busdriver Odesláno 20. února Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února před 42 minutami, Beet napsal: Já mám postřeh k nošení hodinek přes noc. Nemám sice F8, ale aktuálně používám F6 a FR955. Ty FR jsou na noc poměrně výrazně lepší. Jsou menší a lehčí, takže o nich prakticky nevím. To o F6 říct úplně nemůžu. Díky za reakci. Já teda s hodinkama nikdy nespím, tak se obávám, že mě ze začátku budou vadit tak či tak. Zajímavý s tím rozdílem při pohodlí při spaní, co koukám, tak parametrově ty FR955 a F6 jsou dost podobný, až na váhu. FR955: 46.5 x 46.5 x 14.4 mm / F6: 47 x 47 x 14.7 mm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bukoowsky Odesláno 20. února Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února před 45 minutami, busdriver napsal: Díky za reakci. Já teda s hodinkama nikdy nespím, tak se obávám, že mě ze začátku budou vadit tak či tak. Zajímavý s tím rozdílem při pohodlí při spaní, co koukám, tak parametrově ty FR955 a F6 jsou dost podobný, až na váhu. FR955: 46.5 x 46.5 x 14.4 mm / F6: 47 x 47 x 14.7 mm jako člověk, co s hodinkami spí každý den, můžu po letech zodpovědně říct, že spaní s takovými budíky je voser Buď se to dá vyřešit větším mixem různých zařízení (prsten na spaní, náramek), oželením analýz....anebo se s tím smířit, což jsem udělal já. Pohodový spánek mi noc co noc kazí přivinutý pes, hodinky už jsou jen plivnutí - prostě jsem se roky pořádně nevyspal a ani nadále ty ambice nemám Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
busdriver Odesláno 20. února Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února před 34 minutami, Bukoowsky napsal: jako člověk, co s hodinkami spí každý den, můžu po letech zodpovědně říct, že spaní s takovými budíky je voser Buď se to dá vyřešit větším mixem různých zařízení (prsten na spaní, náramek), oželením analýz....anebo se s tím smířit, což jsem udělal já. Pohodový spánek mi noc co noc kazí přivinutý pes, hodinky už jsou jen plivnutí - prostě jsem se roky pořádně nevyspal a ani nadále ty ambice nemám Jo, to znám.. Do ledna sem měl taky takový topný těleso, co mě pořádně nenechalo vyspat.. Dycky mě to děsně štvalo a teď jak mi to chybí ..... ale to je do jinýho vlákna.. Každopádně děkuju za reakce! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
the.sage Odesláno 20. února Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února Spaní s hodinkama rozhodně není pohodlné a pokud potřebuješ sledovat spánek a srdce, tak asi bude lepsí si porídit holter:) Ale clovek se musí rozhodnout jestli na kardiologii nebo do spánkové laboratoře, to muze byt problem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
busdriver Odesláno 20. února Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února před 2 hodinami, the.sage napsal: Spaní s hodinkama rozhodně není pohodlné a pokud potřebuješ sledovat spánek a srdce, tak asi bude lepsí si porídit holter:) Ale clovek se musí rozhodnout jestli na kardiologii nebo do spánkové laboratoře, to muze byt problem To už se ubralo krapet jiným směrem, než na co sem se ptal v původním příspěvku. Spíš mi šlo o to, jestli někdo využívá ty měřící funkce třeba k nějaký formě biohackingu mimo sportovní aktivity. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
the.sage Odesláno 20. února Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února Souhlas. Jsem dost políbený zdravotnictvím, tak zkusím napsat svůj názor. Analytika nad zdravotnickými daty je super, ale musíš je vnímat v kontextu zdravotního stavu a prostředí. Mám garmin i apple watch. Zabývám se využitím dat v kardiologii. Medicínské využití spatřuji např. při překročení mezí třeba po infarktu myokardu. Největší biohacking je zdravý životní styl. Na to nepotřebuješ hodinky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
busdriver Odesláno 20. února Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února před 2 hodinami, the.sage napsal: Souhlas. Jsem dost políbený zdravotnictvím, tak zkusím napsat svůj názor. Analytika nad zdravotnickými daty je super, ale musíš je vnímat v kontextu zdravotního stavu a prostředí. Mám garmin i apple watch. Zabývám se využitím dat v kardiologii. Medicínské využití spatřuji např. při překročení mezí třeba po infarktu myokardu. Největší biohacking je zdravý životní styl. Na to nepotřebuješ hodinky. Nic, tohle vzdavam, tady se asi nejak myslenkove mineme a vede to nejakym spatnym smerem, byt si myslim, ze by tvuj input urcite mohl bejt prinosnej. Porad mi prijde, ze jeden o koze a druhej o voze.. O takovy vseobecny rady uplne nestojim, ty mi jsou samozrejme jasny a pokud by nebyly, vedl bych diskuzi v jinym vlakne nebo na jinym foru. Kdybys mel nutkani pokracovat, poprosim do sz. Ale diky za reakci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Beet Odesláno 20. února Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února před 13 hodinami, busdriver napsal: Díky za reakci. Já teda s hodinkama nikdy nespím, tak se obávám, že mě ze začátku budou vadit tak či tak. Zajímavý s tím rozdílem při pohodlí při spaní, co koukám, tak parametrově ty FR955 a F6 jsou dost podobný, až na váhu. FR955: 46.5 x 46.5 x 14.4 mm / F6: 47 x 47 x 14.7 mm Vidíš. Rozměry jsem nikdy nesronával. Ale FR955 se nosí tedy výzarně pohodlněji. Asi to fakt bude tou hmotností. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miliusportos Odesláno 20. února Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února (upraveno) před 5 hodinami, busdriver napsal: Nic, tohle vzdavam, tady se asi nejak myslenkove mineme a vede to nejakym spatnym smerem, byt si myslim, ze by tvuj input urcite mohl bejt prinosnej. Porad mi prijde, ze jeden o koze a druhej o voze.. O takovy vseobecny rady uplne nestojim, ty mi jsou samozrejme jasny a pokud by nebyly, vedl bych diskuzi v jinym vlakne nebo na jinym foru. Kdybys mel nutkani pokracovat, poprosim do sz. Ale diky za reakci. Můj pohled - EKG bych bral jako bonus varovnou kontrolku.Variabilitu začínám teprvé pozorovat, ale asi to celkem sedí s aktuálním stavem ale co je za mě roky nej, tak jsou klidové tepy, ty nic nepřechčije, rýmečky a nachlazení poznaj o chvilku dřív jak já,připravenost na další běh nebo přetrénování to je jasný a v dlouhodobém měřítku i stav kondice.Ze zkušenosti bych už třeba i věnoval pozornost, mírnému ale dlouhodobému a bezdůvodnému zvýšení klidových tepů, pokud se bavíme o zdraví, ale to je hodně z kontextu..Oxymetr je k ničemu za mě, když byl covid, ti co by naměřili pod 90, už byli stejně na kyslíku..Takže revoluci ve zdravotnictví od garminu bych nečekal, jen ti ty stejné data které máš teď na ruce(F3), lépe podají a to jim celkem jde. Jen začínám mít podezření, že na těch fenix8 je ten snímač tepů divnej proti F6.Třeba na běžkách, jsem musel schovat hodinky pod rukáv, protože to ukazovalo asi o 30 tepů méně, což u F6 nikdy takovej rozdíl nebyl, i když také uměli zkreslit tep v chladu. A za normálna, mám pocit, že častěji padají tepy, jako by ten senzor byl citlivější na usazení na ruce.Ale ještě nechci soudit, mám je krátko. Upraveno 20. února uživatelem miliusportos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
busdriver Odesláno 21. února Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února před 10 hodinami, miliusportos napsal: Dík, asi takhle nějak sem si tu odpověď představoval. S tou přesností HR sem včera viděl 2 videa na YT, kde v prvním F8 dostal absolutní bídu a propadl se někam do úrovně čtvrtinově drahejch přístrojů ( Quantified scientist ) a v druhým, kde se vysvětluje proč k tý nepřesnosti dochází. Ve zkratce jde o to, kdy když si na útlý zápěstí někdo dá 51mm a 80g těžký hodinky a švihá rukou, tak prostě při pohybu ten senzor po ruce lítá a nemá pořádně pevnej bod pro korektní měření. Má na to vliv výběr řemínku, teploty i vlhkosti. Plus oproti HR, je měřič až na zápěstí, kde vlastně dochází ke zpoždění měření. Tak jen takhle předávám, co jsem zatím pochytil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Z. Paul Odesláno 21. února Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února Zas snímač na F8 je te nový typ (4zonový) zatímco na F7X jsem měl starší (2zonový). Ten novější pak dostaly F7Pro. Každopádně mě se libi ze ten novy snimac měří tep i pri plavani rovnou ze zápěstí a nemusim brat pás. Ten si budu brát jen teda na závody (triatlon). Ale pro orientační představu to i ze zápěstí při plavání měří docela přesně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 21. února Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února V 19. 2. 2025 v 18:29, busdriver napsal: Vyuzivate nekdo ty "zdravotni" funkce? Je to nejak napomocny? Mam ted nejaky zdravotne bidny obdobi, tak premejslim, jestli by to bylo prinosny i v tomhle ohledu. Zaroven by to byl upgrade z F3, ktery mi na to moje pobihani po lese sice stacej, ale zacinaj bejt takovy obstarozni Jen nevim, jestli 43/47mm, krome vydrze a nizsiho ppi, by ty 43 mohly bejt na spanek prijatelnejsi. Asi nejlepsi nekde zkusit osobne. Co mám F8 (47 mm), spím s nimi denně, sundávám je jen na nabíjení, do sprchy a když dělám práce, při kterých bych je mohl poškodit. Kupodivu jsem si na spaní s nimi zvykl a vůbec mi nevadí. Co se týká sledování zdravotních funkcí, i ve spánku, rád to sleduji. Jasně, když se blbě vyspím, vím to i bez hodinek, ale hodinky mi pomohou v orientaci, proč to tak je - krátký spánek více fází probuzení, neklidný spánek atd. Například při hlubokém spánku s více fázemi REM stačí i kratší doba spánku. Vyhodnocuji všechno (nebo se o to aspoň snažím) a dávám si to do kontextu s momentálním obdobím, které prožívám - stres, nemoc, práce, stravování, zejména před spánkem atd. a když to sleduji delší dobu, začne to do sebe zapadat a dávat smysl. Pomáhá mi to ve snaze upravit denní aktivity, upravit jídelníček a tak. Ne že by se tyhle věci vychytat i sledováním vlastního těla, ale tohle je, aspoň pro mne, dobrý pomocník, inspirace a motivace. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
busdriver Odesláno 21. února Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února před 2 minutami, Ivan Lelák napsal: Co mám F8 (47 mm), spím s nimi denně, sundávám je jen na nabíjení, do sprchy a když dělám práce, při kterých bych je mohl poškodit. Kupodivu jsem si na spaní s nimi zvykl a vůbec mi nevadí. Co se týká sledování zdravotních funkcí, i ve spánku, rád to sleduji. Jasně, když se blbě vyspím, vím to i bez hodinek, ale hodinky mi pomohou v orientaci, proč to tak je - krátký spánek více fází probuzení, neklidný spánek atd. Například při hlubokém spánku s více fázemi REM stačí i kratší doba spánku. Vyhodnocuji všechno (nebo se o to aspoň snažím) a dávám si to do kontextu s momentálním obdobím, které prožívám - stres, nemoc, práce, stravování, zejména před spánkem atd. a když to sleduji delší dobu, začne to do sebe zapadat a dávat smysl. Pomáhá mi to ve snaze upravit denní aktivity, upravit jídelníček a tak. Ne že by se tyhle věci vychytat i sledováním vlastního těla, ale tohle je, aspoň pro mne, dobrý pomocník, inspirace a motivace. S tím spánkem mě napadlo třeba sledovat, jakej by mohly mít vliv / přínos návyky typu dechový cvičení před spaním nebo studená voda na konci sprchy. Asi by bylo nutný udělat x opakování, aby to mělo aspoň nějakou vypovídající hodnotu a určitě jsou na to vhodnější přístroje a postupy. Mně se ale líbí ta kompaktnost jednoho přístroje a vlastně ani nemám úplně nutnost to zkoumat třeba ze zdrav. hlediska, takže zas tak detailní data asi nepotřebuju. Ale můj vnitřní geek by tuhle možnost monitoringu ocenil No slítnu si pro ně a uvidím, tak či tak je čas na upgrade těch F3. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
farkyostrava Odesláno 21. února Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února no trřeba uplně na hovno je, že ty garminy poznají, že jsi šel spát ožralý. Byď jsem šel spát v 22.00 (zlitý jak mužík) a vytuhnul prakticky okamžitě) a vstával 09.00, čekal jsem že dostanu pochvalu za délku spánka a houby . Kvalita spánku max 40 bodu ze 100. Takže jsem přestal popíjet přes týden a když to propočítávám tak už mám půlku F8 v nákledech z5. Jinak EKG je super mojí ženě byť na iwatcich to to zachránilo možná život. Začala se cítit fakt bídně a po nějakém čase mě napadlo změřit EKG a měla ten tep uplne rozhozeny.. nasledovala nemocnice tři operace a už je srdičko super. Řešil jsem to vlstaně přes kopirák i smýma rodičema 70+ a do roka a do dne se to stalo i moji máme. Slabost, vyhodnocení přes EKG nemocnice vyšetření operace a je fit takže díky za to ! Doktoři čumělí jak puci nevěřili a po svých testech na jejich milionových přistrojích se to vždycky potvrdilo na 100%. Když pak chtěli dávat domu nějaké monitoringy ve finále stačily naprosto pohodlné vlastní hodinky. 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
farkyostrava Odesláno 21. února Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února ted jsem si vzpomnel umí to docela přesně identifikovat arytmii srdecního tepu 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bushman Odesláno 21. února Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února To EKG na iWatch potvrzuju - u manželky úplně stejně, jak to popisuješ. Zadejchávala se, v noci ji hodinky varovaly že má nízký srdeční tep. EKG na hodinkách rozhozený. Tak šla k obvoďačce, ta se nejdřív smála, že ty hodinky jsou na nic - no ale na ekg ji poslala. A za dva měsíce operace - ablace. Dneska je OK, ale nebýt hodinek, mohlo to dopadnout špatně. 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
farkyostrava Odesláno 21. února Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února Rekl bych ze to bude stejne s F8 dneska jsem rozbil prasatko koupil na F8 poradne natunenou omegu Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
busdriver Odesláno 21. února Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února před 2 hodinami, farkyostrava napsal: Rekl bych ze to bude stejne s F8 dneska jsem rozbil prasatko koupil na F8 poradne natunenou omegu Pockej, ja uz jedno prase dneska rozsekal, kdyz sem si je byl koupit.. chces mi rict, ze mam mit jeste separatni prase na watch face skiny? Ale asi musim koupit ten nylonovej remen UltraFit, ten silikon me moc neba.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 21. února Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února před 9 hodinami, farkyostrava napsal: no trřeba uplně na hovno je, že ty garminy poznají, že jsi šel spát ožralý. Byď jsem šel spát v 22.00 (zlitý jak mužík) a vytuhnul prakticky okamžitě) a vstával 09.00, čekal jsem že dostanu pochvalu za délku spánka a houby . Kvalita spánku max 40 bodu ze 100. Takže jsem přestal popíjet přes týden a když to propočítávám tak už mám půlku F8 v nákledech z5. Jinak EKG je super mojí ženě byť na iwatcich to to zachránilo možná život. Začala se cítit fakt bídně a po nějakém čase mě napadlo změřit EKG a měla ten tep uplne rozhozeny.. nasledovala nemocnice tři operace a už je srdičko super. Řešil jsem to vlstaně přes kopirák i smýma rodičema 70+ a do roka a do dne se to stalo i moji máme. Slabost, vyhodnocení přes EKG nemocnice vyšetření operace a je fit takže díky za to ! Doktoři čumělí jak puci nevěřili a po svých testech na jejich milionových přistrojích se to vždycky potvrdilo na 100%. Když pak chtěli dávat domu nějaké monitoringy ve finále stačily naprosto pohodlné vlastní hodinky. Jó na chlast je Garmin pes. Cokoliv nad 2-3 piva poznají, kurvy Žena a rodiče, super že to dopadlo Kamarád má stejnou zkušenost…blbě, změřit EKG a šup do IKEMu. A co myslíte, měl ho tam. Pak si nechal porovnat graf z AW a z IKEMu a řekli, že je to prakticky stejné. 1 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miliusportos Odesláno 22. února Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února V 21. 2. 2025 v 8:21, busdriver napsal: Dík, asi takhle nějak sem si tu odpověď představoval. S tou přesností HR sem včera viděl 2 videa na YT, kde v prvním F8 dostal absolutní bídu a propadl se někam do úrovně čtvrtinově drahejch přístrojů ( Quantified scientist ) a v druhým, kde se vysvětluje proč k tý nepřesnosti dochází. Ve zkratce jde o to, kdy když si na útlý zápěstí někdo dá 51mm a 80g těžký hodinky a švihá rukou, tak prostě při pohybu ten senzor po ruce lítá a nemá pořádně pevnej bod pro korektní měření. Má na to vliv výběr řemínku, teploty i vlhkosti. Plus oproti HR, je měřič až na zápěstí, kde vlastně dochází ke zpoždění měření. Tak jen takhle předávám, co jsem zatím pochytil. Mám střední velikost F8, stejně jako u F6, ale jak to teď píšeš, tak jsem si vlastně uvědomil, že F8 musím pocitově daleko víc utahovat na ruce, při aktivitě, protože mám pocit, že se pořád mírně hýbou na ruce.Hlavně že lehkej titan.Další minus proti F6.Jinak jsem opomenul zmínit vyhodnocení spánku s alkoholem, jak už někteří zmínili, musím souhlasit, poznaj to na 100%.A gratuluji, solar nebo amoled? 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se