Vorel Odesláno 22. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2024 Albert a Kaufland mají teď Zacapu za 999,-. No nekupte to Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Irwinek Odesláno 23. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2024 Rozšiřte si trošku své obzory - i Japonsko pěstuje cukrovou třtinu a vyrábí RUM ( Rhum, Ryoma - jak chcete ). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 23. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2024 Před hodinou, Irwinek napsal: Rozšiřte si trošku své obzory - i Japonsko pěstuje cukrovou třtinu a vyrábí RUM ( Rhum, Ryoma - jak chcete ). Proc ne? A jaky to je? Neni na info od zdroje . Ja ted byl jeste pro nejaky blbiny v Bille a maji tam v akci ruzne verze Plantation, vcetne solidniho XO. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Irwinek Odesláno 23. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2024 Mám ještě jeden druh. Jaký to je? No jak bych to jen ...... Kdyby mi někdo řekl, že je to Japonská pálenka, řeknu zajímavá chuť. Ale rum má tak nějak člověk zažitý, a tohle je jiný, výrazně jiný. Jemný, ale strašně z toho leze alkohol. Je úplně potlačená ta hutnost té třtiny, cukru, karamelu, prostě jen alkohol. Ten druhý chutná jak bylinný likér, zase jemňoučký, ale do rumu daleko. Tady mne Japonci zklamali. Vodku ( tedy tu pšeničnou, k rýžové jsem se ještě nedostal ) maj excelentní, všechny 3 druhy Ginu, které jsem od nich ochutnal, vynikající, ale rum velké zklamání Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Leopold Odesláno 24. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. prosince 2024 Výborne si to popísal. . Úplne mi to pripomenulo Saké čakal som nejakú chuť ale citil som len lieh asi to nijak nedochucuju nech je to zdravé . Ale keď je niečo zdravé tak to aj tak chuti . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Irwinek Odesláno 25. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2024 A tady je ten druhý. Etiketa na ručním papíru, a to je tak asi všechno. Barva odpovídá bilinnému likéru z Jeseníků, vůně desinfekci z ordinace a chuť , no trošku anýz, trošku pelyněk bez hořkosti, není z něj tolik cítit alkohol, zato ta jemnost vám připomene, kolik chuťových pohárků na jazyku máte, a každý je zmatený. Možná, že někdo uvyklejší japonské kuchyni by to vyspecifikoval jinak, ale rum, jak jej známe to prostě není 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juk Odesláno 25. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2024 před 25 minutami, Irwinek napsal: A tady je ten druhý. Etiketa na ručním papíru, a to je tak asi všechno. Barva odpovídá bilinnému likéru z Jeseníků, vůně desinfekci z ordinace a chuť , no trošku anýz, trošku pelyněk bez hořkosti, není z něj tolik cítit alkohol, zato ta jemnost vám připomene, kolik chuťových pohárků na jazyku máte, a každý je zmatený. Možná, že někdo uvyklejší japonské kuchyni by to vyspecifikoval jinak, ale rum, jak jej známe to prostě není A nemůže to být třeba tím, že za "tradiční" rum tu považujeme destilát z třtinové řepy, doslazený cukrem, obarvený karamelem a případně ještě dochucený nějakým kořením? Pokud je to čistě jen třtinová pálenka ze sudu bez přísad, tak bude vždycky jiná. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Irwinek Odesláno 25. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2024 Tak jistě, pálenka bude vždycky jiná, než rum, ale tohle je rum, a pro ten platí určitá pravidla, konec konců, máme tuzemák a ne rum . Ale třeba je to jako s koňakem - koňak se podává tak a tak, má takovou barvu, takovou chuť, a pak najednou Codet - koňak, který je čirý a podává se podchlazený Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juk Odesláno 25. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2024 Dobře je to popsané tady na https://www.alkohol.cz/novinky/nova-rumova-legislativa-2021/ co se v EU považuje za rum. Základ je vždycky destilát a pak marketing Rum může být slazen k dotvoření konečné chuti. Konečný výrobek však nesmí obsahovat více než 20 gramů sladidel na litr. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KurtCz Odesláno 25. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2024 Tenhle jsem vůbec neznal a trochu jsem se ho bál. Ale příjemně překvapil. Krapet sladký, lehce ostrý, tak jak to mám rád. Chuťově mi připomíná Dos Maderas 5+5 a to je můj oblíbený. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr.S Odesláno 27. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2024 Mě to nesmrdí. I když to podle legislativy a "odborníků" není rum. Pro mě to prostě rum je. Dávám si ho pěkně na střídačku, ale červený jsem otevřel později, jsem si ho šetřil. 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Don_Kejchal Odesláno 28. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2024 ja sem se propil k Blue Mauritius. Asi nic pro znalce, ale todle me nikdy neurazi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KarolLopkar Odesláno 30. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2024 Práve som si tiež vybalil objednávku Ešte som nemal žiadny z nich, tak som zvedavý. Osobne som najviac zvedavý na ten z kakaovou príchuťou 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KurtCz Odesláno 31. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2024 Jaký je chuťově ten DosMaderas Atlantic? Třeba v porovnání s DosMaderas 5+5, který mám rád. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 1. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 1. ledna Dos Maderas 5+5 mám ještě v zásobě,zde recenze na tu Atlantídu https://www.rumrum.cz/rubriky/recenze/recenze-dos-maderas-atlantic/ To je nějaká " rychlokvaška" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MaS Odesláno 1. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 1. ledna před 13 hodinami, KurtCz napsal: Jaký je chuťově ten DosMaderas Atlantic? Třeba v porovnání s DosMaderas 5+5, který mám rád. Měl jsem ho na ochutnání a je to takový rum "o ničem". Na klasický "uleželý" rum 40%+ to nemá, na spirity 40%- je to slabota. Na nějaké opravdu smysluplné ležení v sudech (sherry tuším?) se mi nezdá. Kdyby mi ho nalili na návštěvě, neurazím se, ale ani nijak nevychutnám, a kdyby mi někdo dal jako prezent láhev, poslal bych ji dál a ani neotvíral. Aby bylo jasno - není úplně špatný, jen v této sortě a od této firmy dle mého úplně zbytečný počin ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KurtCz Odesláno 1. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 1. ledna Oki. Díky za odpověď. Ani ho tedy nebudu zkoušet. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 1. ledna Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 1. ledna Tak jsem se dostal v Barcelo Imperial ke dnu potěšil ,dále zkusím Plantation Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 1. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 1. ledna Muj asi nejoblíbenější je kolumbijský Ron Parce 12, bohužel, jestli se nepletu v Evropě stále nekoupitelný, když na něj při cestách narazíte, určitě berte alespoň 1 lahev https://rumratings.com/rum/2344-parce-12-year Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivan_989 Odesláno 1. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 1. ledna Neviem ci to sem patrí. Žena to teraz dávala do koláčov keď piekla. Dal som si pohárik a ved prečo nie, no, da sa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se