Přejít na obsah

Datumovka 📅

AquaTerra

Doporučené příspěvky

• po 2 týdnech...

Já hodinky jedině s datumovkou a ideálně pilotky. V současnosti nosím Laco Genf.2.D 40. Velmi se mi na nich líbí umístění datumovky - není místo žádného čísla, ale je nad 6. Na fotce to tak nemusí vypadat, ale ve skutečnosti je to docela decentní řešení. Škoda, že to stejně nemají udělané i u mechanických strojků s ručním nátahem...

PXL_20241214_002312858.jpg

PXL_20241214_002757313.jpg

Upraveno uživatelem Arcturus
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ciferník bez data je čistější, to je jasné. Umístění na pozici 3 (klasika), 6(symetrie) ale ani někde mezi mi nevadí...tedy záleží na velikosti, provedení a tvaru indexů.

Co však nedávám je datum před číslicí 3 (ještě "lépe"když je kvůli natlačenému okénku zúžená). U indexu, místo indexu je to pro mě v pohodě.

...a posledním nešvarem🥴 pro mě je u potápek vysunutí cucku lumi na pozici 3 do armováku ,

Upraveno uživatelem Kamil.K
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Na datumovku jsem v posledních letech nějak přestal vidět 😉 a poslední hřebíček do rakve mého vztahu k datumovce bylo to, že jsem se i přes veškerou opatrnost při rychloposuvu zapomnel a přestavoval jsem datum v pozici 21:45 a už to bylo. Ulomeno a náhradní díl bude koncem března.

Odkaz ke komentáři

Já mám zatím všechny hodinky s datumovkou, přijde mi to praktičtější a i se mi to víc líbí. Třeba to bude jako s velikostí hodinek, kde se postupem času taky dostávám k menším, které jsem si před pár lety nedokázal představit a přijdou i nějaké bez data, uvidíme... 

Upraveno uživatelem laroaz
Odkaz ke komentáři

Osobně bych byl rád, pokud by se dalo pořídit více modelů hodinek v "no date" variantě.  Datum mi spíše vadí a to kvůli nastavování při častějším střídání hodinek a navíc upřednostňuji "čistý" ciferník. 🤷‍♂️ 

Většinu hodinek mám sice s datem, ale spíše z nutnosti, protože jiná možnost prostě nebyla. Už se docela vyhýbám day date modelům. Občas samozřejmě něco zkusím,  ale zpravidla mi moc dlouho nevydrží a prodám je rychleji než cokoliv jiného. U Seika mě to i docela mrzí. Líbí se mi různé barevné pětky, želvy z edice save the ocean atd. ... 😞

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...