Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Kindle Paperwhite je špica, naprosto perfektní, při srovnání s jinými je to třída. Knihy například na uložto.cz, jsou tam ke stažení zdarma kvanta knih v různých formátech.

Odesláno

Na ulozto je i hodne slovenských překladů-,jinak taky doporučím Paperwhite,používám ho denně.Novinky typu Nesbo nebo Kepler máš dříve,než oficiálně vyjdou ,teď třeba čtu Světovou válku Z a proti filmu je to úplně jiná liga- stejně,jako u většiny knih.

Odesláno

dakujem zatial za odpovede, pozrel som si video recenzie na youtube, a vazne ten paperwhite vyzera uzasne, display nie je vobec taky zazltnuty ako na ostatych citackach, vseobecne to LED podsvietenie mi pride skvele. Ulozto ma popravde nenapadlo.. hladal som v googli elektronick knihy a naslo mi martinus.sk a par dalsich stranok, vsetky vsak boli platene, okolo 6-7 eur za knihu. ano, isto sa ani tomu nevyhnem, ale nechcem kazdu knihu kupovat.. taka otazka, daju sa knihy nejak zdielat? myslim ze niekto si kupi knihu a potom ju len preposle dalej? funguje to tak?

Odesláno

No to moc ne-pokud koupíš,podepisuješ ujednání,že to dál nepošleš,licenční podmínky či co.Já si občas něco koupím.Rozhodně ale ne všechno.

Odesláno

Zeptám se asi blbě, ale pokud chci číst pouze knihy, zejména PDF kde je tu a tam nějaký obrázek stačí mi klidně starší čtečka např Kindle 3? Nebo je mezi generacema nějaký zásadní rozdíl. Potřebuji zejména bezproblémové PDF. Další funkce MP3,WIFI, 3G opravdu nepotřebuji. Tablet nechci, mám kvůli práci u sebe skoro pořád notebook ale nechci koukat do LCD displeje.

Nějaké doporučení zkušených uživatelů? Díky

Tak jsem to více zkoumal  a nakonec my pro mé potřeby vyšla jako nejlepší čtečka od Sony nicméně to stojí nová se mi za to dávat nechtělo. Nakonec jsem tedy sáhnul po Nook Simple Touch z druhé ruky. Na internetu jsem našel návod jak čtečku "Rootnout" a dostat se pod běžící program čtečky - běží totiž normálně na systému Android - dají se pak do ni dohrávat různé aplikace z Android marketu, které rozšíří možnosti a komfort použití čtečky. V omezené míře je to pak vlastně   tablet. Co jsem tak zběžně koukal jde něco podobného v určité míře i s jinými čtečkami, na internetu včetně youtube je plno návodů stačí s názvem čtečky zadat do vyhledání "rooted" nebo "jailbreak".

Odesláno (upraveno)

Tak jsem to více zkoumal  a nakonec my pro mé potřeby vyšla jako nejlepší čtečka od Sony nicméně to stojí nová se mi za to dávat nechtělo. Nakonec jsem tedy sáhnul po Nook Simple Touch z druhé ruky. Na internetu jsem našel návod jak čtečku "Rootnout" a dostat se pod běžící program čtečky - běží totiž normálně na systému Android - dají se pak do ni dohrávat různé aplikace z Android marketu, které rozšíří možnosti a komfort použití čtečky. V omezené míře je to pak vlastně   tablet. Co jsem tak zběžně koukal jde něco podobného v určité míře i s jinými čtečkami, na internetu včetně youtube je plno návodů stačí s názvem čtečky zadat do vyhledání "rooted" nebo "jailbreak".

A teď se tou zvrácenou češtinou ptáš na co ? Jestli lze do čtečky instalovat jiné funkce než čtení knih ? Nic, co používá technologii e-ink se nikdy ani vzdáleně nebude podobat tabletu.

EDIT: Jestli chceš tablet, kup si tablet. Jestli chceš čtečku elektronických knih, kup si čtečku elektronických knih. Jedná se o naprosto odlišné věci.

EDIT 2: Proč bys proboha rootoval čtečku eknih, abys do ní dostal další aplikce ? To je  prostě ČTEČKA E-KNIH. Je to stejný, jako kdybys rootoval lednici, aby ti dělala espresso.

Upraveno uživatelem Tomas_2002
Odesláno (upraveno)

DIT 2: Proč bys proboha rootoval čtečku eknih, abys do ní dostal další aplikce ?

Třeba proto, že je většina knih v doc a čtečka třeba umí jen epub a txt. Jistě, jde to převést, ale proč to dělat u každé knížky a duplikovat si všechny knížky na disku?

Jinak souhlasím, že jakékoliv jiné aplikace, kromě čtení knih, jsou na e-ink nepoužitelné a opravdu to není tablet. Moje čtečka má internet, wifi, poznámky, kreslení a nějaké další blbosti. Vyzkoušel jsem, vypnul a zapomněl, že to tam je.

Upraveno uživatelem VS
Odesláno (upraveno)

Odešla mi baterka v Sony PRS-300. Vydržela 2,5 roku, to je dost málo. Naštěstí se dá sehnat asi za 450 a relativně jednoduše vyměnit. Kdyby to někoho potkalo, tak tady je postup.

Upraveno uživatelem VS
Odesláno

Třeba proto, že je většina knih v doc a čtečka třeba umí jen epub a txt. Jistě, jde to převést, ale proč to dělat u každé knížky a duplikovat si všechny knížky na disku?

Jinak souhlasím, že jakékoliv jiné aplikace, kromě čtení knih, jsou na e-ink nepoužitelné a opravdu to není tablet. Moje čtečka má internet, wifi, poznámky, kreslení a nějaké další blbosti. Vyzkoušel jsem, vypnul a zapomněl, že to tam je.

Já mám PRS-505 a ta dokonce umí MP3, což jsem ani nikdy nezkoušel :-) Ale podle mě je nevíce knih v pdf. Proto mám právě SONY, která si s PDF rozumí skvěle a ne Kindle, pro který je PDF horror.

Odesláno

Z PDF za minutu udělám MOBI a s tím si Kindle rozumi skvěle :-)

Ze skenovaného těžko. Maximálně polotovar. Ale je zbytečné řešit, který formát je lepší. Čtečka by prostě měla podporovat všechny.

Odesláno

A teď se tou zvrácenou češtinou ptáš na co ? Jestli lze do čtečky instalovat jiné funkce než čtení knih ? Nic, co používá technologii e-ink se nikdy ani vzdáleně nebude podobat tabletu.

EDIT: Jestli chceš tablet, kup si tablet. Jestli chceš čtečku elektronických knih, kup si čtečku elektronických knih. Jedná se o naprosto odlišné věci.

EDIT 2: Proč bys proboha rootoval čtečku eknih, abys do ní dostal další aplikce ? To je  prostě ČTEČKA E-KNIH. Je to stejný, jako kdybys rootoval lednici, aby ti dělala espresso.

Tablet nechci a ani jsem nechtěl, stejně tak i po rootu prakticky jediné nač využívám čtečku je čtení knih, ale nyní v libovolném formátu, Nook sice normálně umí PDF, ale ne tak komfortně jako Sony. Proto jsem k rootu přistoupil. Navíc u knih je k dispozici více fontů, lepší stupňování velikosti textu apod. Neříkám, že to doporučuji každému, jen jsem chtěl poukázat, že tu taková možnost existuje. Snad jsem tím svým příspěvkem urazil jen tebe. 

Odesláno

Ja si o moznostech rad prectu a sam uvazim, jestli to ma vyznam, nebo ne.Super vec, kterou jsem si precetl, bylo to, ze mohu na Kindlu vypnout reklamu.

Dokazal jsem to jako neanglictinar sam, pouze s pomoci gooogle prekladace......

Odesláno (upraveno)

já používám FBreader v telefonu-dříve jsem používal Aldiko,ale to mi začalo blbnout a FB je příjemnější.osobně je pro mne čtečka v telefonu praktičtější-mám ji vždy po ruce ;)

Upraveno uživatelem Juraj11
  • po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...