Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj, dnes jsem an blešáku našel tyhle Primky:

Můžete mi prosím o nich něco říct, teda hlavně do jaké míry jsou původní? Jinak, na fotkách vypadají o dost hůř, než ve skutečnosti, kdy se mi opravdu líbí.

post-51607-0-94781400-1490435850_thumb.jpg

post-51607-0-38196600-1490435862_thumb.jpg

post-51607-0-40473900-1490435872_thumb.jpg

post-51607-0-62676700-1490435883_thumb.jpg

post-51607-0-46966800-1490435893_thumb.jpg

Odesláno (upraveno)

Staré dobré eleganty  první generace cal. 68.3 Docela běžný model na dnešní poměry ve slušném stavu. 

Edit: Ale tu natahovací korunku bych jim asi vrátil zpátky. 

Upraveno uživatelem Jeronimo
  • po 2 týdnech...
Odesláno

4Jeronimo :sháním tyhle eleganty s datumovkou ale ve "stříbrném" provedení, nevíš o nějakých? Žena ty od tebe nosí jako svátost a občas v nich i spí :) taky bych kohokoliv prosil, sháním buď celé, nebo hlavně zachovalý ciferník "pyžama" s datumovkou, ale aby to byl ten typ podklad bílá a čáry béžová, ten typ obráceně mám

Odesláno

4Jeronimo :sháním tyhle eleganty s datumovkou ale ve "stříbrném" provedení, nevíš o nějakých? Žena ty od tebe nosí jako svátost a občas v nich i spí :) taky bych kohokoliv prosil, sháním buď celé, nebo hlavně zachovalý ciferník "pyžama" s datumovkou, ale aby to byl ten typ podklad bílá a čáry béžová, ten typ obráceně mám

Měl jsem, ale už nemám.. Kdo ví kolik manželek tady spí s hodinkami ode mne. :D

Odesláno

535f628918c8848cf7463924540be32a.jpg

Ahoj,

Chtěl bych Vás poprosit o nějáké informace o těchto hodinkách Prim.

Mají kalibr 68.4. Je toto pánské provedeni?

Děkuji předem za info :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno

Ahoj Vypadá to na 68 3228 1  doba vzniku 1976 velikost pouzdra 34 x 40 mm  Jirka

Odesláno

To víš,Bohouši  když už jsem si jí koupil a přečetl . Je to super, najít hodinky co se vyráběly dřív Jirka

Odesláno

Vždyť to tam u setrvačky je vyražené ne? co je to za typ.

Odesláno

Ahoj Vypadá to na 68 3228 1 doba vzniku 1976 velikost pouzdra 34 x 40 mm Jirka

Děkuji za odpověď. Na internetu o nich nemůžu nic dohledat. Jedná se o hodinky pánské nebo dámské?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno

Tak dnes jsem u babičky vykoledoval kromě vajíček a sladkostí i tyhle Primky, který kdysi táta dostal na vojně za střelby. Zlatý pouzdro není úplně můj styl a ta barva cifru je taková vykáklá, takže na nějaký větší nošení to nevidím, ale jsem za ně rád a k Pobědám po dědovi je to dobrý kousek do sbírky a ještě s příběhem. Nemají třeba taky nějaké lidové pojmenování? Vypadají, že je na nich vše původní? Jsou celkem zachovalé si myslím a plně funkční. Jen teda jsem koukal, že nemají rychlootáčení data. Je na to nějaký fígl nebo se prostě musí dlouze točit ručičkama a přetáčet to po dnech skoro o měsíc?

post-32970-1492445637,24.jpg

Odesláno (upraveno)

Přetáčení data o tohoto strojku funguje tak, že točíš korunkou, a až se kolem půlnoci překlopí datum, tak se vrátíš ručkama pomocí korunky zpět tak asi o hodinu a jdeš znovu na půlnoční překlopení data do druhého dne. Až dosáhneš potřebné hodnoty, tak musíš ještě ručkama dojet do té poloviny dne, ve které to přetáčíš, aby jsi dosáhl toho, že se ti bude datum překlápět v noci a né v poledne. Přeji hezkou zábavu a dobrou noc.

Upraveno uživatelem skodna
Odesláno

Takhle to kolega šťastný koledník zřejmě myslel a ono to tak asi nefunguje. Zkusil bych se po přeskočení data vrátit ještě víc třeba až k deváté hodině a pokud to nepůjde ani tak, tož rychlopřetáčení asi není... U hodinek uložených to snad tolik vadit nebude.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...