Přejít na obsah

GARMIN Fenix 8

stando

Doporučené příspěvky

V 23. 1. 2025 v 16:53, Pepino777 napsal:

Ja je nosim na tom cernem originalu a podruhy bych ho urcite za ty prachy nekoupil. 

Můžeš to rozvést? Co je na něm špatného?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 23. 1. 2025 v 13:33, stando napsal:

…len pozor na tie farby..v reale su bledšie…a ta širka?😞

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Já si dnes objednal na Alze nylonový řemínek 22mm. Tak snad bude sedět v pohodě a přesně ne jako ten tvůj 🤔

Odkaz ke komentáři

Pre majitelov 8čiek. Neviem, ci sa to stalo dnes niekomu, ale ked som si chcel spustit aktivitu s GPS(beh, bajk atd..) tak sa mi hodiny reštartovali. Aktivita sa neda spustit.

treba hodiny kablom pripojit k pc a v subore Garmin je subor Remote SW….treba ho otvorit a vsetko čo je v nom treba vymazat…..cez Connect si nase hodiny dnes stiahli nejaky Bug🤔

Odkaz ke komentáři

Něco podobného mi udělal Fenix 6 a nakonec pomohlo připojit hodinky k počítači a ručně smazat almanach, ostatně to tam nakonec píšou. 

Každopádně je to Garmin a problémy podobného typu jsou v jeho DNA... Bohužel, jeho oficiální podpora je v tomhle velmi špatná, mě tehdy pomohlo nějaké mexické fórum, kde to řešení někdo popsal.

Upraveno uživatelem STRKKT
Odkaz ke komentáři

před 13 hodinami, African napsal:

...zaujimave, že v zozname modelov, ktorých sa to týka neboli spomenute Fenix 8.... A ja som vcera spuštal aktivitu s GPS asi sto ktar a nestalo sa nic, iba dokola reštart

Odkaz ke komentáři

V 28. 1. 2025 v 7:55, Ivan Lelák napsal:

Můžeš to rozvést? Co je na něm špatného?

Jasne. Garminy mam tusim od rijna a nosil jsem je +- pravidelne. AW jsou nosene temer denne asi rok a pul. Cenove srovnatelne hodinky. 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři

Pod tohle se podepíšu. Řemínek Garmin po měsíci kancelářského nošení ošoupaný, jak kdybych je nosil rok na misi v Afghánistánu. Po dalším měsíci praskla ta příčka mezi dvěma otvory pro jazýček spony - ale na té části řemínku se sponou, kde jsou otvory jen pro okrasu. Měl jsem garminů několik a u všech je ten silikon po pár týdnech olezlý. Za 1300 babek kvalita řemínku úděsná. Řešil jsem to zakoupením nylonového řemínku pro Tactixy, který je sice drahý jak prase, ale zatím drží bez známky nošení. 

Řemínky Apple, které nosí manželka, jsou furt jako nové. 

Odkaz ke komentáři

před 23 hodinami, Pepino777 napsal:

Jasne. Garminy mam tusim od rijna a nosil jsem je +- pravidelne. AW jsou nosene temer denne asi rok a pul. Cenove srovnatelne hodinky. 

Díky, tuto zkušenost nemám, ale možná proto, že střídám více řemínků a nemám ani srovnání s AW. Mně jen po 6 letech praskl jeden ze dvou průvlaků na původním originálním černém řemínku od D2 Charlie.

Odkaz ke komentáři

V 31. 1. 2025 v 11:53, Ivan Lelák napsal:

Díky, tuto zkušenost nemám, ale možná proto, že střídám více řemínků a nemám ani srovnání s AW. Mně jen po 6 letech praskl jeden ze dvou průvlaků na původním originálním černém řemínku od D2 Charlie.

Zkoušel jsi to vydrhnout, mě to dělal černej origo k F6, sice po dlouhé době ale vždy to šlo vydrhnout..

Odkaz ke komentáři

V 7. 10. 2024 v 17:14, renek11 napsal:

Řada F7X měla solární i sklíčko a proto díky té vrstvě bylo hůř čitelné oproti nynějším F8 které mají solár už jen v kroužku okolo displeje. Takže opravdu je současný MIP displej lépe čitelný i když jako takový změnou neprošel, ale díky jen safíru je čitelnější.

Tak jsem stejně nakonec neodolal a koupil F8 solar.A co musím uznat, MIP je proti F6 trocha lepší, minimálně černá je víc černá a celkově to pusobí lépe.Co je ale úplně na hovno, je že ta čitelnost s tím safírem, to je stále krok zpět, nedá se srovnat s F6.Na ty odlesky si stále zvykám..A druhá věc, borci, vás ty barevné krytky z boku hodinek neserou??Vždyť to je kýč jak bič.Když jsem to kupoval, myslel jsem že se stím nějak poperu ale k tomu se nedá vzít nic jiného než ta žlutá guma, jinak to razí jak prase..To je úplná pičovina, ať k tomu dám jakoukoliv barvu, je to děs.A reprák je málo hlasitý, nikoho v tom pořádně neslyším, když jsem venku.Takže můj názor, jsou dobrý ale kdybych měl nakupovat dle zdravého rozumu, tak je nekoupím za 25k.Není to ten kup, který stojí za každou korunu ale i tak jsou dobré..

Odkaz ke komentáři

před 20 hodinami, miliusportos napsal:

Tak jsem stejně nakonec neodolal a koupil F8 solar.A co musím uznat, MIP je proti F6 trocha lepší, minimálně černá je víc černá a celkově to pusobí lépe.Co je ale úplně na hovno, je že ta čitelnost s tím safírem, to je stále krok zpět, nedá se srovnat s F6.Na ty odlesky si stále zvykám..A druhá věc, borci, vás ty barevné krytky z boku hodinek neserou??Vždyť to je kýč jak bič.Když jsem to kupoval, myslel jsem že se stím nějak poperu ale k tomu se nedá vzít nic jiného než ta žlutá guma, jinak to razí jak prase..To je úplná pičovina, ať k tomu dám jakoukoliv barvu, je to děs.A reprák je málo hlasitý, nikoho v tom pořádně neslyším, když jsem venku.Takže můj názor, jsou dobrý ale kdybych měl nakupovat dle zdravého rozumu, tak je nekoupím za 25k.Není to ten kup, který stojí za každou korunu ale i tak jsou dobré..

Já při čekání až mi přijdou Fenix 8 Solar 51mm z reklamce (naštěstí přijdou nové, které tu hned vystavím 🙂 ) jsem koupil 47mm AMOLED a už MIP asi nechci. Jak píšeš odlesky jsou znát, v šeru jsem na ně vůbec neviděl, černá je na MIP už černá proti minulým modelům, ale ty barvy se nedají vůbec srovnávat a s AMOLEDEM zatím spokojenost. Zvykl jsem si na to, že musím mít vypnutý displej kvůli výdrži, ale jsem kancelářský a tak mi to tolik nevadí, protože jsem pořád u elektriky a na kolo koupím EDGE 1050 a mám vystaráno. Ten barevný kryt máš taky pravdu, hodí se jen k některým páskům. Na 51m jsme měl zelený a teď mám oranžový na amoled a nosím jen s ofiko oranžovým nebo černým nylonem a silikonem. Nedá se někde sehnat světlý titanový jako třeba náhradní díl a člověk si sám vymění? S hodinkami jsem volal jen jednou doma tak nemůžu posoudit, ale není to jako s AW ultra.  

Odkaz ke komentáři

před 10 hodinami, MartinJel napsal:

Já při čekání až mi přijdou Fenix 8 Solar 51mm z reklamce (naštěstí přijdou nové, které tu hned vystavím 🙂 ) jsem koupil 47mm AMOLED a už MIP asi nechci. Jak píšeš odlesky jsou znát, v šeru jsem na ně vůbec neviděl, černá je na MIP už černá proti minulým modelům, ale ty barvy se nedají vůbec srovnávat a s AMOLEDEM zatím spokojenost. Zvykl jsem si na to, že musím mít vypnutý displej kvůli výdrži, ale jsem kancelářský a tak mi to tolik nevadí, protože jsem pořád u elektriky a na kolo koupím EDGE 1050 a mám vystaráno. Ten barevný kryt máš taky pravdu, hodí se jen k některým páskům. Na 51m jsme měl zelený a teď mám oranžový na amoled a nosím jen s ofiko oranžovým nebo černým nylonem a silikonem. Nedá se někde sehnat světlý titanový jako třeba náhradní díl a člověk si sám vymění? S hodinkami jsem volal jen jednou doma tak nemůžu posoudit, ale není to jako s AW ultra.  

Přesně jsi to vystihl, v šeru, tam kde F6 viditelnost  bez problému, na F8 jen odlesky.Možná by to řešil model s GorillaGlass a ještě bych ušetřil, ale já černé už nechtěl.Každopádně, když vidím jak se to leskne i na slunci, tak už jsem měl samozrejmě také myšlenku, že to jsem si mohl rovnou koupit amoled🤔Co se týká krytky, tak jsem poptal výměnu na garmin servis a bylo mi zděleno, že krytky nejsou prozatím jako díl k dispozici, proto nejsou schopni nabídnout, jejich výměnu.Garmin je pro mě zatím jediná značka ale těch důvodů, proč vybrat jinej model než F8 je spousty.Vnitřně s tímhle kupem nejsem stále úplně OK, měl jsem vydržet až klesnou o 5 litrů, pak by to bylo pocitově lepší, ale co už, když já je zase akutně potřeboval🫣

Odkaz ke komentáři

No posuďte, není to hnus?

Odkaz ke komentáři

Ja som z tohoto dovodu na koniec kupil cierne s DLCčkom. Chcel som sice na zaciatku tie titan so zelenou gumou, ale na tom titane je vidiet každy šrám a zelena krytka senzorov by mi neladila k remenom. Aj ked sa čudujem, že ALI, alebo TEMU tieto krytky v roznych farbach este stale neponuka 

Odkaz ke komentáři

V 6. 2. 2025 v 9:00, stando napsal:

Ja som z tohoto dovodu na koniec kupil cierne s DLCčkom. Chcel som sice na zaciatku tie titan so zelenou gumou, ale na tom titane je vidiet každy šrám a zelena krytka senzorov by mi neladila k remenom. Aj ked sa čudujem, že ALI, alebo TEMU tieto krytky v roznych farbach este stale neponuka 

A máš gorilla nebo safír?S krytkou záleží, co pod tím je..aby se neporušilo nějáké lepidlo na šroubech nebo těsnění pod ní..nevím k čemu slouží.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...