RomanP Odesláno 27. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2012 Tak to asi dopadne podobně jak píšeš. Protože tělo samo o sobě mi nic neodpálí, je vlastně jedno co koupím a tak se přikláním k 430 EX II a pak uvidím, jestli budu potřebovat něco dalšího. Pravděpodobně ale jen něco na dálkové odpálení. Kabel je krátkej a byla by to časem otrava a tak asi rovnou něco na bezdrátové odpalování. ST-E2 vypadá dobře, ale znervózňuje mně, že stojí to co blesk. Jen je trochu škoda toho stroboskopu co 580 umí, sice bych ho použil jen na pár srandiček a pak by mi to bylo na nic, ale když to nekoupím, bude mi to "moc" chybět :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 28. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. ledna 2012 Přiběhl jsem do obchodu v sobotu, jak je mým zvykem, 10 minut před zavíračkou a koupil levnější ze dvou variant, 430EXII. V rychlosti si s ním pohrál a teď se musím věnovat něčemu jinému. Zitra ho proženu víc. Díky za rady! Jsou tedy ještě jiné alternativy k orig. Infra odpalovači? Něco za trochu rozumnější cenu, ale s podporou TTL? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Doll Odesláno 28. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. ledna 2012 Dobrá volba, 430 EX II je fajn blesk, budeš spokojen. Zkusím se zamyslet nad alternativami k ST-E2 a dám vědět Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 30. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2012 Není to tedy zase tak výrazně levnější, než canoňácký ST-E2, ale to tohle? http://fotoextra.cz/pixel-king-for-canon-wireless-ttl-flash-trigger.html?SID=63e224d753c3df3c64f412fcda3123ee Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Doll Odesláno 30. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2012 To je vskutku zajímavá hračička. Je fajn, že to umí odpalovat všechny mě známé blesky Canon i s využitím funkcí v menu fotoaparátu. Navíc nejsi omezen dosahem infrazáblesku jako u ST-E2 ale odpaluje to rádiem až na 300 metrů. Jestli je to k něčemu využitelné nevím. Jako nevýhodu bych viděl hlavně nutnost namontovat na blesk přijímač, a předpokládám na každý blesk. To je dost omezující faktor. ST-E2 odpaluje až.... nechci kecat ale určitě minimálně 8 blesků a to bez potřeby přijímačů, prostě jen neviditelným zábleskem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 30. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2012 Těch 300m bude za ideálních podmínek, navíc si neumím představit, k čemu by mi byl spolehlivý dosah nad 20m, čili to je taková papírová výhoda. To spíš to slunečním svitem netušené odpalování venku. Co se týče té nutnosti přijímače pro každý blesk, teď mám jeden, ale kdo ví a pak hold shánět samostatný přijímač. No ve hře je stále i to ST-E2. Zas takový cenový rozdíl to není. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zid Odesláno 14. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2012 Mám v poslední době možnost jezdit po Evropě zdarma a tak bych to rád dokumentoval, mám rozpočet okolo 10-15 tis. Za život sem nenafotil víc jak několik stovek fotek, který za nic nestojí, ale i přesto bych chtěl nějakou lepší zrcadlovku. Zda Canon či Nikon či něco jiného je uplně jedno, známý mi říkal, že mi dokáže sehnat EOS 500D nový se zakl. objektivem za necelých 12. tis - je to dobrá cena? nový vč záruky Jaký objektivy budu muset v budoucnu přikoupit abych měl nějaký základ a na s jakými dalšími nákladami mám počítat (Blesk a co jěště?) Omlouvám se za amaterské otázky, focení jsem se vždy vyhýbal, ale přeci jen bych rád měl nějaký lepší foťák a hlavně žena bude mít radost a počítám, že s ním bude fotit víc ona. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mpety Odesláno 14. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2012 Aktualně používám na foceni Nikon P300 a mohu vřele doporučit, dříve jsem používal jen zrcadlo od Canonu (400d. 450d, 40d,50d,7d) Ale už se mi stim nechtělo tahat tak jsem vše prodal kopil P300 a hodinky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 15. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2012 (upraveno) Takže jsem nakonec dostal od jednoho hodného místního člena (díky Tyfo) objektiv Helios se závitem M42. K němu jsem koupil redukci s čipem pro Canon a mezikroužky pro Helios. Zatím mě to sálo necelé čtyři stovky.Včera jsem narychlo zkusil něco vyfotit s maximálním zvětšením (použití všech mezikroužků).Berte to s rezervou, je to první pokus a osvětlení jsem neřešil. Upraveno 15. února 2012 uživatelem Vit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 15. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2012 Super hodinky. :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 15. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2012 Supr výsledek na seznamovací cvakání. Teď asi začneš řešit to nasvícení. Já se s tím peru, mám jeden blesk a tak jsem s ním zkoušel nasvítit takovej ten malej obyčejnej fotostan blesknutím o strop. Stalo se to, co mi bylo už dopředu jasné, že to chce zdroje světla alespoň dva a tak jsem rozložil takovou tu zlato stříbrnou fólii z lékárničky a bleskl z levé strany o zeď a na pravou dal tu fólii, jenže to bylo prašť jako uhoď. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Doll Odesláno 15. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2012 Když ž máš fotostan, tak to cvakej přímo do něj, ono se to uvnitř odrazí a změkčí. Nemá cenu blejskat do fotostanu odrazem o zeď, fakt Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ggrand Odesláno 15. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2012 Tak konec dobrý, všecko dobré...sám teď bojuju s reverzně nasazenou 50 a 24,ale mám problém, že uprostřed při focení něčeho blyštivého se dělá opar, taková mlha. Zkusím vystlat redukci filcem a uvidím, je tam totiž dost plochy(77mm). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník km.kmk Odesláno 16. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2012 Neví někdo , jak se dá zjistit, kolik má digitální zrcadlovka Nikon nacvakáno snímků? V menu jsem to nikde nenašel a nevěřím, že lidi, co v bazarech uvádějí počty cvaků, si je počítaj...:-)) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Oloušek Odesláno 16. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2012 Je to v metadatech snímku - exif - stačí se na něj podívat vhodným prográmkem, třeba Opanda Iexif2.Jen doplním, že i tohle je možné upravit - třeba resetem při servisu těla. Olie Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník km.kmk Odesláno 16. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2012 (upraveno) Sice vůbec nevím, o čem je řeč, ale díky... EDIT: nemohla bys to přeložit do lidštiny, prosím... Upraveno 16. února 2012 uživatelem km.kmk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Oloušek Odesláno 16. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2012 Troll - jak se to tady překládá - by ti řekl lépe. Ale zkusím to - fotografie jsou datový soubor, který kromě obrazové stránky v sobě nese velké množství informací. A jednou z nich je i počet záběrů, které digitální foťák nacvakal - třeba kvůli servisním úkonům. Vhodným programem si tyto data můžeš snadno přečíst. Olie Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 16. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2012 Sice vůbec nevím, o čem je řeč, ale díky... EDIT: nemohla bys to přeložit do lidštiny, prosím... Záleží přes jaký prohlížeč si fotky prohlížíš, ale většína z nich to více či méně komfortně zobrazit umí. Na win jsem míval jakýsi starý Acdsee který to uměl a teď na macovi to umí i systémový prohlížeš když zmáčkneš tuším command+I Na počet cvaknutí to ale většinou chce nějaký pokročilejší program, který je nahoře jmenován. Já do exifu koukám zpětně na čas focení, clonu, iso, jaké sklo to fotilo atd. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 16. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2012 Když ž máš fotostan, tak to cvakej přímo do něj, ono se to uvnitř odrazí a změkčí. Nemá cenu blejskat do fotostanu odrazem o zeď, fakt To s tím bleskem rovnou o horní stěnu stanu jsem zkoušel hned na začátku. Hodinky to hodně ostře osvítilo a tak nějak nepříjemně i když jsem ho manuálně krotil. Možná zkusím na horní stěnu přidat bílou A4. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 17. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. února 2012 Další pokusná fotka, to, že je rozsah ostrosti při použití všech mezikroužklů a objektivu Helios tak malý, je vlastnost, nebo mám něco špatně nastaveno? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se