JDenver Odesláno 25. listopadu Nahlásit Odesláno 25. listopadu Velice děkuji za cenné rady. Objednáno.
wawrik Odesláno 25. listopadu Nahlásit Odesláno 25. listopadu před 10 hodinami, VS napsal: Active Backup for Bussiness řeší automatické zálohování celého systémového disku každý den. Jednou nastavíš a zapomeneš. ... Externí přístup přes QuickConect kdekoliv. Vlastní cloud, záloha telefonu apod. Ja mám len nepluskové modely – Active Backup je platená služba? Záloha telefónu sa robí ako? Stačili by fotky, ale Synology Photos je zúfalo nepoužiteľné.
VS Odesláno 25. listopadu Nahlásit Odesláno 25. listopadu (upraveno) před 38 minutami, wawrik napsal: Ja mám len nepluskové modely – Active Backup je platená služba? Záloha telefónu sa robí ako? Stačili by fotky, ale Synology Photos je zúfalo nepoužiteľné. Mělo by to být zdarma. Vyzkoušej. Na Synology nainstaluj balíček Active Backup for Bussiness a tady si stáhni klienta pro PC ps://www.synology.com/cs-cz/support/download/DS218+?version=7.1#utilities Tady máš postup https://www.alza.cz/synology-active-backup-for-business-zalohovani-zdarma Nebo ve spuštěném balíčku na Synology klikni na ? Kompletní návody k Synology jsou tady https://kb.synology.com/cs-cz/DSM/help/DSM/MainMenu/get_started?version=7 Telefon zálohuji přes Synology Drive. Do telefonu nainstaluj klienta https://play.google.com/store/apps/details?id=com.synology.dsdrive&hl=cs Když ho v telefonu spustíš, klikni vpravo dole na Další a vyber Úlohy zálohování a synchronizace. V centru Stahování Synology si nahrej Klienta do PC https://www.synology.com/cs-cz/support/download Musíš si vybrat svůj model. Upraveno 25. listopadu uživatelem VS
papun Odesláno středa v 17:13 Nahlásit Odesláno středa v 17:13 Hoši málem jsem dostal infartk. Mám PC s WIN 11, kde jsem doposud měl jediný účet - tudíž admin a plná práva. Na PC začal chodit synek a začal jsem mít obavu, že by mohl nedopatřením něco omylem smazat atd. Mimo jiné mám v PC krom C další dva disky. A dost mi šlo o to, aby nemohl nic měnit na těchto dvou discích. No AI mi prodaila udebrat práva usesrs s tím, že jako admin je budu mít pořád. No němel jsem. Myslel jsem, že jsem víte kde. Nicméně nastěstí mě AI i z těch hnojů dostala. Teď můžou zase všichni všechno. Nicméně mám teď strach do toho vrtat. Nicméně jaký je tedy správný postup? Díky za radu.
Prochy68 Odesláno středa v 18:10 Nahlásit Odesláno středa v 18:10 No počkej a máš tam vůbec dva uživatele? Jeden admin pro tebe a druhý user pro synka?
Anton_ Odesláno středa v 18:17 Nahlásit Odesláno středa v 18:17 A druhá je věc zálohovat! Zálohovat! zálohovat! zálohovat!
papun Odesláno středa v 18:39 Nahlásit Odesláno středa v 18:39 @Prochy68 ano mám. to bylo první co jsem udělal. @Anton_ tak ono to jsou v podstě zálohy na tom disku, ale fakt se mi nechce X dni zase řešit milion věcí.
Prochy68 Odesláno středa v 18:42 Nahlásit Odesláno středa v 18:42 Právě teď, papun napsal: @Prochy68 ano mám. to bylo první co jsem udělal. @Anton_ tak ono to jsou v podstě zálohy na tom disku, ale fakt se mi nechce X dni zase řešit milion věcí. Ve stručnosti, zkontrolovat jestli je tvuj účet ve skupině administrators a druhý ve skupině users. Následně odebrat skupinu users z oprávnění na disk. Samozřejmě tam nechat skupinu administrators.
Anton_ Odesláno středa v 18:43 Nahlásit Odesláno středa v 18:43 (upraveno) To v podstatě nejsou zálohy. Synek někde špatně klikne a budeš to mít zašifrovaný ani nemrkneš. @prochy68 Jde to takhle i v HOME edici win? Upraveno středa v 18:46 uživatelem Anton_
papun Odesláno středa v 18:49 Nahlásit Odesláno středa v 18:49 @Prochy68 noskupiny už jsou na mě asi vyšší level. @Anton_ mám exterňák odpojedný od PC. Přípojený jen na zálohování. 1
Prochy68 Odesláno středa v 18:51 Nahlásit Odesláno středa v 18:51 (upraveno) před 9 minutami, Anton_ napsal: To v podstatě nejsou zálohy. Synek někde špatně klikne a budeš to mít zašifrovaný ani nemrkneš. @prochy68 Jde to takhle i v HOME edici win? Abych řekl pravdu, s home jsem nikdy nemakal, Google určitě napoví Upraveno středa v 18:52 uživatelem Prochy68
Prochy68 Odesláno středa v 18:53 Nahlásit Odesláno středa v 18:53 před 3 minutami, papun napsal: @Prochy68 noskupiny už jsou na mě asi vyšší level. @Anton_ mám exterňák odpojedný od PC. Přípojený jen na zálohování. Jakou máš edici Win?
Prochy68 Odesláno středa v 19:35 Nahlásit Odesláno středa v 19:35 před 17 minutami, papun napsal: 11 home Nevim presne jak to v homech vypada, ale zítra sem muzu hodit nějaký screenshoty z pro nebo ent verze pro porovnání jestli je to stejný nebo podobný pokud někdo dřív neporadí. 1
Prochy68 Odesláno čtvrtek v 08:52 Nahlásit Odesláno čtvrtek v 08:52 Tady je nejaky video ohledne usermanagementu, snad to bude jasny. Vazne nevim jak to v home vypada a jaky jsou presne moznosti Ohledne opravneni na disk (cerpam z verze ent) Pravym tlacitkem na disku zvol vlastnosti Kartu zabezpeceni / upravit a odebrat skupinu Users Podminkou samozrejme je aby tvuj ucet byl admin a ucet synatora user
papun Odesláno čtvrtek v 10:13 Nahlásit Odesláno čtvrtek v 10:13 Tvůj návod jsem použil s zablokoval jsem i pro sebe. jak poznam, že jsem fakt admin?
Prochy68 Odesláno čtvrtek v 11:10 Nahlásit Odesláno čtvrtek v 11:10 před 56 minutami, papun napsal: Tvůj návod jsem použil s zablokoval jsem i pro sebe. jak poznam, že jsem fakt admin? Koukni na to video, tam je videt jak zjistit jaky mas typ uctu
Prochy68 Odesláno čtvrtek v 11:17 Nahlásit Odesláno čtvrtek v 11:17 před 4 minutami, papun napsal: Díky, doma mrknu. Tohle by snad melo byt vide v Home edici Windows
papun Odesláno čtvrtek v 19:45 Nahlásit Odesláno čtvrtek v 19:45 @Prochy68 no tak to mám asi dobře ne. Nejsem teda nějaký odborník, ale tyto základní věci chápu. O to víc nerozumím, proč se to podělalo.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se