Přejít na obsah

Digi fotaky, foceni a vsechno kolem toho..

odklizec

Doporučené příspěvky

Já vím, byl jsem tam v době, kdy jsem míval Canona 450D a kupoval jsem kartu i s tím, aby v budoucnu stíhala i nahrávání FullHD videa co měla moje 550D, kterou jsem po návratu plánoval. A když jsem mu to vysvětloval a dělal pauzy na to abych si v hlavě přeložil, kterej foťák se jak jmenuje, vypadalo to asi jako kdyby mi vynechával mozek, ale pochopil to.

Teď je minimálně fajn, že 5DmkII se jmenuje 5DmkII všude :-)

Čarovná hůlka vypadá že by vyhověla mému občasnému použití. Pokud sem někdo nevtrhne s něčím ještě lehčím a nebo jinak zajímavějším, asi mám tedy předvybráno, dík.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zásluhou hodného člena GOUGYho, který mě poslal předsádkovou čočku jsem provedl první pokusy.

Mám ji na obyčejném setovém objektivu Canon.

Včera odpoledne to přišlo, zkusil jsem narychlo pár fotek a zatím jsem spokojen.

Samozřejmě nejsem schopen takových zvětšení jako s mezikroužky ale zase je to o moc pohodlnější.

Velké detaily budu dále páchat s mezikroužky (díky TYFO), ale to ostatní s předsádkou.

Fotky jsem nijak neupravoval, jen zmenšil.

post-1538-067011900 1334811583.jpg

post-1538-008664200 1334811602.jpg

Upraveno uživatelem Vit
Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

jelikož kovářova kobyla chodí bosa tak si tu od vás necham poradit. Potřeboval bych foťák co poměrně slušně fotí přírodu a dá se bezpečně vozit na kole..

Edit: po dnešních 40ti km po lesních stezkách mi moje prastará sony udělala papa....

Upraveno uživatelem FrantisekH
Odkaz ke komentáři

jelikož kovářova kobyla chodí bosa tak si tu od vás necham poradit. Potřeboval bych foťák co poměrně slušně fotí přírodu a dá se bezpečně vozit na kole..

Edit: po dnešních 40ti km po lesních stezkách mi moje prastará sony udělala papa....

Jde o to, jestli chceš kompakt, nebo zrcadlo :) .
Odkaz ke komentáři

chtěl bych znát někoho kdo vozí na kole zrcadlo...

Budeš se divit, ale existují pouzdra na zrcadla, která se dají upevnit na látkový (nebo normální) pásek :). Já takto nosím Canona 550 po horách a necítím se být nějak omezen v pohybu ani váhou ani rozměry.
Odkaz ke komentáři

Budeš se divit, ale existují pouzdra na zrcadla, která se dají upevnit na látkový (nebo normální) pásek :). Já takto nosím Canona 550 po horách a necítím se být nějak omezen v pohybu ani váhou ani rozměry.

V jakým konkrétně pouzdře ho nosíš ? Chci si pořídit něco takového na 600, ale zatím mi na každém něco vadilo.
Odkaz ke komentáři

• po 5 týdnech...

Stala se mi zvláštní věc, tedy ještě trvá.

Mám Canon 5D mkII a hodlal jsem na své nedávné cestě fotit do RAWu i jpegu S kvality zároveň.

Foťák to umožňuje a dá se zkombinovat jakýkoliv druh RAW s Jpegem libovolné kvality.

Při tomto nastavení pak jednou expozicí vznikne na kartě jak RAW, tak i druhá fotka v Jpeg.

Můj foťák ovšem uloží na kartu jen dva stejně se jmenující soubory v Jpegu.

Po překopírování do počítače, kterému se dva naprosto stejné soubory nelíbí, přejmenuje jeden na .....(1).

Samotný RAW fotit lze. Firmware mám 2.1.2. pokud se nepletu, poslední.

To tělo tu určitě nemám sám, nevíte někdo proč se to děje? Chyba ve firmware?

Dříve když jsem tuhle volbu občas použil, tak fungovala jak má.

Odkaz ke komentáři

Stala se mi zvláštní věc, tedy ještě trvá.

Mám Canon 5D mkII a hodlal jsem na své nedávné cestě fotit do RAWu i jpegu S kvality zároveň.

Foťák to umožňuje a dá se zkombinovat jakýkoliv druh RAW s Jpegem libovolné kvality.

Při tomto nastavení pak jednou expozicí vznikne na kartě jak RAW, tak i druhá fotka v Jpeg.

Můj foťák ovšem uloží na kartu jen dva stejně se jmenující soubory v Jpegu.

Po překopírování do počítače, kterému se dva naprosto stejné soubory nelíbí, přejmenuje jeden na .....(1).

Samotný RAW fotit lze. Firmware mám 2.1.2. pokud se nepletu, poslední.

To tělo tu určitě nemám sám, nevíte někdo proč se to děje? Chyba ve firmware?

Dříve když jsem tuhle volbu občas použil, tak fungovala jak má.

Evidentně nějaká závada firmware. Ale tohle vidím na servis.
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...