Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pozeram na ten model. Viete mi ku*** povedat, co je na tych hodinkach “Czech made”? Na Miyote s plastovym sklickom???

Odesláno (upraveno)
před 56 minutami, miguel napsal:

Pozeram na ten model. Viete mi ku*** povedat, co je na tych hodinkach “Czech made”? Na Miyote s plastovym sklickom???

🤩

Upraveno uživatelem eloga
Odesláno
před 4 hodinami, Roman-ZA napsal:

Mne pride trosku zvlastne predavat model Linea za takmer 2,3k EUR, nie je to moc? Tusim, ze tam davaju SW200, s tym strojom sa daju kupit hodinky od inych znaciek podstatne lacnejsie. Ci Nemec alebo SWISS ma vyssie naklady ako ELTON?

1,8k EUR je spravna cena, musim sa opravit, aby som neklamal. 

Odesláno

Jako neprimkař si myslím, že může být jenom líp 🙂 Občas jsem mrknul na nabídku Eltonu online i na pultech... a vlastně jsem nikdy nechápal, proč bych si cokoliv od nich měl pořizovat - (subjektivně) předražené a ničím zajímavé, vždycky bych si dokázal vybrat líp. Říkal jsem si, že je při životě drží jen jakási nostalgie, která asi funguje pro náš malý trh, nevím. 

Takže já jim přeji, ať se jim daří na cestě budoucí, a snad naberou jiný (lepší) směr (což říkám i s tím vědomím, pod jaká křídla přechází).

• Dát hlas 7
Odesláno
před 4 hodinami, Josef01 napsal:

Uvidíme, kdo dá přednost těm za 16 tis. s Myiotou nebo za 55 tis. se Selitou.

Snímek obrazovky 2025-06-08 v 19.34.14.png

Snímek obrazovky 2025-06-08 v 19.34.03.png

Už len pri predstave, že odteraz by mali mať sporty bochánkove logo ma striaslo...Výtvory MPM podľa mňa najlepšie charakterizuje slovo disharmónia. Veľkostne a pomerovo mi nesedia jednotlivé prvky ich hodiniek. Ciferníky majú preplácané, ale aj napriek tomu pôsobia prázdno a vo výsledku je celkový dojem z hodiniek veľmi lacný a určite to nebude spôsobené len nákladmi na ich výrobu. Kto sa pohybuje v hodinkovom svete a má napozerané okrem klasických značiek aj microbrandy vie, že sa dajú robiť oku lahodiace hodinky v pomerne nízkej cenovej hladine. Preto sa obávam, aby týmto spojením nešla dole kvalita návrhov aj v Novom Meste. Doteraz boli v tomto smere hodinky z Eltonu na tom oveľa lepšie, z povestného oku lahodiaceho zlatého rezu v sebe mali podstatne väčší kus, i keď vďačiť za to môžu aj odkazu minulosti.

• Like 2
  • Dát hlas 3
Odesláno

Elton byl naposledy ztrátový v roce 2019, od 2020 navyšoval postupně zisk až na 8 mega v roce 2023, výsledek roku 2024 neznám. Jasně, při obratu 100 mega nic moc, ale spousta výrobních firem nemá ani to. Domnívám se ale, že ziskovost nebyl primární důvod prodeje... Těch šikovnejch lídí a srdcařů z NMNM je mi líto, ale to je asi tak vše, co s tím zmůžu/me.

• Like 1
Odesláno

Hele, Jasněna, to mi o víkendu také napadlo, že bych se s Jasněnou necítil tak jako Prim/Elton vyděděnec na úbytě. 😉

S tím plukovníkem na hodinkách, to bylo hodně smíchu  🤪 To mají snad podle ruskýho vzoru, ale asi to takto také patlají s názvy i v Číně. Jen ty čínský znaky nerozluštíme. Kdoví. 🤠

Odesláno
před 3 hodinami, ponorka9 napsal:

Elton byl naposledy ztrátový v roce 2019, od 2020 navyšoval postupně zisk až na 8 mega v roce 2023, výsledek roku 2024 neznám. Jasně, při obratu 100 mega nic moc, ale spousta výrobních firem nemá ani to. Domnívám se ale, že ziskovost nebyl primární důvod prodeje... Těch šikovnejch lídí a srdcařů z NMNM je mi líto, ale to je asi tak vše, co s tím zmůžu/me.

2024_ELTON_Vyrocni-zprava.pdf

• Díky 1
Odesláno

Borci, snad nikdo nejste tak naivní, abyste si mysleli, že dočasná černá čísla Eltonu byla způsobena tím, že si lidi začali kupovat jejich hodinky ....

• Like 1
  • Haha 2
Odesláno

Z rozhovoru z lonskeho roku. Ted uz je to minulost...

Kromě nových designů vyvíjíte i nový strojek. V čem se bude od předchozích lišit?

Už nám to trvá trochu déle, než jsme předpokládali, ale blížíme se ke konci. Do konce roku bychom chtěli mít třetí funkční prototyp. Příští rok, po sérii testů, bychom chtěli mít nové strojky v hodinkách. Je to složitá a komplikovaná záležitost, tak nechci předbíhat a odhadovat, ale už se blížíme.

Z kolika komponentů se strojek náramkových hodinek skládá?

Novinku popisovat zatím nebudu, ale průměrný počet komponentů ve strojku se pohybuje okolo 130 dílů, které musejí hodináři složit. A předtím naše obrobna vyrobit.

Zákazníci upřednostňují tradiční design, ale věnujete se i novým postupům. Jaké rozvíjíte postupy a trendy?

Naše firma stojí například za prvními českými hodinkami z bronzu nebo damascénské oceli. Jako první jsme také začali vyrábět exkluzivní limitované edice, které dnes patří k vrcholu naší manufakturní produkce a často se vyprodají během několika dní od uvedení na trh. Damascénské kompozity používáme rádi. Již jsme použili titan-titan, zirkon-titan do hodinek Mach, nyní jsme měli dva modely složené ze dvou jakostí nerezové oceli, kterou dál zpracováváme. Buď pálíme plamenem, kdy každá reaguje jinak na teplo, nebo materiál leptáme. Tak vznikne krásná damascénská struktura a reliéf. Spolupracujeme s kovárnou z Liberce, kde nám dokážou vykovat věci na míru.

Podnik přežil těžké období, kam se za uplynulé roky posunul?

Za uplynulé tři roky jsme podnik dokázali stabilizovat. Samozřejmě je vždy potřeba růst, ale řekla bych, že nejhorší doby máme za sebou a za poslední tři roky jsme v tržbách vyrostli do dvojnásobku. Loni jsme utržili 107 milionů korun a pro srovnání, v roce 2020 byly tržby zhruba 53 milionů. Letos jsme v číslech mírně nad loňským rokem. Trend tedy držíme, ale už ne střemhlavý. Určitě však neklesáme.

V současné době je firma stabilizovaná, kam se chcete ubírat dál?

Co se týká modelů, tak si určitě chceme držet směr limitovaných modelů, které nesou příběh nebo unikátnost. To baví nás i zákazníky. Co se týká počtu kusů, tak stále hovoříme zhruba o tisícovce kompletně vyrobených hodinek s naším mechanickým strojkem. Máme také modely, kam kupujeme švýcarské mechanické a bateriové strojky, takže se dneska bavíme zhruba o dvou tisících hodinek ročně. Jak firma potřebuje růst, tak poroste i počet kusů, ale nebudou to žádné velké násobky. Co se týká trhu, tak v současné době jsme v Česku, Polsku a na Slovensku. To jsou tradiční trhy už z doby před rokem 1989, chceme mířit někam dál, ale o tom ještě nebudu mluvit. Nějaké myšlenky máme již pro příští rok, ale nechci to zakřiknout.

Zdroj: https://www.newstream.cz/leaders/renata-cervenak-nyvltova-prim-hodinky-elton

• Dát hlas 1
Odesláno
před 4 hodinami, Bert napsal:

Borci, snad nikdo nejste tak naivní, abyste si mysleli, že dočasná černá čísla Eltonu byla způsobena tím, že si lidi začali kupovat jejich hodinky ....

To už je po několikáté, co je tu někdo naivní, Berte. Taky jsi tu zapičoval. Emoce?

Ale, jestli se nepletu, k tématu vlákna jsi se ještě nevyjádřil.

Jaký je názor na fúzi Primu s MPM pana náčelníka?

Pokud názor je, že MS prostě prodal, potom OK.

Ale na to, tu my ostatní nečekali 

Odesláno
V 7. 6. 2025 v 23:13, Fade napsal:

Dušane, zcela nebojovně a s respektem k tobě. Opravdu to nemyslím zle. K čemu je mi to, že se k vám podívám, když vezmu do ruky hodinky a mají křivě natištěné indexy, nebo jdou 20s do plusu a odpověď je, že to je v toleranci strojku, nebo s nimi pomývám nádobí a mám v nich akvárko? Případně se mi vrátí další hodinky ze servisu s rezavou ručkou, která je navíc ohnutá a stejně se zastavují, přičemž po následném servisu se mi vrátí bez řemene, na kterém odešly a to nepočítám druhý servis mezi těma dvěma, protože se hodinky opět zastavovaly?

K tomu všemu dostanu blokaci na Elton FB stránkách za zveřejnění mých zkušeností a videa na YT s mými zastavujícími se Sport 1. 

To jako po prohlídnutí vaší dílny atd mi tohle nějak objasní vše a já se s tím smířím a pochopím jak do toho dáváte srdce? 

Hledal jsem tvoje zakázky, ale asi jsi to realizoval pod jiným jménem. Nebo klidně napiš do sz podrobnosti, stačí č.zakázky, je to dohledatelné. Pokud tam byla chyba ze strany servisu, exituje nějaká forma kompenzace. 

• Dát hlas 3
Odesláno
před 8 hodinami, zekon7302 napsal:

Hledal jsem tvoje zakázky, ale asi jsi to realizoval pod jiným jménem. Nebo klidně napiš do sz podrobnosti, stačí č.zakázky, je to dohledatelné. Pokud tam byla chyba ze strany servisu, exituje nějaká forma kompenzace. 

Jo, bylo to pod jiným jménem. 

Reklamace k faktuře 213130419. Číslo samotné reklamace jsem vysloveně nedohledal. Kompenzaci jsem samozřejmě nedostal žádnou, jen omluvy a ujišťování paní Mackové, pana Holého a pana generálního ředitele Pabišky, který si to pak vzal na svá záda s velkými omluvami, přičemž to vyvrcholilo právě nedodaným řemenem :) 

Na prodejně jsem byl tehdy kvůli toho 6x a trvalo to od června do září. Odtud do značné míry pramení můj legendární skepticismus vůči výrobkům a schopnostem Eltonu. Plus samozřejmě zkušenosti z fóra atd.

Odesláno
před 1 hodinou, Fade napsal:

Jo, bylo to pod jiným jménem. 

Reklamace k faktuře 213130419. Číslo samotné reklamace jsem vysloveně nedohledal. Kompenzaci jsem samozřejmě nedostal žádnou, jen omluvy a ujišťování paní Mackové, pana Holého a pana generálního ředitele Pabišky, který si to pak vzal na svá záda s velkými omluvami, přičemž to vyvrcholilo právě nedodaným řemenem :) 

Na prodejně jsem byl tehdy kvůli toho 6x a trvalo to od června do září. Odtud do značné míry pramení můj legendární skepticismus vůči výrobkům a schopnostem Eltonu. Plus samozřejmě zkušenosti z fóra atd.

Dík, zkusím podle raktury, jméno by pomohlo, napiš do zprávy. Za Pabišky to bylo dle historek divoké. Třeba se chodilo do práce tři měsíce bez výplat atd. 😂

• Haha 1
  • Confused 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...