Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 25. 1. 2011 v 20:57, 'ava' napsal:

Kdyby mě dělali cca 3s/den a dopředu dak bych to bylo fajn, ale bojím se že mě řeknou , že tolerance je 20s, což je moc.A při mém štěstí...

Neviděl bych to tak pesimisticky :)
  • Odpovědi 126
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

• po měsíci...
Odesláno (upraveno)

Mám teď nové Fortis B 42 Diver, na závěr je je ještě brzo, nicméně z prvních sledování je má odchylka +5s/ den, což je super. U minulých vícero hodinek, jsem měl vždy posun do minusu, tedy hodinky se zpožďovaly. Myslím, že lépe je na schůzku, či na autobus dorazit o něco dříve :smile_anim: , nežli o něco pozdeji :sad01_anim: !!!

Upraveno uživatelem Petrson
Odesláno
  V 18. 3. 2011 v 16:06, 'Petrson' napsal:

Mám teď nové Fortis B 42 Diver, na závěr je je ještě brzo, nicméně z prvních sledování je má odchylka +5s/ den, což je super. U minulých vícero hodinek, jsem měl vždy posun do minusu, tedy hodinky se zpožďovaly. Myslím, že lépe je na schůzku, či na autobus dorazit o něco dříve :smile_anim: , nežli o něco pozdeji :sad01_anim: !!!

Navíc když jdou do plusu, tak se lépe i nastavují. Jen vytáhneš korunku a počkáš. Ve správnou chvíli zas zamáčkneš :) Nemusíš točit ručkama :sad01_anim:

Odesláno

Ahoj o Fortis také uvažuji časem, tak sem to tu tak pročítal. Zajímalo by mě jen tak mimochodem kdo z vás chodí na schůzky s tolerancí 10s přesně? Chápu, že se tu sleduje přesnost kvůli seřízení, ale myslím si, že v reálném životě nikdo nesleduje vteřinovou ručičku a i ta minutovka se tak nějak zaokrouhluje takže seřídit hodinky 1 týdně - 1 měsíčně by mělo stačit. Vážně mě nenapadá situace kde bych potřeboval tak přesný čas, abych kvůli tomu uvažoval o quartz. Snad jen na nový rok bouchnout šampus :D Ještě něco co sem se dočetl každý je tu na noc sundavá je tu někdo kdo je nosí 24 hodin denně? Možná by pak šli ještě přesněji.

Odesláno

Já hodinky na noc nesundávám, ale , že by to mělo na přesnost vliv zatím nemohu potvrdit. Jinak máš pravdu, řešíme zde vteřiny a přitom jsou mezi námi "hov..a", které i kdyby měly atomové hodiny, budou chodit všude pozdě (což já osobně přímo nesnáším) a pak jsou tací, kteří jsou všude raději o 10 minut dříve, mezi ty se řadím i já a dochvilnost vyžaduji i od svých přátel. Obzvlášťě zhovadilé mi přijde v dnešní době mobilů a Bůhví čeho, když někdo dorazí s půlhodinovým zpožděním jako by se nic nestalo. Přitom stačí zavolat nebo napsat, "přijdu o 10 minut později ". To je o povaze člověka, nikoliv o hodinkách !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :rifle:

• po měsíci...
Odesláno

Nemáte nekdo zkušenost s B42 flieger, mám dvoje jedny s bílým a druhé s černým ciferníkem. Obě jsem kupoval cca ve stejné době. Cca po roke mi nešlo manuální nátah.

nejdřív to při natahování vypadávalo, šlo to volně točit, po 2-3 pokusech to už nešlo vůbec a točila se korunka naprázdno. U obou modelů to se to projevilo cca v rozmezí 2 mesíců. V nestu opravili. Je mi to divný, že se to stalo u obou hodinek. Jako náhoda mi to nepřipadá.

Máte někdo podobnou žkušenost?

Díky!

• po 2 týdnech...
Odesláno

Mám Fortis Flieger Automatic (bez chrona), přes noc je nechávám sklíčkem nahoru a i přesto mají jen + 5 sec. za den.

Odesláno

Jo Fortisky jsou krásně přesný, váhal jsem mezi nima a Damaskem. Podle místních jsou D. lepší, antimagnetický a mají spoustu patentů. Ale nějak jsem nemohl překousnout ten kříž přes ciferník a shluk nápisů kolem datumovky. Vzhled Fortisů mne oslovil mnohem víc.

Odesláno

B-42 Marinemaster začínal jsem na +18s, teď už jsem na stabilních +14s (na ruce cca 22hod/den), myslel jsem, že na tom budu o fous lépe, ale nee, po nějakém čase půjdu asi navštívit p. Městku.

@ Tomak: měl jsem dilema přesně jako ty a ve výběru jsem měl také ještě Damasko DA47, ale přesně ten kříž, dále absence origo kaučuku se sponou jako má Fortis a proto rozhodnutí padlo pro Fortis (+ ještě jsem se zeptal manželky, které mne budou slušet více :rolleyes: a i žena se klonila k Fortisu právě kvůli origo kaučuku a sponě)

Odesláno
  V 31. 5. 2011 v 17:06, 'Badys' napsal:

B-42 Marinemaster začínal jsem na +18s, teď už jsem na stabilních +14s (na ruce cca 22hod/den), myslel jsem, že na tom budu o fous lépe, ale nee, po nějakém čase půjdu asi navštívit p. Městku.

@ Tomak: měl jsem dilema přesně jako ty a ve výběru jsem měl také ještě Damasko DA47, ale přesně ten kříž, dále absence origo kaučuku se sponou jako má Fortis a proto rozhodnutí padlo pro Fortis (+ ještě jsem se zeptal manželky, které mne budou slušet více :rolleyes: a i žena se klonila k Fortisu právě kvůli origo kaučuku a sponě)

Já se své drahé raději neptal. Nechtěl jsem riskovat, že souboj mezi Fortisem a Damaskem vyhraje Miele, Whirlpool či jiná značka bílé techniky. :suicide_anim:

• po 2 týdnech...
Odesláno

Mám B-42 Diver Automatic (zde koupeny od jednoho uživatele) stáří tři měsíce, já je mám deset dní. Nejdříve se mi předcházeli cca 7 sec denně a nyní se zhruba o 7 sec zpožďují. Podmínky výskytu jsou furt stejné.. aj zacházení. Počkám a uvidím co se bude dít dále.. Pokud by s tím měl někdo zkušenosti, budu rád, když se podělí.. :-)

• po měsíci...
Odesláno (upraveno)

B-42 Off. Cosmo day/date (ETA 2836-2, ešte neladená, tak ako z obchodu)

> tri mesiace (od mája 2011) = pravidelná denná odchýlka = +5.6s

> celkovo čo ich mám - 10 mesiacov = priemerná denná odchýlka = +6.2s

Som rád a dúfam, že podržia v tejto pravidelnosti, ale už tie odchýlky sledujem len zbežne, len kvôli kontrole.

Upraveno uživatelem StanoBare
  • po 2 týdnech...
  • po měsíci...
Odesláno

moje B-42 Marinemaster dělají -1sekundu za den- neustále na ruce, vím že Fortis toleruje pouze do + ale 1sekundu do - opravdu neřeším

• po měsících...
Odesláno (upraveno)

Ahoj tak mám pár dní z druhé ruky (cca 2 roky staré) PILOT PROFESSIONAL 595-22-41-L .... a jak to tak sleduju tak za 24 hodin nošení cca -35 s :crying_anim02:

Jsem z Ostravy tak kde to mám poslat na seřízení? Kde to seřídí nejlíp a na kolik to cca vyjde?

Měl bych ještě dotaz zda jde vyměnit vteřinovka ... mám starší typ kdy přechází ze světle oranžové až ke konci k bílé. Ty novější s jasnou oranžově-červenou vypadají mnohem lépe.

Upraveno uživatelem locki
  • po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...