Přejít na obsah

Seiko vs Longines

Doporučené příspěvky

Já se obávám, že nejblíže byl @Lukyn77. To bylo nevím co vs Tudor a dalsi. Strilis tady od leteckých, pres potapky. Opravdu si nejprve ujasni alespoň základní věc- jaké hodinky vlastně chceš? Společenské - využití a proč? Potapky, sportovní využití a proč? Letecke? Nějaké s odkazem? Potom se můžeme zaměřit na užší výběr. 

@jedna dobře mínění ráda, alespoň za me. Já takhle střestene vybíral a kupoval.. samozřejmě jsem nebyl uplne happy a tak zase prodával. Stalo mě to akorát spousty peněz  navíc.. a myslím si, ze nás zde bylo takových více. 😁 Teď je jen otázka, jestli to k tomu patří.. ale ekonomické to úplně není. Chtěl jsi radu co koupit? Tak tady je. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty hodinky jsou dost rozdílné, taky mi to přijde, že ještě nemáš úplně srovnané, co přesně sháníš. Raději bych ještě počkal a promyslel si, co přesně chceš... ;-). 

Odkaz ke komentáři

Myslím si že Seiko hodinky majú skvelý pomer cena / výkon do hodnoty 500€. Pri hodinkách v kategórii 3k € by som chcel presnejší strojček ako udáva Seiko:  -10 / +15 s denne.  Preto by som práve siahol po nejakom švajčiarskom výrobcovi. Ak sa však mýlim, rád sa poučím :cheers:

Odkaz ke komentáři

před 22 hodinami, KarolLopkar napsal:

Myslím si že Seiko hodinky majú skvelý pomer cena / výkon do hodnoty 500€. Pri hodinkách v kategórii 3k € by som chcel presnejší strojček ako udáva Seiko:  -10 / +15 s denne.  Preto by som práve siahol po nejakom švajčiarskom výrobcovi. Ak sa však mýlim, rád sa poučím :cheers:

Seiko sice tyhle hodnoty udává, ale kamarád mi říkal, že si tím jen kryjou záda a 6R dokáže být precizní i v rozptylu 3-5s/den, pokud si ho někde necháš zkalibrovat. Já taky nemám rád když tohle všude uvádí, ale za měsíc nejspíš provedu tuhle akvizici a pak můžu poreferovat.. ať to máš rovnou z první ruky :) 

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

před 16 hodinami, Brejk napsal:

Seiko sice tyhle hodnoty udává, ale kamarád mi říkal, že si tím jen kryjou záda a 6R dokáže být precizní i v rozptylu 3-5s/den, pokud si ho někde necháš zkalibrovat. Já taky nemám rád když tohle všude uvádí, ale za měsíc nejspíš provedu tuhle akvizici a pak můžu poreferovat.. ať to máš rovnou z první ruky :) 

Ok, tak teším sa na tvoju recenziu. Verím, že tie strojčeky dokážu byť presné ako si popísal. Avšak príde mi to taká lenivá cesta udávať väčšiu toleranciu. Príde mi to ako by Seiko dúfal v dobrú presnosť strojčeka. A keď sa nepodarí a odchýlka bude napr. +12 sekúnd, tak nevadí, lebo nepríme reklamáciu. Zadné dvierka. 

• Like 1
Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, KarolLopkar napsal:

Ok, tak teším sa na tvoju recenziu. Verím, že tie strojčeky dokážu byť presné ako si popísal. Avšak príde mi to taká lenivá cesta udávať väčšiu toleranciu. Príde mi to ako by Seiko dúfal v dobrú presnosť strojčeka. A keď sa nepodarí a odchýlka bude napr. +12 sekúnd, tak nevadí, lebo nepríme reklamáciu. Zadné dvierka. 

Já si říkám, že aby mohli vydávat kusy v takovém počtu, tak ty hodinky jen složí, otestují pár vteřin a jdou na export. Já od automatů neočekávám extra přesnost, ale pokusím se zjistit, jak moc kdo kecá a kde je ukrytá pravda. Na přesnost mám do práce Precidrive kvůli +-10s/rok :) 

Odkaz ke komentáři

před 15 hodinami, Brejk napsal:

Já si říkám, že aby mohli vydávat kusy v takovém počtu, tak ty hodinky jen složí, otestují pár vteřin a jdou na export. Já od automatů neočekávám extra přesnost, ale pokusím se zjistit, jak moc kdo kecá a kde je ukrytá pravda. Na přesnost mám do práce Precidrive kvůli +-10s/rok :) 

Zaujímavý pohľad 🙂 A čo očakávaš od automatov, ak nie presnosť? Tiež si myslím, že pri hodinkách, ktoré nepatria do kategórie "za pár babiek" výrobca nemá čo udávať takú extrémnu nepresnosť a dúfať, že snáď pôjdu lepšie.

Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, Willie McBride napsal:

Zaujímavý pohľad 🙂 A čo očakávaš od automatov, ak nie presnosť? Tiež si myslím, že pri hodinkách, ktoré nepatria do kategórie "za pár babiek" výrobca nemá čo udávať takú extrémnu nepresnosť a dúfať, že snáď pôjdu lepšie.

Víceméně kvůli historii a taky proto, že některé nádherné kousky se prostě nedělají ve quartzu. Dělám v IT a občas si kontroluji systémový čas serverů s precidrive, protože v mém případě jsou vždy v rozmezí 1-2s, což mi vždy bohatě stačí na určení chyby. (Při změně datumu je vždy nastavuji přesně na vteřinu.)

Odkaz ke komentáři

Více se mi z uvedených líbí Longines Spirit Zulu, ty bych si vybral.

Domnívám se, že pokud Vás baví hodinky, budete mít více kousků pro různé přiležitosti a ladění s celkovou vizáží (osobně mám také několik kagegorií, slavnostní, formální, semiformální, lovectví, střelba, turistika).

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...