martin151 Odesláno 2. prosince Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince Longines budou více univerzálni hodinky, ale za mě Landáky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Brejk Odesláno 6. prosince Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince Rozhodně zulu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 6. prosince Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince Ti to usnadním...vem Longines...tyhle ode mě Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
simbian Odesláno 6. prosince Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Sedlák Odesláno 6. prosince Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince Seiko. Zulu má kdekdo, landmastery budou raritka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Postal80 Odesláno 7. prosince Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince Já se obávám, že nejblíže byl @Lukyn77. To bylo nevím co vs Tudor a dalsi. Strilis tady od leteckých, pres potapky. Opravdu si nejprve ujasni alespoň základní věc- jaké hodinky vlastně chceš? Společenské - využití a proč? Potapky, sportovní využití a proč? Letecke? Nějaké s odkazem? Potom se můžeme zaměřit na užší výběr. @jedna dobře mínění ráda, alespoň za me. Já takhle střestene vybíral a kupoval.. samozřejmě jsem nebyl uplne happy a tak zase prodával. Stalo mě to akorát spousty peněz navíc.. a myslím si, ze nás zde bylo takových více. Teď je jen otázka, jestli to k tomu patří.. ale ekonomické to úplně není. Chtěl jsi radu co koupit? Tak tady je. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vally Odesláno 8. prosince Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince Ty hodinky jsou dost rozdílné, taky mi to přijde, že ještě nemáš úplně srovnané, co přesně sháníš. Raději bych ještě počkal a promyslel si, co přesně chceš... ;-). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KarolLopkar Odesláno 13. prosince Nahlásit Sdílet Odesláno 13. prosince Osobne by som bral Longines. Neprišiel som na chuť ešte Seiko hodinkám, ktoré stoja výrazne nad 1 000€... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xbraj19 Odesláno 13. prosince Nahlásit Sdílet Odesláno 13. prosince Před hodinou, KarolLopkar napsal: Osobne by som bral Longines. Neprišiel som na chuť ešte Seiko hodinkám, ktoré stoja výrazne nad 1 000€... Co tím chtěl básník říci? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KarolLopkar Odesláno 13. prosince Nahlásit Sdílet Odesláno 13. prosince Myslím si že Seiko hodinky majú skvelý pomer cena / výkon do hodnoty 500€. Pri hodinkách v kategórii 3k € by som chcel presnejší strojček ako udáva Seiko: -10 / +15 s denne. Preto by som práve siahol po nejakom švajčiarskom výrobcovi. Ak sa však mýlim, rád sa poučím Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Brejk Odesláno 14. prosince Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince před 22 hodinami, KarolLopkar napsal: Myslím si že Seiko hodinky majú skvelý pomer cena / výkon do hodnoty 500€. Pri hodinkách v kategórii 3k € by som chcel presnejší strojček ako udáva Seiko: -10 / +15 s denne. Preto by som práve siahol po nejakom švajčiarskom výrobcovi. Ak sa však mýlim, rád sa poučím Seiko sice tyhle hodnoty udává, ale kamarád mi říkal, že si tím jen kryjou záda a 6R dokáže být precizní i v rozptylu 3-5s/den, pokud si ho někde necháš zkalibrovat. Já taky nemám rád když tohle všude uvádí, ale za měsíc nejspíš provedu tuhle akvizici a pak můžu poreferovat.. ať to máš rovnou z první ruky 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KarolLopkar Odesláno 15. prosince Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince před 16 hodinami, Brejk napsal: Seiko sice tyhle hodnoty udává, ale kamarád mi říkal, že si tím jen kryjou záda a 6R dokáže být precizní i v rozptylu 3-5s/den, pokud si ho někde necháš zkalibrovat. Já taky nemám rád když tohle všude uvádí, ale za měsíc nejspíš provedu tuhle akvizici a pak můžu poreferovat.. ať to máš rovnou z první ruky Ok, tak teším sa na tvoju recenziu. Verím, že tie strojčeky dokážu byť presné ako si popísal. Avšak príde mi to taká lenivá cesta udávať väčšiu toleranciu. Príde mi to ako by Seiko dúfal v dobrú presnosť strojčeka. A keď sa nepodarí a odchýlka bude napr. +12 sekúnd, tak nevadí, lebo nepríme reklamáciu. Zadné dvierka. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Brejk Odesláno 15. prosince Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince před 1 hodinou, KarolLopkar napsal: Ok, tak teším sa na tvoju recenziu. Verím, že tie strojčeky dokážu byť presné ako si popísal. Avšak príde mi to taká lenivá cesta udávať väčšiu toleranciu. Príde mi to ako by Seiko dúfal v dobrú presnosť strojčeka. A keď sa nepodarí a odchýlka bude napr. +12 sekúnd, tak nevadí, lebo nepríme reklamáciu. Zadné dvierka. Já si říkám, že aby mohli vydávat kusy v takovém počtu, tak ty hodinky jen složí, otestují pár vteřin a jdou na export. Já od automatů neočekávám extra přesnost, ale pokusím se zjistit, jak moc kdo kecá a kde je ukrytá pravda. Na přesnost mám do práce Precidrive kvůli +-10s/rok Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Willie McBride Odesláno 16. prosince Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince před 15 hodinami, Brejk napsal: Já si říkám, že aby mohli vydávat kusy v takovém počtu, tak ty hodinky jen složí, otestují pár vteřin a jdou na export. Já od automatů neočekávám extra přesnost, ale pokusím se zjistit, jak moc kdo kecá a kde je ukrytá pravda. Na přesnost mám do práce Precidrive kvůli +-10s/rok Zaujímavý pohľad A čo očakávaš od automatov, ak nie presnosť? Tiež si myslím, že pri hodinkách, ktoré nepatria do kategórie "za pár babiek" výrobca nemá čo udávať takú extrémnu nepresnosť a dúfať, že snáď pôjdu lepšie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Brejk Odesláno 16. prosince Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince před 1 hodinou, Willie McBride napsal: Zaujímavý pohľad A čo očakávaš od automatov, ak nie presnosť? Tiež si myslím, že pri hodinkách, ktoré nepatria do kategórie "za pár babiek" výrobca nemá čo udávať takú extrémnu nepresnosť a dúfať, že snáď pôjdu lepšie. Víceméně kvůli historii a taky proto, že některé nádherné kousky se prostě nedělají ve quartzu. Dělám v IT a občas si kontroluji systémový čas serverů s precidrive, protože v mém případě jsou vždy v rozmezí 1-2s, což mi vždy bohatě stačí na určení chyby. (Při změně datumu je vždy nastavuji přesně na vteřinu.) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Aleš 75 Odesláno 21. prosince Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince Ty postované Seika mají Kalibr Seiko 8L35 je automatický strojek, který vychází z kalibru Grand Seiko 9S55. Takže přesnost by mněla být v poho.Řada 6R je trefit dobrej kus. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondra_v Odesláno 22. prosince Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince Více se mi z uvedených líbí Longines Spirit Zulu, ty bych si vybral. Domnívám se, že pokud Vás baví hodinky, budete mít více kousků pro různé přiležitosti a ladění s celkovou vizáží (osobně mám také několik kagegorií, slavnostní, formální, semiformální, lovectví, střelba, turistika). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alois Odesláno čtvrtek v 16:10 Nahlásit Sdílet Odesláno čtvrtek v 16:10 Tak za mne Seiko. Ted mam nějaké Japonské období (po mnoha desítkách let se Švýcary) a jsem velmi mile překvapen. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se