Přejít na obsah

První hodinky / ke 40. narozeninám cca do 40k Kč

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 105
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Přesně jak píší kolegové přede mnou, tak bych postupoval následovně. 

1) Ujasnit bych si vlastní očekávání a co se mi vlastně líbí, tj. pilotky, potápky, chrona? Velikost pouzdra, značka? Takže ideálně něco obejít, vyzkoušet a hlavně něco tzv. "nakoukat". 😀

2) Rozhodnout co je pro mě důležitější, jestli uchování hodnoty, nebo stav nových hodinek s tím, že si je onosim a škrábance přidám sám se svým vlastním příběhem.

3) Následně se vrhnout na prodejce nových, nebo sledovat zdejší inzerci, podle toho co je pro tebe důležitější.

K tvé prvni volbě, bych řekl, že Tag Heuer v quartzu je jeden z jasných adeptů na velmi výrazný propad hodnoty. Osobně bych je tedy hledal použité. Dají se sehnat za velmi pěkné ceny. 😉

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Musím souhlasit s kolegy. Bateriové TH jsou vyhozené peníze, platíš jen značku s strojkem za pár stovek. Pokud chceš nové automaty doporučuju Mido skvělý začátek a poměr výkon cena. Z vlastní zkušenosti doporučuji nové Longines Conquest. Plno barevných variant, hodinky vypadají dražší než jsou, pro mě levnější alternativa k Omegám Aqua Terra. Podle tvyho povolání to nechce žádný mega hodinky co strhnou pozornost, ale ocení u tebe vkus.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři

před 11 hodinami, JHonza napsal:

Je to sice výš, ale co třeba Tudor? ... Rangery nebo se tu teď nedávno povalovaly v inzerci North Flagy.

Ty Rangery se mi docela líbí, ale to už je pro mě cenově mimo, nejsem připravenej v tuhle chvíli dát za hodinky tolik 😁

Odkaz ke komentáři

před 10 hodinami, petr4612 napsal:

K tvé prvni volbě, bych řekl, že Tag Heuer v quartzu je jeden z jasných adeptů na velmi výrazný propad hodnoty. Osobně bych je tedy hledal použité. Dají se sehnat za velmi pěkné ceny. 😉

Díky moc, tohle mi hodně pomohlo si uvědomit, že původně jsem quartzky vůbec nechtěl a byl ochoten slevit jen proto, že to jsou Heuery. Ale je to blbost, za chvíli bych si akorát začal nadávat, že jsem měl líp rozmýšlet a raději vybrat jiný, nebo si připlatit za automaty. Jak píše kolega pod tebou, je to strojek za pár stovek...

Odkaz ke komentáři

před 8 hodinami, Humanzero napsal:

Musím souhlasit s kolegy. Bateriové TH jsou vyhozené peníze, platíš jen značku s strojkem za pár stovek. Pokud chceš nové automaty doporučuju Mido skvělý začátek a poměr výkon cena. Z vlastní zkušenosti doporučuji nové Longines Conquest. Plno barevných variant, hodinky vypadají dražší než jsou, pro mě levnější alternativa k Omegám Aqua Terra. Podle tvyho povolání to nechce žádný mega hodinky co strhnou pozornost, ale ocení u tebe vkus.

Děkuju 🙏. Mido mají některý kusy docela pěkný, ale přece jen jsou to pro lajka nounejmy a když už mám dát za hodinky větší částku, chci si trochu užít i to haló okolo ;-). Ty Longines Conquest jsou cenově sice výš, než jsem měl původně nastavenou hranici, ale fakt moc pěkný, určitě se zařadily do mýho užšího výběru. Zajdu se někam podívat a vyzkouším.

Odkaz ke komentáři

před 11 hodinami, petr4612 napsal:

K tvé prvni volbě, bych řekl, že Tag Heuer v quartzu je jeden z jasných adeptů na velmi výrazný propad hodnoty. 

Tak tohle mohu potvrdit z vlastní zkušenosti 😄 Kdysi jsem si tím prošel a TH v quartzu za ty peníze fakt nestojí. Fakt koukni na Longines Conquest 2023, v Koscomu je mají skladem. Koupil si je kolega, tyhle Longines Conquest 2023 L3.830.4.92.6 | Hodinky Koscom (hodinky-koscom.cz, a jsou fakt krásné. A třeba s kartou Sphere bys mohl na Koscomu dostat slevu 10% a to už se k tvému limitu blíží víc 🙂 

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, v.jirousek napsal:

Mido mají některý kusy docela pěkný, ale přece jen jsou to pro lajka nounejmy a když už mám dát za hodinky větší částku, chci si trochu užít i to haló okolo ;-).

Myslím, že to je trochu špatný přístup.:) Lajka vůbec nezajímá/nevšimne si jestli máš hodinky za 5k nebo 50k. A kdo není lajk, tak ten Mido zná.

Abych připojil tip, tak když se podaří trochu srazit cenu, tak třeba Hanhart

https://www.chronoshop.cz/hanhart-pioneer-mk-ii-reverse-panda

Nebo PRX Chrono

https://www.helveti.cz/tissot-prx-chronograph-automatic-t137-427-11-041-00

Nebo Sinn 556

https://www.chronoshop.cz/sinn-556-a

Ale jestli to udělá potřebné haló, to nevím.

Odkaz ke komentáři

před 46 minutami, Dawdler napsal:

Myslím, že to je trochu špatný přístup.:) Lajka vůbec nezajímá/nevšimne si jestli máš hodinky za 5k nebo 50k. A kdo není lajk, tak ten Mido zná.

Abych připojil tip, tak když se podaří trochu srazit cenu, tak třeba Hanhart

https://www.chronoshop.cz/hanhart-pioneer-mk-ii-reverse-panda

Nebo PRX Chrono

https://www.helveti.cz/tissot-prx-chronograph-automatic-t137-427-11-041-00

Nebo Sinn 556

https://www.chronoshop.cz/sinn-556-a

Ale jestli to udělá potřebné haló, to nevím.

Jestli je to správný nebo špatný přístup je individuální, ale každopádně jeho požadavku uplně rozumím! Chce si ke 40ti nadělit první dobrý hodinky za 40.. tak prostě chce mít známý brand.. TH, Longines..a ano tyhle značky zná opravdu každý a asi i moje babička. Aspoň ty Longinky :D

A když do toho padne tak časem výběr rozšíří...podle mě to tak mělo spousta kluků tady, včetně mně.

Odkaz ke komentáři

Souhlasím se Spongebobem - sám jsem v začátcích chronobundu taky "nelogicky, ztrátově🥴" investoval do Tag Heuerů (jsou to moje dvoje o hektar nejdražší hodinky - alespoň cenou, kterou jsem složil u AD😉)- protože jsem chtěl TH !

Odkaz ke komentáři

Keď ide o renomé a známosť značky (machrindex) kúpte si staršie omegy seamaster a nejaké vlásočnice a mikro škrabančeky neriešte, tie aj tak časom prídu, keď ich chcete nosiť. Ale pokiaľ majú byť hodinky aktuálny model, radu ignorujte.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři

před 38 minutami, Spongebob napsal:

Jestli je to správný nebo špatný přístup je individuální, ale každopádně jeho požadavku uplně rozumím! Chce si ke 40ti nadělit první dobrý hodinky za 40.. tak prostě chce mít známý brand.. TH, Longines..a ano tyhle značky zná opravdu každý a asi i moje babička. Aspoň ty Longinky :D

A když do toho padne tak časem výběr rozšíří...podle mě to tak mělo spousta kluků tady, včetně mně.

Poměřovat znalosti babiček se neodvážím, moje asi ne.😃

Nicméně ten přístup jsem myslel spíš tak, že radši si koupit hodinky, co se mi fakt líbí, ale není to úplně megaprofláknutá značka, než si koupit nějaké co jen ujdou, ale jsou to Longines.

Odkaz ke komentáři

Ono s tim machrindexem to je takový ošemetný, z vlastní zkušenosti vím, že lidi v mém okolí znajií tak max Béčka, Omegy a Rolex. A většinou vůbec netuší kolik to stojí peněz.... Já řešil něco podobného, chtěl jsem se po cca 15letech co jsem nosil Seika posunout dále a koupit si první swiss made hodinky. Řešil jsem úplně stejně machrindex a nakonec jsem si pořídil Longines Hydroconquest. Mam je rád, jsem spoko, časem se snad zas posunu dál, třeba ty nový Coke BB jsou boží 😇. Na resele value nekoukej, to by jsi musel mit Rolexky... Prostě si kup co se líbí tobě, co tobě udělá radost a na ostatní nekoukej, ať si každej myslí co chce a budeš to mit o dost snažší 🤣 BTW škoda, že ty nové Longines Conquest nedělají v menší 37-39mm verzi.

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, EpsteinBarr napsal:

Vyjadrujte sa prosim odborne, nie ste medzi laikmi. 

Haló okolo = machrindex.

:cheers:

Se převelice omluvuju, laik mezi odborníky se snadno odkope 😂.

A chvíli mi trvalo, než jsem pochopil, že to mám číst odděleně - machr index - když jsem si to přečetl dohromady, myslel jsem, že je to nějaká značka hodinek, nebo co 🙈🤣

Odkaz ke komentáři

před 57 minutami, Dawdler napsal:

Poměřovat znalosti babiček se neodvážím, moje asi ne.😃

Nicméně ten přístup jsem myslel spíš tak, že radši si koupit hodinky, co se mi fakt líbí, ale není to úplně megaprofláknutá značka, než si koupit nějaké co jen ujdou, ale jsou to Longines.

Nene, tak to určitě nastaveno nemám, že bych si koupil Longines nebo TH jen kvůli značce a ceně a vlastně se mi ani moc nelíbili, na úkor méně známého brandu, do jejichž modelu jsem se zamiloval.

Hodinky, který si vyberu, musí bejt prostě "the one", ze kterých "se mi postaví", pokaždý když se na ně podívám 😅

Odkaz ke komentáři

před 6 hodinami, v.jirousek napsal:

Děkuju 🙏. Mido mají některý kusy docela pěkný, ale přece jen jsou to pro lajka nounejmy a když už mám dát za hodinky větší částku, chci si trochu užít i to haló okolo ;-). Ty Longines Conquest jsou cenově sice výš, než jsem měl původně nastavenou hranici, ale fakt moc pěkný, určitě se zařadily do mýho užšího výběru. Zajdu se někam podívat a vyzkouším.

Jak psali kolegové hlavně vyzkoušet. Ohledně Conquestů za mě jednoznačná volba. Tu značku znají skoro všichni, navíc jdou teď hodně nahoru směrem k Tudoru. Mido bych nezastacoval někdy mají za stejný peníze lepší výbavu. Hlavně kupuj hodinky podle sebe a ne podle reakce co na to ostatní budou říkat. Jsou to tvoje peníze. Slevu dostaneš skoro všude neboj se o ni říct. 
Druhá možnost tu zmíněná Tissot PRX Chrono. Neskutečně pěkný, super pohodlný náramek. Možná lepší wauu efekt, ale Conquest má lepší strojek. Zkus oboje já bych šel do Conquestu pokud chceš jít časem výš ty hodinky se neztratí 

Upraveno uživatelem Humanzero
Odkaz ke komentáři

Něco málo ke conquestům, když je tu o nich řeč a pár poznatků pro tvoje další rozhodování. Já je mám díky jednomu chronokolegovi asi 3 měsíce a jak píše kolega @Vorel, tyhle se Longinům povedly. Ciferníky v zajímavých barevných odstínech, velikost 41 mm je na ruku akorát (menší to už by prostě nebylo ono), pouzdro je hezky tvarované a zjemnělé, ne robustní jako u předchozího modelu s elegantně zapuštěnou korunkou. Zdařilou zeštíhlující proměnou prošel taky tah, který je elegantní a tak je u těchto automatických hodinek celková hmotnost krásných cca 135 g, což je, jak píšeš, i pro tebe podstatný faktor. Prostě se nosí fajnově. Já je poprvé zkusil na ruku v Plzni u Altmana a už na první dojem přeskočila jiskra.

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, milomac napsal:

velikost 41 mm je na ruku akorát (menší to už by prostě nebylo ono)

Hele to má každý trochu jinak a taky záleží na šířce zápěstí. Já měl starší Conquesty v 39mm a nakonec šly, protože jsem usoudil, že mi jsou velké 🙂

Divím se, že teď, když je tu trend menších hodinek, Longines nedělá u nových LC a LHC 39mm verze.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...