Jump to content

Ach ta voda :(

JirkaBilek

Recommended Posts

Pokud k tomu došlo takto, tak teď otevřít kurunku a nechat přes noc vysušit (klidně je hoď do rýže) a v týdnu je vzít za hodinářem. Dostala se vlhkost do pouzdra a strojku a to je potřeba vyřešit...

• Thanks 1

před 11 minutami, JirkaBilek napsal:

Jde mi o odstranění vody. Stál jsem nad bazénem a nastavoval datumovku, když se v tom nečekaně objevil náraz do zad od mého nejstaršího synka a už to bylo..

Jinak ty jo sorry, tohle jen tak nevymyslíš...🤣 aneb jak utopit potápky 🤣

• Haha 2

před 43 minutami, JirkaBilek napsal:

Jde mi o odstranění vody. Stál jsem nad bazénem a nastavoval datumovku, když se v tom nečekaně objevil náraz do zad od mého nejstaršího synka a už to bylo..

S tymto si mal zacat pribeh.

Skusit vysusit ako to pojde a hodinar na kontrolu urcite.

S tymto si mal zacat pribeh.
Skusit vysusit ako to pojde a hodinar na kontrolu urcite.

Urcite na servis, tim se minimalizuji skody, kdyz to nechas byt, tak to uz bude jenom horsi.. tipnu ze par dni jeste pobezi v klidu, ale ony se urcite zastavi..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dal jsem to do rýže. Zítra k hodináři. Jakmile bude vyřešeno, dám vědět kolik to stálo a jak dlouho to trvalo.

Tuším, že rady od hodináře typu:

1. “nehrajte si s hodinkami u bazénu”

2. “asi máte nekvalitní sperma”

3. “Uz se radši nemnožte”

sem psát ani nebudu.

Zatím děkuji převelice všem.

• Like 1

Dal jsem to do rýže. Zítra k hodináři. Jakmile bude vyřešeno, dám vědět kolik to stálo a jak dlouho to trvalo.
sem psát ani nebudu.

Kdyz na to koukne rychle, tak se snad nic neznici a bude to klasickej komplet servis strojku a pokud to je normalni hodinar a ne breitling ad tak na to koukne fakt rychle a cena nebude zavratna..snad cifernik s ruckama bude nedotcenej, jinak breitling cena za cifernik cca 7k a vice a tak dale.. (trochu jsem uz v servisu utracel , tak mam krapet prehled)

@JirkaBilekBer to třeba jako záminku pro rychlý výlet do Jihlavy - svoje béčka už jsem tam "v lázních" měl a rozhodně se to vyplatilo. Jinak u solidních moderních potápek by hodinář mohl vrtět hlavou i proto, že funkční několikanásobné těsnění by mělo držet i při vyšroubované korunce - teda pokud se s ní pod tou vodou nemanipuluje (prodávám jak jsem u Rudy koupil, na testování nemám koule). Z téhož důvodu bývají marné i pokusy o "vysoušení vysunutou korunkou v hrnku rýže na sluníčku": hodinky v první řadě potřebují "odšpuntovat", zkontrolovat kolik vody se kam dostalo - a teprve pak se uvidí co dál, samotné zamlžené sklíčko nemusí být na "totálku" (2893-2?), cena znatelně naskakuje když to odnese i cifr s ručkama.

Edited by Radek124

• 4 weeks later...
V 23. 6. 2024 v 21:00, JirkaBilek napsal:

sem psát ani nebudu.

Jak to dopadlo? 

• 2 weeks later...

Hlavně jednat rychle, než voda napáchá škody, povolení korunky nepomůže, tamtudy se tam snadno dostane, ale ven strašně pomalu. Vím z vlastní zkušenosti. Běžel jsem k hodináři, povolil mi víčko zjistil, že reznout nic nezačalo a dal mi je povolený, abych si je otevřel a vysušil na topení. Zavřel jsem si je sám. Byly to bateriový chrona s Rondou.

• 3 weeks later...