Jaem Odesláno 28. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2009 (upraveno) Mna by taka kontrola dost urazila a nasrala Mam na ruke prave hodinky, a nejaky pinquin bude mat podozrenie, ze su faky (bud, ze som z vych. europy, alebo nemam dost modre oci...), tak ma bude zdrziavat kontrolou pravosti? To sa v buducnosti moze obratit proti vyrobcom... To skor by colnici mali dbat, aby sa do krajiny nedostali cele kontajnery fejkov, a nie kontrolovat jednotlivcov... Upraveno 28. ledna 2009 uživatelem Jaem
Návštěvník Tada Odesláno 28. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2009 Jaem: Tak švýcaři tě div nesvlíknou do naha tak jako tak... Mám s nima sovje zkušenosti. Mě osobně se to líbí, fejk je třeba hubit na všech úrovních!
RadekB Odesláno 28. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2009 Mna by taka kontrola dost urazila a nasrala Mam na ruke prave hodinky, a nejaky pinquin bude mat podozrenie, ze su faky (bud, ze som z vych. europy, alebo nemam dost modre oci...), tak ma bude zdrziavat kontrolou pravosti? To sa v buducnosti moze obratit proti vyrobcom... To skor by colnici mali dbat, aby sa do krajiny nedostali cele kontajnery fejkov, a nie kontrolovat jednotlivcov... Tak to je stejný, jako když protidrogová policie jde raději po drobných pěstitelých konopí, protože Ti se lépe chytají. Nenosí u sebe bouchačky a neplatí "desátky".... .
mengelis Odesláno 28. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2009 http://www.voanews.com/english/archive/200...-06-11-voa9.cfm
babaq Odesláno 28. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2009 hosi, ja vam to neberu, ale pak mi teda nevykladejte, ze sandoz explorer neni napodobenina rolex exploreru trebas. Proste ty hodinky maj design jako jednu z hlavnich deviz, bohuzel si to asi patentovat nemuzou, ale tohle je podle me vykradani tradic a historie ostatnich znacek atd. A tvrdit, ze design neni stejny, ale jen podobny, tim to taky nevytrhnete. Je spousta znacek, co si jedou svuj svebytnej design, neopici se po nikom, a to uznavam, i kdyz je to jen quartz. Ale misto rolex tam napsat steinhart, no, nevim nevim... To prece neni podobny, jako fabia vs swift, ale fake, jako bmw vs shuangnevimjaksetarozsypanaryzemenuje... Myslím, že s tímto postojem by ses dostal do řádných potíží. Třeba Oficine Panerai jsou pak taky fejky, protože ani jejich design není původní. A takových případů by se nejspíš našlo... Koupil jsem si Marina Militare, abych si vyzkoušel, jak se mi takové hodinky budou nosit, a protože se mi ten design docela líbil. Je na nich napsané Marina Militare, nikdy jsem je nevydával a nebudu je vydávat za OP, proč taky. I jejich skutečnou cenou se rád pochlubím, když na ně přijde řeč. A rozhodně se nehodlám cítit blbě kvůli fejkům. Fejky to nejsou.
Pavlos Odesláno 28. ledna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 28. ledna 2009 Je na nich napsané Marina Militare, nikdy jsem je nevydával a nebudu je vydávat za OP, proč taky. Proč taky, ten design je tak specifický, že to dělá za Tebe ;-) Možná to nejsou vyloženě "fejky", ale "náhražky" nebo "nouzovky" podle mě určitě ano.
New X-Bob Odesláno 28. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2009 No, moooožná a zatím nyní. Za pár let bude polštářkové pouzdro tak obvyklé , jako dnes klasické kulaté hodinky. Taky ho někdo někdy ošlehl, ale je to dávno. Takže pokud tam nemá babq napsáno Panerai (Paneraj, Pamerai, Pomerai, Ponerai a pod, jako Adihas, Adidos etc.) a pokud není nějak právně ochráněno celosvětově komplet vzezření, tak víceméně OK. A nedělal bych si iluze, jak vypadají Panerai ví většina zde na chrono, asi tak možná 750 lidu v celé CZ, takže asi málokoho trkne, že by design babaqovic MM dělal za něho "reklamu", že nosí semifake . To by člověk nemohl nosit třeba žádné potápky, neb by všichni jako mohli křičet, že opisují Rolex, Omega, příp. Seiko...
falkkon Odesláno 28. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2009 Je to trochu mimo téma,ale nesetkal jsem se u lidí u hodinek Precista pr 20 ( jestli je to kopie Panerai nebo MM nechám na jiných)s chladným nezájmem. Buď jsou hnusný ,otřesný,nenositelný a podobně,nebo nádherný,jedinečný hodinky,který by dotyčný okamžitě chtěl.Nikdo s neutrálním stanoviskem.
Vlastimil Talanda Odesláno 28. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2009 moc pěkná reklama, řekl bych i trefná. Jednoho, co nosí padělky znám. A skutečně je falešný až na půdu. Je to hnus
hciq Odesláno 28. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2009 nevedomost je jedno z budhistickych "prokleti" a clovek je za ni zodpovedny... A nemýlíš se trochu kemo... Kde v budhismu máš něco vo nevědomosti. Naopak vědomí a to nejenom přítomného okamžiku.... je ta pravá juchanda..... Jestli si to ty kujóne nepleteš s těma komutovanejma euroatlantickejma křesťanskejma srágorama. Něco jako třeba..... Blahoslavení chudí duchem, neboť jejich jest království nebeské. Blahoslavení lkající, neboť oni potěšeni budou. Blahoslavení tiší, neboť oni zemí vládnouti budou.
Onisan Odesláno 28. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2009 Moudrost buddhovství je ukryta v každém z nás, ale protože jsme vychováni v klamu (vzdělání) tak si to neuvědomujeme....
babaq Odesláno 28. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2009 No, moooožná a zatím nyní. Za pár let bude polštářkové pouzdro tak obvyklé , jako dnes klasické kulaté hodinky. Taky ho někdo někdy ošlehl, ale je to dávno. Takže pokud tam nemá babq napsáno Panerai (Paneraj, Pamerai, Pomerai, Ponerai a pod, jako Adihas, Adidos etc.) a pokud není nějak právně ochráněno celosvětově komplet vzezření, tak víceméně OK. A nedělal bych si iluze, jak vypadají Panerai ví většina zde na chrono, asi tak možná 750 lidu v celé CZ, takže asi málokoho trkne, že by design babaqovic MM dělal za něho "reklamu", že nosí semifake . To by člověk nemohl nosit třeba žádné potápky, neb by všichni jako mohli křičet, že opisují Rolex, Omega, příp. Seiko... Ani Pomeraj nebo Ponravaj. Je zajímavé, že Precisty bývají považovány za homage, zatímco MM za fejky nebo aspoň semifejky... a přitom se ve vztahu k např. OP zase tak moc neliší. A poslední větu bychom měli do kamene tesat - ony jsou všechny hodinky de facto nenositelné, protože puristicky vzato originál je většinou dávno v propadlišti času, a semifejky se nesmí, protože ti je iniciativní celník šlohne a rozbije. Asi se poohlédnu po nějakém serveru na pěstování ředkviček, tam si nikdo nemůže činit nárok ani na jméno, ani na design. Leda snad jiná podobná zelenina, třeba hodně malá červená řepa, ale té to je většinou buřt.
cali Odesláno 28. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2009 Reklama je reklama a nejake uslachtile umysly v nej nehladam. Clovek ktory si vedome obstara fejk (myslim 100% fejk ktoreho jedinou ulohou je budit dojem originalu) je podla mna naozaj falosny a viac krat sa mi to potvrdilo. MM, PRS, Sandoz, Steinhart a podobnych ktorych je zvykom na zahr forach suhrnne oznacovat ako "homage watches" vnimam naopak pozitivne. Jednak davaju moznost nosenia Rolexiek na necisto ludom, ktori trebars casom k ozajstnemu Rolexu dozreju. (takze je to plus pre R.) A tiez davaju moznost nosit zaujimave hodinky ludom, ktori by si inak Rolex aj tak nikdy nekupili. (takze rolex o nic neprichadza). Dolezite je ale to, ze aj keby tie hodinky boli navlas rovnake (ako ze v podstate skoro su) tak ten co ma na ciferniku Sandoz bude vzdy neporovnatelne mensi frajer nez ten s korunkou. Obom im to bude uz pri pdoani ruky na prvy pohlad zrejme. Kazdy z nich bude mat to, za co si zaplatil a nikto z nich sa tam na nic nehra. To iste potom plati aj pre bavorak a sikmooky bavorak. U toho sikmookeho je na prvy pohlad jasne, ze stal menej a teda je jeho sofer "vacsia socka" . V tom je podla mna zasadny moralny rozdiel medzi homage a fake, ze ked mi niekto v krcme povie, ze moje Sandoze su Submariner pre chudobnych, tak jedine co mu na to mozem povedat bude, ze ma pravdu a ze na R som proste maly pan. A ak on bude mat na ruke prave Submariny tak si budte isti ze ziadna z pritomnych dam uz si ku mne neprisadne
sibirnaya Odesláno 28. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2009 Ani Pomeraj nebo Ponravaj. Je zajímavé, že Precisty bývají považovány za homage, zatímco MM za fejky nebo aspoň semifejky... a přitom se ve vztahu k např. OP zase tak moc neliší. A poslední větu bychom měli do kamene tesat - ony jsou všechny hodinky de facto nenositelné, protože puristicky vzato originál je většinou dávno v propadlišti času, a semifejky se nesmí, protože ti je iniciativní celník šlohne a rozbije. Asi se poohlédnu po nějakém serveru na pěstování ředkviček, tam si nikdo nemůže činit nárok ani na jméno, ani na design. Leda snad jiná podobná zelenina, třeba hodně malá červená řepa, ale té to je většinou buřt. no, ja osobne mariny beru, i kdyz bych je proste asi nenosil.. nicmene jen me zarazi to co si ted rekl i ty, ze vlastne podle nekoho marina fake je, precista uz ne, sandoz ano, steinhart ne, kdyz sem dal do sekce cinske hodinky fotku parnis, tak se hned zvedla vlna kritiky... atd atp... jinak pokud to prevedu do babskyho prostredi, kabelka LV ma monogram LV, faky jsou bud s LV z trznice, nebo je tam treba LU atd, ze dvou metru neni poznat LU od LV, je to pak podle vas fake nebo ne? a nosili byste to, pokud byste byli baba nebo bukvice? takze asi tak... rozdil je jen v tom, ze Vuittona pozna kdekdo, kdezto mariny nebo panerai skoro nikdo..
safi Odesláno 28. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2009 Ani Pomeraj nebo Ponravaj. Je zajímavé, že Precisty bývají považovány za homage, zatímco MM za fejky nebo aspoň semifejky... a přitom se ve vztahu k např. OP zase tak moc neliší. A poslední větu bychom měli do kamene tesat - ony jsou všechny hodinky de facto nenositelné, protože puristicky vzato originál je většinou dávno v propadlišti času, a semifejky se nesmí, protože ti je iniciativní celník šlohne a rozbije. Asi se poohlédnu po nějakém serveru na pěstování ředkviček, tam si nikdo nemůže činit nárok ani na jméno, ani na design. Leda snad jiná podobná zelenina, třeba hodně malá červená řepa, ale té to je většinou buřt. Proč Precisty ano? Dva důvody: - Vyšší kvalita na úrovni standardních swiss hodinek - Eddie si dává pozor, aby se nedostal do konfliktu se zákony - například nevyrábí hodinky s patentově chráněnou Panerai korunkou, což výrobci MM dělají
Jaem Odesláno 28. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2009 Proč Precisty ano? Dva důvody: - Vyšší kvalita na úrovni standardních swiss hodinek - Eddie si dává pozor, aby se nedostal do konfliktu se zákony - například nevyrábí hodinky s patentově chráněnou Panerai korunkou, což výrobci MM dělají Uz som to niekolkokrat spomenul, ale OP ochrana korunky uz davno nie je chranena patentom (patentova ochrana podla medzinarodneho prava je maximalne 20 rokov a OP registroval patent v roku 1960), ale je registrovany tvar ako Trade mark Cize staci mierne pozmenit tvat, a je po ochrane, co vacsinna vyrobcov MM, na ich smolu, nespravila Je jedno, aka je kvalita spracovania, lepsia, ci horsia, podstata okopirovania vzoru ostane vzdy rovnaka, bez ohladu na to, ci to vyraba Ediie, alebo Kwan-Li. Mnohi odsudzuju Steinhart, Invictu a pod, ze su to vyrobcovia fejkov. No ak chcu byt spravodlivi, tak nech odsudia aj Rolex, ktory ako jeden z prvych zacal produkovat "fejky" sameho-seba, ktore pustil na trh ako znacku Tudor - rolex pre chudobnych. Mne osobne klony, kopie, ci akekolvek inspirovane hodinky nevadia, pokial nemaju na sebe logo/znak originalu, to uz je jasny fejk, ktoreho likvidaciu, ako aj postih vyrobcov/predajcov plne schvalujem.
falkkon Odesláno 29. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2009 Mne osobne klony, kopie, ci akekolvek inspirovane hodinky nevadia, pokial nemaju na sebe logo/znak originalu, to uz je jasny fejk, ktoreho likvidaciu, ako aj postih vyrobcov/predajcov plne schvalujem. Asi tak nějak, na prodejce taky dojde
Patrik Odesláno 29. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2009 Myslím, že s tímto postojem by ses dostal do řádných potíží. Třeba Oficine Panerai jsou pak taky fejky, protože ani jejich design není původní. A takových případů by se nejspíš našlo... Koupil jsem si Marina Militare, abych si vyzkoušel, jak se mi takové hodinky budou nosit, a protože se mi ten design docela líbil. Je na nich napsané Marina Militare, nikdy jsem je nevydával a nebudu je vydávat za OP, proč taky. I jejich skutečnou cenou se rád pochlubím, když na ně přijde řeč. A rozhodně se nehodlám cítit blbě kvůli fejkům. Fejky to nejsou. A co takové Cartier? Ten jejich typický číselník (tenké římské číslice černou barvou na bílém číselníku) dneska používá kde kdo. Celkem se divím lidem co si potrpí třeba na oblečení s velkými nápisy. Já jsem přesně obrácenej typ. "Onápisován" si připadám jak v uniformě a bytostně to nesnáším. Když si z dovolené přivezu tričko, tak jedině s nápisem "Dominikánská republike", "Srí-Lanka", "Egypt", atd. Nechápu lidi, co si z těhle končin vozí trička Calvin Klein, apod. Dokonce jsem byl na Srí-Lance v továrně (no spíše to byla taková dílnička) kde na požádání vyšili na tričko logo na přání (aktuálně tam dělali takové to s chlapíkem jak hraje polo), tohle prostě nepochopím. A tak chodím spíš jak bezdomovec (alespoň dle tvrzení rodičů), ale já říkám, že dokud nosím přes rameno notebook, tak si mě s bezdomovcem přece nikdo nemůže splést Jo, když už jsme u těch hadrů. poradíte někdo, kde v Praze koupit slušné džíny? Jednoduché, tmavě modré, bez nějakých výstřelků ("odrbaniny", sešité z 365 dílů, atd) a na zip (nechápu co je to za divnou módu dělat kalhoty se zapínáním na knoflíky - fakt to někdo nosíte?) a pokud možno s cenou odrážející spíše výrobní náklady, než značku co je na nich napsána - řekněme do tisícovky. S tím odebíráním fake, to by mě opravdu zajímalo, kdo to posuzuje. To je na té celnici nějaký soudní znalec? Co když řekne, že to je fake a zákazník bude tvrvat na tom že není? Troufám si tvrdit, že u hodinek to bez otevření 100 % tvrdit nemůže (a chtěl bych vidět místní majitele hodinek jak by byli nadšeni, kdyby jim někdo na letišti otevíral hodinky). Nám se třeba stalo, že jsme na několika kusech Raymond Weil měli na víčku pravopisnou chybu (ve slově Stainless steel chybělo písmeno "a") - a to na tzv. vlajkové kolekci - Parsifal. Jak by se na to asi tvářil?
cali Odesláno 29. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2009 ... Jo, když už jsme u těch hadrů. poradíte někdo, kde v Praze koupit slušné džíny? Jednoduché, tmavě modré, bez nějakých výstřelků ("odrbaniny", sešité z 365 dílů, atd) a na zip (nechápu co je to za divnou módu dělat kalhoty se zapínáním na knoflíky - fakt to někdo nosíte?) a pokud možno s cenou odrážející spíše výrobní náklady, než značku co je na nich napsána - řekněme do tisícovky. ... William&Delvin alias OP Prostejov,... obchodov po prahe maju viacero, je pravda ze nie su uplne lacne, ale nosim ich od kedy sa pamatam a ine by som neobliekol, ziadne napisy, nasivky, presivky, rozparania, knoflicky, flitre... proste klasicke slusne rifle co skoro nejdu znicit.... cena je teda skor k tej dvojke
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se