DavidLC Odesláno 3. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna V 28. 2. 2024 v 10:00, Ivan Lelák napsal: Tohle je téma, ke kterému sice nepřispěji konkrétní radou, ale fascinuje mne ta touha, snad absťák něco dalšího si koupit, i když vlastně nic nepotřebuju. Naprosto to chápu a jsem šťastný, že tohle období mám už za sebou, poslední mechanické hodinky jsem si koupil před 2 roky, teď před Vánocemi jen jedny smartwatch. Dal jsem si za úkol vždy při nákupu hodinek prodat jiné, což je obtížné, protože se dostávám do stavu, kdy mne s každými hodinkami pojí společné zážitky či nějaký silný příběh, to máme s autorem podobné. V hlavě mám ještě aspoň jedny PRIM, ale ze současného portfolia značky se mi nic nelíbí, takže čekám a uvažuji i o zakázkové výrobě. V poslední době mne hodně láká značka Bremont, dřív jsem chtěl aspoň jedny Panerai a pár dalších, ale tyhle preference se časem mění. Rolex mne dřív nelákal, teď si ho umím představit, ale zatím ta touha výrazně nesílí. Co mám na rozdíl od autora vlákna jinak je, že nemám potřebu získávat od druhých tipy a doporučení. Pro mne je to zcela nepřenosná věc. Hodinky pro mne znamenají až něco trochu intimního, mám s nimi svým způsobem vztah, musí mezi námi přeskočit jiskra a ta se musí během záměrného oddalování nákupu - trvá to v řádu měsíců - rozhořet v silnou touhu. Jasně, kdysi jsem na to také zkoušel jít analyticky - "Tak co nemám - hranaté hodinky, Big date, GMT, modrá chrona, černé hodinky, zlaté...". Takhle si v podstatě mohu nadefinovat až skoro konkrétní hodinky nebo výběr dramaticky zúžit, ale když jsem je pak měl (nebo v lepším případě aspoň zkusil na ruce), najednou bylo všechno jinak. Můžu si nadefinovat ženu snů, někdo mi ji nadělí a - nic, nula, nuda, žádná jiskra. A takhle to mám i s hodinkami. Proto se už nebojím, o nic se nesnažím a nechávám tomu volný průběh - s těmi pravými mne osud zase svede dohromady způsobem, o kterém nic netuším, ty nejlepší hodinky si mne prostě najdou... Děkuji, vlastně si utřídil můj chaos do celkem jasné myšlenky, která je vlastně hodně podobná té Tvé... Stejný směr, jen lehce vedle sebe Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nizkotucnytvaroh Odesláno 3. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna Já se pořád peru s myšlenkou redukce, abych se mohl posunout směrem do vyšších sfér. Leč stejně, jak se znám, něco prodám, něco jiného hned koupím. Zřejmě bych musel udělat radikální řez, a nechat si tak 5 hodinek, a zbytek pustit naráz. I když vlastně, kolik jich skutečně potřebuji? Jedny do práce, jedny na hory, jedny na cesty a jedny do společnosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kdojinej Odesláno 3. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna před 31 minutami, nizkotucnytvaroh napsal: I když vlastně, kolik jich skutečně potřebuji? Jedny do práce, jedny na hory, jedny na cesty a jedny do společnosti. Potrebujes jedny rlx exp a mas vystarano. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nizkotucnytvaroh Odesláno 4. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna To jsem přesně nechtěl slyšet, ale něco na tom bude ! Alternativou jsou i JLC. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 5. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna Jedny jsou málo i kdyby ti byly ty nejlepší na světě Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 5. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna před 2 hodinami, Prochy68 napsal: Jedny jsou málo i kdyby ti byly ty nejlepší na světě To je pravda. Jedny Exp jsou malo . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 6. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 6. dubna Nu ano, ale citelně tam chybí dvojkový polárky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 6. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 6. dubna Je to asi uchylny, ale mam je v nejakym strednedobym horizontu v planu doplnit. Chudaci BB58, takovy pekny hodinky a uz od porizeni exp 1 lezely prevazne ladem a co pribyly i dvojky, jsem je nemel na ruce vubec. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 6. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 6. dubna Úchylný? Ale kdeže, nebuď tak sebekritickej, mně se to zdá naopak jako solidní plán. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Locky Odesláno 16. května Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 16. května V 28. 2. 2024 v 10:00, Ivan Lelák napsal: Tohle je téma, ke kterému sice nepřispěji konkrétní radou, ale fascinuje mne ta touha, snad absťák něco dalšího si koupit, i když vlastně nic nepotřebuju. Naprosto to chápu a jsem šťastný, že tohle období mám už za sebou, poslední mechanické hodinky jsem si koupil před 2 roky, teď před Vánocemi jen jedny smartwatch. Dal jsem si za úkol vždy při nákupu hodinek prodat jiné, což je obtížné, protože se dostávám do stavu, kdy mne s každými hodinkami pojí společné zážitky či nějaký silný příběh, to máme s autorem podobné. V hlavě mám ještě aspoň jedny PRIM, ale ze současného portfolia značky se mi nic nelíbí, takže čekám a uvažuji i o zakázkové výrobě. V poslední době mne hodně láká značka Bremont, dřív jsem chtěl aspoň jedny Panerai a pár dalších, ale tyhle preference se časem mění. Rolex mne dřív nelákal, teď si ho umím představit, ale zatím ta touha výrazně nesílí. Co mám na rozdíl od autora vlákna jinak je, že nemám potřebu získávat od druhých tipy a doporučení. Pro mne je to zcela nepřenosná věc. Hodinky pro mne znamenají až něco trochu intimního, mám s nimi svým způsobem vztah, musí mezi námi přeskočit jiskra a ta se musí během záměrného oddalování nákupu - trvá to v řádu měsíců - rozhořet v silnou touhu. Jasně, kdysi jsem na to také zkoušel jít analyticky - "Tak co nemám - hranaté hodinky, Big date, GMT, modrá chrona, černé hodinky, zlaté...". Takhle si v podstatě mohu nadefinovat až skoro konkrétní hodinky nebo výběr dramaticky zúžit, ale když jsem je pak měl (nebo v lepším případě aspoň zkusil na ruce), najednou bylo všechno jinak. Můžu si nadefinovat ženu snů, někdo mi ji nadělí a - nic, nula, nuda, žádná jiskra. A takhle to mám i s hodinkami. Proto se už nebojím, o nic se nesnažím a nechávám tomu volný průběh - s těmi pravými mne osud zase svede dohromady způsobem, o kterém nic netuším, ty nejlepší hodinky si mne prostě najdou... Moc hezky napsané, přesto mi vnitřně tak nějak nedá hledat stále nějaké další hodinky s něčím, co ještě nemám. V 24. 3. 2024 v 9:18, warann napsal: A autorovi se omlouvam za mirny pleveleni, ale kdyz uz k tomu doslo - nejaky posun s vyberem? Nic se neděje, pokud plevelíte hezkými kousky, tak to vůbec nevadí. Tím spíš, že jsme na diskuzním fóru. Jinak posun s výběrem žádný zásadní nenastal. Stále hledám ty další, ale pravda, že i kvůli jiným starostem všedního světa, už míň aktivně, než v březnu. V 30. 3. 2024 v 7:23, Koldin napsal: Jeste k moonphase pridavam Vulcain, jedny mam, zpracovani je na tu cenu minimalne nadprumerny, vypadaji jemne luxusne a pritom nenudi, prijemny barevne, clovek na ne rad koukne Pěkné kousky, ale tento typ "malé" datumovky mi naprosto nevyhovuje, což (bohužel) vyřazuje spousty pěkných hodinek z výběru. V 30. 3. 2024 v 10:48, indian2023 napsal: A co tak nějaký obdélník. Aktuálně jsem poznamenám vlastním nákupem a jsem z toho pořád tak paf, že teď to budu chvilku cpat všem. Nicméně měl jsem to podobně. Mám spoustu kousků co neprodam a chtěl jsem si udělat radost, ale zároveň vybočit ze středního nudného proudu. Nechci asi psát konkrétní model. Rozpočet je pěkný. Takže vybírat je určitě z čeho. Pokud obdélník tak rozhodně JLC Reverso Tribute Chronograph: https://www.jaeger-lecoultre.com/attachments/Q3/Q3898480_1x1.mp4 Už jsem si je i poctivě vyzkoušel a prozkoumal naživo, ale cena už je víc než mám teď limit. Škoda, jsou opravdu parádní. Možná snad ještě datumovku by mohly mít, ale to už si vymýšlím zbožná přání... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Locky Odesláno 16. května Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 16. května Jinak i po několika měsících jsem to aktuálně zúžil na dvojic Glashütte Original PanoMaticLunar a Christopher Ward C1 Moonglow Samozřejmě za každý nápad budu velice rád a proto stále nechávám vlákno otevřené s přáním o pomoc a inspiraci. Naopak jsem zatím vyřadil značku Zenith, které jsem poměrně zdlouhavě zkoušel a překvapily mě na nich některé nedokonalosti. P.S. Pokud to tu čte někdo, kdo některý z výše uvedených kousků má a chtěl by se jich zbavit, tak budu rád za zprávu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pi3ta Odesláno 17. května Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května GP BLUE MOON Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BadBear Odesláno 17. května Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května V 16. 5. 2024 v 19:10, Locky napsal: Jinak i po několika měsících jsem to aktuálně zúžil na dvojic Glashütte Original PanoMaticLunar a Christopher Ward C1 Moonglow Samozřejmě za každý nápad budu velice rád a proto stále nechávám vlákno otevřené s přáním o pomoc a inspiraci. Naopak jsem zatím vyřadil značku Zenith, které jsem poměrně zdlouhavě zkoušel a překvapily mě na nich některé nedokonalosti. P.S. Pokud to tu čte někdo, kdo některý z výše uvedených kousků má a chtěl by se jich zbavit, tak budu rád za zprávu. Glashütte Original PanoMaticLunar jsou opravdu nádherné a jednu chvíli jsem o nich i uvažoval. Bohužel dostaly KO za rezervu nátahu 42 hodin - to bez natahovače vůbec nemá smysl. Ch. Ward se v poslední době vydal cestou očividnych plagiatů jiných značek (sorry, to opravdu není 'hommage'), takže taky ne. Netýká se to tohoto konkrétního modelu, ale tato filozofie je mi hodně proti srsti... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 23. května Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května moonphase od Farer tu uz bol? https://eur.farer.com/collections/moon-phase?utm_source=Klaviyo&utm_medium=campaign&_kx=dIRFlvcqpTUqTdCWUVnqc2cQTyezuiipjc2rckhBv_8.S4Amuv Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kamil.K Odesláno 23. května Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května ...těmi čísly na pěti pozicích ty hodinky zmrvili...podle mě Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spongebob Odesláno 23. května Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května Před hodinou, Kamil.K napsal: ...těmi čísly na pěti pozicích ty hodinky zmrvili...podle mě a mě třeba se to líbí.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kamil.K Odesláno 23. května Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května Chybí mi 6 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spongebob Odesláno 23. května Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května před 5 minutami, Kamil.K napsal: Chybí mi 6 nj, ale to by zas muselo datum pocestovat jinam a já mám datum na šesti velmi rád Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kamil.K Odesláno 23. května Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května Já taky, u schématu 3-datum-9-12 , nebo u indexů bez čísel je to pro mě v pohodě, ale takto mi vadí . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Locky Odesláno 23. května Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května před 4 hodinami, Harwey napsal: moonphase od Farer tu uz bol? https://eur.farer.com/collections/moon-phase?utm_source=Klaviyo&utm_medium=campaign&_kx=dIRFlvcqpTUqTdCWUVnqc2cQTyezuiipjc2rckhBv_8.S4Amuv Díky, zajímavý tip. Určitě zajímavý kousek a celkově Farer poslední doubou se snaží oživit své kolekce. Stejně tak použitý strojek Sellita SW288-1 Ma jsem neznal, ale dle ne úplně šikovného způsobu nastavení měsíční fáze bude nejspíše vycházet z funkce dne v týdnu, kde místo jednotlivých dní je disk s měsíční fází. Píšu si na seznam hodinek k vyzkoušení, ale není to rozhodně favorit na další kousek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se