, žampiony. Jako příloha thajská dlouhá rýže, rajče a ... jak jinak, chilli Bishops Crovn Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 27. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2011 (upraveno) Tak jsem taky kuchtil a hlavně jsem to i vyfotil. Vepřový plátek, cibulo-česnekový základ, plátky čerstvého zázvoru, žampiony. Jako příloha thajská dlouhá rýže, rajče a ... jak jinak, chilli Bishops Crovn Malinký popíchnutí. Je v tý záplavě pikantních složek (česnek, zázvor a navrch 3 čilipapričky) cejtit ještě nějakej surovinovej základ? Třeba by se dalo ušetřit na mase a rejži. Upraveno 27. října 2011 uživatelem Kalifx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 27. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2011 nějakou dobu jsem měl chuť na kus vařenýho hovězího masa. Asi před týdnem se moje chutě prolnuly s mojí pamětí a při nákupu v Globusu jsem si vzpomněl, že mám koupit zadní hovězí. Když jsem ho donesl domů, bylo pozdě na vařbu a tak mě napadlo, že nechám maso ještě odležet. Očistil jsem ho a zabalil pevně do potravinářské folie a nechal týden v ledničce. Do včerejška. Odpoledne jsem vzal hrnec, osolil vodu, pepř, nové koření, bobkový list, kořenová zelenina, cibule ve šlupce. Maso jsem opláchl a vložil do vřelé vody. Dvě a půl hodiny jsem ho táhl, nachystal si křen, nakrájel kadeřavou petrželku a chleba a čekal. Velká vidlička, zkusmo maso nabodnout, sesulo se vlastní vahou do hrnce. Do hlubokého talíře trochu vývaru, přes vlákno nakrájet silnější plátky masa, posypat petrželkou, vedle křen a úspěch u rodiny převeliký.Co jsem tím chtěl vlastně říct? Necháváte někdo hovězí před zpracováním takhle odležet? Do obchodů jde většinou čerstvé, poražené den předem a to je podle mě k vaření blbě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 27. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2011 nějakou dobu jsem měl chuť na kus vařenýho hovězího masa. Asi před týdnem se moje chutě prolnuly s mojí pamětí a při nákupu v Globusu jsem si vzpomněl, že mám koupit zadní hovězí. Když jsem ho donesl domů, bylo pozdě na vařbu a tak mě napadlo, že nechám maso ještě odležet. Očistil jsem ho a zabalil pevně do potravinářské folie a nechal týden v ledničce. Do včerejška. Odpoledne jsem vzal hrnec, osolil vodu, pepř, nové koření, bobkový list, kořenová zelenina, cibule ve šlupce. Maso jsem opláchl a vložil do vřelé vody. Dvě a půl hodiny jsem ho táhl, nachystal si křen, nakrájel kadeřavou petrželku a chleba a čekal. Velká vidlička, zkusmo maso nabodnout, sesulo se vlastní vahou do hrnce. Do hlubokého talíře trochu vývaru, přes vlákno nakrájet silnější plátky masa, posypat petrželkou, vedle křen a úspěch u rodiny převeliký. Co jsem tím chtěl vlastně říct? Necháváte někdo hovězí před zpracováním takhle odležet? Do obchodů jde většinou čerstvé, poražené den předem a to je podle mě k vaření blbě. Tak třeba u svíčkový je to přirozený základ. Tu (a stejně tak třeba vysokej roštěnec) je vždycky dobrý nechat týden až dvanáct dnů "zamřít" při teplotách kolem nuly... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se