Přejít na obsah

Investice - akcie, ETF, měny, komodity

Doporučené příspěvky

před 2 hodinami, Humanzero napsal:

Tak nějak podobně…leze mi z toho Čuprovina😀

V nedávném rozhovoru říkal, že jestli IPO, tak asi v Německu, kvůli velikosti burzy i proto, že tam plánují největší expanzi.

Teď mají deal s Amazonem, taky zajímavé. Šel bych do toho. Ale kupovat přímo IPO asi ne, počkal bych pár dní, ten hype na IPO je většinou masakr a pak se to srovná.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 13 hodinami, Humanzero napsal:

Já tomu segmentu nevěřím a nevidím tam peníze. Amazon pro mě není plus, kdyby v tom viděli peníze dělají to sami. Ale plést se můžu a nepřeju jim nic špatného. 

Podle toho, co říkal Čupr v tom rozhovoru, tak to Amazon v Německu zkoušel, Amazon Fresh, ale nešlo jim to. Myslím si, že Rohlík dotáhl k dokonalosti tu logistiku od pickingu po last mile. Je tam problém s pracovní silou, sterjně jako v Rakousku.

Amazon oslovil Rohlík k spolupráci, ne naopak.

Německo je internetový pravěk, jedou tam ještě dost na faxech. Jezdím tam služebně už 18 let a je to místama fakt peklo. To co se dá u nás vyřídit na netu, tak tam je často problém. Připojení na hotelech a veletrzích na net byla taky tragedie. Zlepšovat se to začalo pár posledních let po covidu.

Jestli má Rohlík opravdu unikátní logistiku, tak to tam urve. Německé eshopy uvažují jinak a jsou pomalejší. Mají pod kůží ty faxové procesy.

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

před 3 hodinami, Kotlick napsal:

Podle toho, co říkal Čupr v tom rozhovoru, tak to Amazon v Německu zkoušel, Amazon Fresh, ale nešlo jim to. Myslím si, že Rohlík dotáhl k dokonalosti tu logistiku od pickingu po last mile. Je tam problém s pracovní silou, sterjně jako v Rakousku.

Amazon oslovil Rohlík k spolupráci, ne naopak.

Německo je internetový pravěk, jedou tam ještě dost na faxech. Jezdím tam služebně už 18 let a je to místama fakt peklo. To co se dá u nás vyřídit na netu, tak tam je často problém. Připojení na hotelech a veletrzích na net byla taky tragedie. Zlepšovat se to začalo pár posledních let po covidu.

Jestli má Rohlík opravdu unikátní logistiku, tak to tam urve. Německé eshopy uvažují jinak a jsou pomalejší. Mají pod kůží ty faxové procesy.

Tak to pak jo. Připomělo mi to Japonsko a jejich byrokracii a lpění na něčem co je v pravěku. Přitom i tam by člověk čekal opak a všude roboty 🫣

Odkaz ke komentáři

V 21. 11. 2024 v 12:43, Humanzero napsal:

Tak to pak jo. Připomělo mi to Japonsko a jejich byrokracii a lpění na něčem co je v pravěku. Přitom i tam by člověk čekal opak a všude roboty 🫣

prokletí early adopters...v Japonsku je jakýkoli přenos dat přes např. API úplně sci-fi - furt si posílají .csv mailama a Němci s faxama, to je kapitola sama pro sebe :D alspoň že už se dá platit někde kartou a není ta jejich blbá EC Karte :D 

• Dát hlas 2
Odkaz ke komentáři

Důvod růstu - třeba nedojde k rozdělení, pořád to asi na 100% jisté není. 

Já teď mohu počkat rok, dva.  A věřím, že se to zase zvedne, prodej počítám při dosažení minimálně 185 USD, 190 by byl bonus. Nákup byl 49.95 USD, takže celkem pohoda. 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...