Americkej Odesláno 13. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2019 No, musí to být offline. Prostě jednou za čas to hodit bo batohu k notesu a opustit civilizaci na pár měsíců.
geometr Odesláno 13. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2019 No jo, tak to je ještě další disciplína - transport (přeprava) dat na nějakém nosiči. Každopádně transportovat kopie, o který mužeš přijít. A teď je otázka jaký objem toho bude, no, to je asi celkem zásadní. Buď se to vejde na disk (disky) do notesu, nebo nějaký externí medium, kde bude třeba volit mezi cenou a nebezpečím poničenímedia / ztráty dat.
Americkej Odesláno 13. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2019 8 tera v tuhle chvíli, ale stále přidávám.
geometr Odesláno 13. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2019 A to potřebuješ všechno převézt občas někam?
geometr Odesláno 13. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2019 No těbůh teda. To je tak min. za 40 litrů (?) v SSDčkách, to je asi nereálný(?). Takže nějakej 10TB externí disk (uzpůsobenej k cestování)... Ale dostávat to na / z něj. S tím teda zkušenosti nemám.
eskimak Odesláno 13. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2019 Disk nieje vhodny na archivaciu, ziaden. Ak archivovat taky objem, tak na pasky. Ale to sa nebavime o noseni a znovapouzivani, na to potrebujes kopiu (najlepsie 1ks 8TB disk, alebo vacsi).
Prochy68 Odesláno 13. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2019 A tech 8 tera jeste zalohujes?
Anela Odesláno 13. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2019 stejne je podle me oxymoron slovni spojeni "mimo civilizaci" a "8TB dat"
szt Odesláno 13. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2019 Tak třeba by mohl tazatel rozvést co přesně znamená "mimo civilizaci" a "8TB", takhle si můžeme myslet že buď jezdí dokumentovat v UHD život slonů někde v Africe mimo signál, nebo že trpí klasickým user syndromem syndromem "mám výjimečné zadání které doposud nikdo nikdo jiný ve vesmíru neřešil". Napsání co přesně řešíš by určitě pomohlo k nalezení rozumného řešení. A jinak pokud chtěl eskimak říct že žádný disk není nesmrtelný, tak měl pravdu. Na nesmrtelnost je redundance/replikace, ne obsedantní zkoumání statistik spolehlivostí disků. Nakonec, jaký je tvůj recovery plán pro případ když ti ten imaginární hypersuper nesmrtelný disk někde mimo civilizaci ukradne pirát nebo rozdupe slon?
Americkej Odesláno 13. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2019 Mimo civilizaci byl výraz pro mimo internet, jediný spojení je satelitní radiokomunikace, která se využije pár minut denně pro striktně profesní užití. Tečka. Na co vozím s sebou data a co obsahují nijak neovlivňuje zadání a Tobě po tom je prd. Ale ploten mám plný zuby, dva měsíce zpátky umřel notes na hdd, tak jsem si objednal další externí, bo všecko plný. Koupil jsem 4T, že budu mít chvíli klid. Na tu 4T jsem přesypal 1,5T, co byl plnej a uprázdněný 1,5T jsem přibalil k notesu, kdyby se známýmu povedlo z notesu rozběhnout interní hadr, ať má na co uložit. No, po tejdnu volal, že můj pěstní tuning ntb hadru neprospěl, je po smrti mechanicky a jediná cesta poslat na přestavbu disku. Cena 5 - 10 tKč a bez záruky výsledku. Řekl jsem, ať na to prdí. Včera mi ta nová 4T spadla z nějakejch 70 cm na lino a je mrtvá. Obecně se k věcem chovám nevybíravě (krom motorek), tak si to i možná zasloužím, ale pojal jsem podezření, že se mi vesmír snaží něco sdělit.
eskimak Odesláno 13. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2019 (upraveno) Potrebujes tie data aj menit alebo read only?Edit: mimo civilizacie myslim Upraveno 13. prosince 2019 uživatelem eskimak
eskimak Odesláno 13. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2019 Btw, 10TB externy disk kupis do 300E. Na nosenie ok. Ale spadnut ti to nemoze, to zas nie.
milda21 Odesláno 13. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2019 S jeho štěstím potřebuje alespoň dva.
eskimak Odesláno 13. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2019 S jeho štěstím potřebuje alespoň dva.Na mesiac
cali Odesláno 13. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2019 12T externy disk aby tam boli aspon dva v RAID bude podla mna atakovat skor 1000? hranicu a bude to navyse pomerne velka 3.5'' skatula (a s dvoma diskami vo vnutri aj pomerne hruba) rozhodne nic coho by si clovek v batohu nevsimol
Americkej Odesláno 13. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2019 A tech 8 tera jeste zalohujes? Právě že ne, jsem děsnej lempl.
eskimak Odesláno 13. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2019 12T externy disk aby tam boli aspon dva v RAID bude podla mna atakovat skor 1000? hranicu a bude to navyse pomerne velka 3.5'' skatula (a s dvoma diskami vo vnutri aj pomerne hruba) rozhodne nic coho by si clovek v batohu nevsimolRaid tam nema ziaden zmysel, chce to vlacit sebou. Zalohu musi mat inde.
Americkej Odesláno 13. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2019 Potrebujes tie data aj menit alebo read only?Edit: mimo civilizacie myslimDrtivá většina read only. Průběžně přidávám další a těch pár rozpracovanejch projektů ve 3d co stále doupravuji zabere prd, to mám zálohovaný na flešce.
cali Odesláno 13. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2019 Preskumaj "LaCie Rugged Raid Pro" ale robia tusim max 4T, takze by si musel mat najmenej dva..... Podla mna je to asi najblizsie ako sa za zmysluplne peniaze da k tomu zadaniu.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se