Přejít na obsah

TISSOT PR 516

lukassob

Doporučené příspěvky

Ty jo mě, jako velkýho fanouška Tissot PR 516 na první dobrou vůbec nezaujaly. Tvar pouzdra asi OK, ale čekal bych, že zachovají vintage logo na cifru, na korunce a na sponě. Luneta pěkná, ale celkově mi ten odklon od původních připadá už dost velký. Ale třeba se z toho vyspím🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlas s logem, u Sideralů je to poměrně jasné, co to dělá se vzhledem "retra". Ale jinak teda za mě u těch mechanik konečně důvod pořídit si "PR"ka. Chrono s ručním nátahem je výzva😈. Rozměr papírově vypadá taky docela rozumně a teď je spíš otázka, jestli se vyvalí ještě nějaké další barevné kombinace,

Odkaz ke komentáři

V 22. 2. 2024 v 16:07, OlinCiruvka napsal:

Souhlas s logem, u Sideralů je to poměrně jasné, co to dělá se vzhledem "retra". Ale jinak teda za mě u těch mechanik konečně důvod pořídit si "PR"ka. Chrono s ručním nátahem je výzva😈. Rozměr papírově vypadá taky docela rozumně a teď je spíš otázka, jestli se vyvalí ještě nějaké další barevné kombinace,

jo taky mě zaujalo chrono s ručním nátahem. Designově povedené… retro prvny v tom úplně nehledám ale bojím se kolik je lug-lug pri prumeru 41 

Odkaz ke komentáři

Jak jsem psal, třeba se z toho vyspím a změním názor, ale asi nevyspím. Předně musím napsat, že jde o celkem povedený hodinky, ale mám prostě problém s tím, že je jsou to PR 516. Asi nebyl záměr výrobce nějak odkazovat na původní model, ale v tom případě je měli nazvat jinak. Někde okolo roku 2010 - 2013 udělali taky remake původních PR 516 bez chrona a taky zachovali původní loga a vzhled, tak nechápu, proč to teď nešlo, ale asi prostě chtěli něco modernějšího... Ty hodinky jsou hezký a určitě si fanouška najdou, ale nesmí být postižený tím původním vzhledem, jako to mám já. 

Průhled na strojek se mi celkem líbí, i když plné dýnko by jim slušelo víc, ale jsme zase u toho mého postižení původními. To logo Tissot v tom průhledu je takové až moc velké, trochu jako razítko na faktuře.

Ruční nátah je super alespoň něco nechali podobného, jako u původních.

Odkaz ke komentáři

Budu hodnotit jen mechanický kousek.

Zepředu se mi hodinky líbí.

WR 100m u ručního nátahu je super.

Průhled na strojek? V tomhle případě radši určitě ne.

K pěknýmu tahu naprosto příšerná spona.

Celkový dojem bohužel špatný...

Odkaz ke komentáři

před 8 hodinami, OlinCiruvka napsal:

Tak nějak netrpělivě očekávám nějakou fotku nebo třeba bližší info, co ten pocit z nich?😅

Fotky mizerný,  povedené hodinky za ty peníze. Pro mě cifr paráda i bez datumu, tah je v poho  nemá šroubky ale jen piny. Spona nic moc, odpovídá cenovce.

Korunka není šroubovací což odpovídá wr 100m. Jen ta tlouštka je na hraně 13,7 mm mít tak 1 mm méně budou top. Hezké fotky recenzi najdeš na https://monochrome-watches.com/tissot-pr516-chronograph-mechanical-hand-wound-1970s-reedition-t1494592105100-video-review-specs-price/ kde se táké uvádí že kalibr  A05.291 má tolerenci +/- 5sec za den.

Upraveno uživatelem martin151
Odkaz ke komentáři

• po měsících...
V 10. 11. 2024 v 8:31, lukassob napsal:

Novinka - Tissot PR516 Powermatic 80, zajímavé retro.

https://www.tissotwatches.com/en-en/T1494071604100.html

T149-407-16-041-00_Shadow.jpg

T149-407-11-051-00_Shadow.jpg

T149-407-16-051-00_Shadow.jpg

T149-407-22-011-00_Shadow.jpg

T149-407-16-041-00_B1.jpg

Mě se na těch hodinkách nejvíc líbí ty tahy a řemeny. Už jsem zjišťoval, jestli se dají objednat, ale prý samostatně zatím ne. Hodinky jsou docela hezký, jen mi při tom retro nádechu chybí vypouklé sklíčko a prostě mi vadí to, že už nemají to staré Tissot logo.

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Já nevím, přijde mi to strašně nudný a jediný lehký pocit vzrušení ve mě vyvolá barevná vteřinovka a případně tedy řemeny. Přijde mi, že poslední dva roky na nich hodně zamakali, ty nový jsou hodně příjemný na ruce jak kůže, tak i ocel. A za ty prachy v této kategorii naprosto v pořádku.

Kdybych si měl něco přát nového od Tissotu, tak strašně moc prosím o nějaký normální GMTýčka kolem velikosti 40 - 42 v automatu🥰

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...