Přejít na obsah

Longines Hydro Conquest Automatic

Radius

Doporučené příspěvky

Není to žádná samozřejmost, že někdo tak do hloubky pojedná o svých nových hodinkách. A při tom je to velice užitečné pro ty, kdo uvažují o koupi. Rozhodně palec nahoru, Martine.

Jako bývalý majitel bych jen dodal ke sponě, že její odtrhovací mechanismus se rozhodně neochodí. V mém případě šla spona otevírat celého půl roku stále stejně špatně. Je proto třeba najít pro rozepínání speciální grif. 

Mně se osvědčilo nepáčit sponu nehtem, protože hrozilo, že by povolil spíše on než spona. Docela dobře funguje snažit se nacpat mezi sponu a tah bříško palce. To působí jako klín, který se z jedné strany opírá o tah a z druhé o sponu. Tím ji rozepíná. Navíc se při tomto způsobu rozepínání za náramek netahá, ale každá jeho část jde tam, kam má. Spodní část k zápěstí a ta horní směrem od něj.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 3,1tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Populární příspěvky

farookh01

Jedna rodinná

mlsoun1

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

mlsoun1

Když hydra tak voda musí být🥰

Trnovka Longines u Bechyn?ho za dv? tři stovky? Tak to je super zpráva, já myslel že bude tak za pětinásobek, proto jsem jí vůbec neřešil. Jak prosímt? vypadá? Okřídlené přesýpačky nebo LONGINES? Plastické nebo vyražené? Boky spony u st?žejky vysoké alespoň jako bok řemínku (cca 3,5 mm) nebo méně?

Řemen vypadá dobře!

Odkaz ke komentáři

Cena trnovky v breznu 260,- (dohledal jsem v mailu).

roztec 20mm

Odkaz ke komentáři

V 24. 9. 2015 v 18:56, papen napsal:

Cena trnovky v breznu 260,- (dohledal jsem v mailu).

roztec 20mm

Moc děkuju za odpověď i za fotky - vypadá to dobře :) Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři

Mám pocit, že ten tah se zbytečně démonizuje...  :taz:

Kombinace leštěného a matného se celkově k LHC fakt hodí a jak píše Siwi, na to zapínání člověk během pár dnů chytne grif a myslím, že za týden si na nějaké komplikované odepínání ani nevzpomene.

Co je bez diskuze, a tam udělali soudruzi z Longines chybu, je malý rozsah regulace délky přímo na sponě a tím pádem pro spoustu lidí naprostá nutnost pořídit si extra půldílek.  :wallbash:

Odkaz ke komentáři

V 24. 9. 2015 v 15:43, martar napsal:

Vláďo, LHC mám jen pár dní. Pouzdro má kombinovanou povrchovku, spodek nožek, spodek a boky pouzdra, i luneta jsou lešt?né, zatímco svrchní pohledová plocha nožek a asi i horní plocha pouzdra skrytá pod lunetou je broušená. Dýnko je broušené, v logu dokonce snad pískované. Takže rozlešt?ní nebude tak snadné, ale zato je to hezčí a na dýnku a zbroušených nožkách nebudou vlásečnice tak vidět. Nožky plynule navazují na pouzdro - to mi přijde elegantnější než nožky vyčnívající z RT. Manipulace s korunkou je jednoznačně lepší u RT, kterým ovšem zcela chybí její ochrana. Barva a struktura cifru - trochu víc se mi líbil antracit u RT. Provedení indexů, loga, kvalita potisku cifru - řekl bych stejná kvalita, Longines možná o fous lepší (plastický tisk loga, drobnější popisky). Kvalita ruček - zcela srovnatelná. Pohodlnost nošení - RT jsou větší a výrazně vyšší, víš o nich. Antireflex: u L funguje skvěle, ale nemá efektní zabarvení. U RT je vnější, zranitelný, ovšem s velkým wow efektem.

A ještě jedna věc - LHC 39 i 41 mají hodně zakřivené nožky. Pokud má člověk velké zápěstí, hodinky sedí na jeho hřbetu, nožky se svažují v ladném oblouku dolů k ruce, tam se tah zase vrací do vodorovné polohy a dál pak kopíruje zápěstí. Vypadá to divně, jako nějaké schody, namísto plynulé elipsy kolem celého zápěstí. Pouze podle mého názoru - mezní hranicí pro LHC 41 je ruka s obvodem 19 - 19,5. Pak už je lepší podívat se po obrovských LHC chrono (tuším 47mm).

Martine, díky za odpověď. Měl jsem tento týden LHC několikrát na ruce vždycky mi RT přišly lepší. Zvlášť, pokud se vezme v potaz cena. Takže já asi nakonec půjdu do Tridentů od Christopher Ward.

Sent from my MI 3W using Tapatalk

Odkaz ke komentáři

V 26. 9. 2015 v 22:58, vladacr napsal:

Martine, díky za odpověď. Měl jsem tento týden LHC několikrát na ruce vždycky mi RT přišly lepší. Zvlášť, pokud se vezme v potaz cena. Takže já asi nakonec půjdu do Tridentů od Christopher Ward.

Sent from my MI 3W using Tapatalk

Ano, Tridenty jsou aktuálně asi největší konkurence pro LHC a vůbec nejsou špatné. Spolu se staršími Aquaracery 300 (s kulatými indexy) podle mě tvoří přes rozdílnou cenu takové trio srovnatelných hodinek, které by stálo za to ponosit a porovnat.
Odkaz ke komentáři

V 24. 9. 2015 v 10:52, martar napsal:

Patnáct stránek vlákna a žádná rozbalovačka? 

Zdravím vespolek :)

.....

Díky martare za krásný rozbor. Dost by mi to pomohlo při rozhodování, ale koupil jsem je krátce před tebou, takže jsem si klady a zápory pročetl až dodatečně :)

Všechno sedí.

Ovšem vteřinovka mi nijak nevadila, teď mi začala připadat trochu fádní, ale dá se to vydržet. V čem se rozcházíme je antireflex, ten by podle mě mohl být lepší. Naopak při manipulaci s korunkou jsem na žádný problém nenarazil a její ochrana se mi líbí, hlavně její ostré hrany a šípovitý tvar. Zkosený rehaut mi naopak nechybí, odlišují se tím od ostatních potápek. Jsem celou dobu, co je mám, fascinovaný ručkama. Hází krásné odlesky, to je pro mě zatím nejpovedenější část LHC.

Co se týká spony, je to jak píše siwi. Mé LHC jsou tři roky staré a spona drží jako přibitá. Při otevírání používám stejný postup, jak popsal siwi. Jediný problém zůstává, jak bez použití nehtu otevřít tu pojistku spony, ta drží taky fest.

Shrnuto a podtrženo jsou to moc pěkné hodinky. Trochu víc leštěnky, než by se na potápky slušelo, ale to ke značce Longines asi patří.  

Odkaz ke komentáři

:) Ručky jsou fakt povedené. Musím říct, že když dnes vidím nějaké hodinky (i mnohem dražší), které nemají ručky s nějakým 3D efektem (prolamováni, zkosené lesklé boční hrany apod., tak mi to hrozně vadí a připadají mi takové ošizené. Conquest i Hydroconquest ručky se mi líbí tedy moc.
Odkaz ke komentáři

Patří to i sem, ať je to všechno hezky pohromadě :)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...