Přejít na obsah

Digi fotaky, foceni a vsechno kolem toho..

odklizec

Doporučené příspěvky

Nevím, jestli to není vlastnost všech 2.1.2.

Předtím se mi to nestalo, ale v téhle konfiguraci jsem fotil zřídka, takže nevím od kdy se to projevuje.

V kofiguraci je kromě jiného RAW+jpg, samotné RAW no a potom vše ostatní dle rozlišení. Takže by ti to mělo fungovat. Teď jsem to testoval na mém Canonu a jde to bez problémů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já vím, občas jsem fotil raw+nejlepší jpeg a šlo to. Pak i občas raw+nejmenší S kvalitu a to šlo taky. Nový FW mám tak měsíc a teď to nefunguje, trochu v tom spojitost vidím. Možná nějaké default setting, ale dost jsem si toho přenastavil a asi by to resetlo počítadlo. Ty máš taky přímo 5Dmk2? Máš tenhle 2.1.2 software nebo starší?

Odkaz ke komentáři

Já vím, občas jsem fotil raw+nejlepší jpeg a šlo to. Pak i občas raw+nejmenší S kvalitu a to šlo taky. Nový FW mám tak měsíc a teď to nefunguje, trochu v tom spojitost vidím. Možná nějaké default setting, ale dost jsem si toho přenastavil a asi by to resetlo počítadlo. Ty máš taky přímo 5Dmk2? Máš tenhle 2.1.2 software nebo starší?

Mám tam 2.1.2. Nechal jsem si to upgradovat u odborníka (pro jistotu) :) . Když to resetneš počítadlo se nezmění. Je to uložený na nějakým oddíle, kam reset nedosáhne.
Odkaz ke komentáři

Mám tam 2.1.2. Nechal jsem si to upgradovat u odborníka (pro jistotu) :) . Když to resetneš počítadlo se nezmění. Je to uložený na nějakým oddíle, kam reset nedosáhne.

Dík za info. Jsem radši, že v případě resetu počítadlo zůstává.

Já tam dávám nový fw od začátku sám, je to otázka několika minut a tím jsem to teď taky asi napravil.

Nevěděl jsem s jistotou, jestli půjde ten samý znovu flešnout, ale dal jsem ho na kartu, vybral v menu nainstaloval.

Problém je pryč.

Letmo jsem zkusil kombinace RAW+zubatý S a pak i RAW+nejlepší L.

Možná mohl být problém jinde, ale funguje to a to je hlavní, budu ho ale nějaký čas sledovat! :-)

Odkaz ke komentáři

Dobré světlo všem, co fotí. Mám dotaz týkající se možnosti "vylepšit" svůj RICOH GR Digital III. Po zhruba devíti měsících jsem zjistil, že potřebuji polarizační filtr, to jde u GRIII vyřešit pořízením předsádky, ta končí závitem 43 mm.

První dotaz tedy je, jaký vybrat filtr? Lineární za 350,- Kč, nebo cirkulární od 650,- do 1990,-?

Druhá věc, která mě občas trápí je fixní ohnisko 28 mm. Pro Ricoh jde pořídit telekonvertor, který se také montuje na tu předsádku, sice na jinou, ale 43 mm je pořád 43 mm, tak půjde našroubovat. Bude to fungovat? Je mi jasné, že to asi nebude 1.88x, ale kousek jinak. Z optického hlediska by to snad ale šlapat mělo, nebo jsem úplně mimo?

Třetí varianta je prodat GRIII a pořídit GX200 s odpovídající předsádkou, filtrem a možná i tím telekonvertorem. To ale zaplatím trošku víc, než bych chtěl.

Jinak jsem s GRIII naprosto spokojený a nechce se mi měnit značka, po předchozích zkušenostech s kopmakty Lumix LX-3 a Yashica. Světelnost 1,8 a vynikající kresba je prostě paráda.

Odkaz ke komentáři

První dotaz tedy je, jaký vybrat filtr? Lineární za 350,- Kč, nebo cirkulární od 650,- do 1990,-?

Nemá smysl moc šetřit, každopádně doporučím cirkulární = jednoduchá, plynulá, bezproblémová korekce efektu polarizace. I když BWčkko za dva tisíce (43mm..) už je na tento foťák asi extrém. Hledal bych v kategorii cca 800-1200, něco vícevrstvého, osobně mám slušné zkušenosti s Hoya střední třídy - i kdovíkde vyráběná Hama z nejvyšší řady funguje parádně.
Odkaz ke komentáři

Nemá smysl moc šetřit, každopádně doporučím cirkulární = jednoduchá, plynulá, bezproblémová korekce efektu polarizace. I když BWčkko za dva tisíce (43mm..) už je na tento foťák asi extrém. Hledal bych v kategorii cca 800-1200, něco vícevrstvého, osobně mám slušné zkušenosti s Hoya střední třídy - i kdovíkde vyráběná Hama z nejvyšší řady funguje parádně.

Jsem chvíli hledal a ve 43 mm, není zrovna extra výběr :sad01_anim: Asi skončím u toho BW...
Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Nazdárek,

možná ste si všimli, že jsem v aktualizacích myšlenkohnutí nedávno řešil, zda Nikon nebo Canon.

Posunul se mi cenový strop a zároveň jsem posunul nákup - stejně do jara nebude pořádně co fotit.

A proč sem píšu - ač se zdálo, že mám vyřešený Canon 600d, zjistil jsem, že objektiv který jsem vybral (Sigma AF 18-50mm f/2.8 EX DC) se zdá jaksi nedostupný, nemůžu ho najít v žádném obchodě (pro canon).

Obecně tedy vybírám z: 600d, 650d, 60d/D5100, D90, D7000 (D7000 a 60d už jsou dost extrémy, musel bych šetřit na objektivu).

A požaduju něco kolem 18-55mm s co nejlepší světelností, do cca 8k (závisí na těle), poté ještě něco na makro do 15k (ale až dodatečně).

Poradíte?

Myslíte, že se po Vánocích budou ceny výrazně měnit?

Díky :) fotkám zdar

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

K Vánocům jsem dostal na svou LX3 takový nějaký SET. Zkoušel jsem udělat nějaké fotky a kvalita zřejmě odpovídá ceně výrobku, protože já na fotkách žádné rozdíly nevidím, a to dokonce ani při použití toho zvětšováku či co to je ("Close Up + 4 Filter"). Můžete mi prosím poradit, jestli to vůbec k něčemu je, jestli to má cenu na foťák dávat? Díky.

Odkaz ke komentáři

v rychlosti:

MCUV:

UV filter; UV filtre slúžia k odfiltrovaniu ultrafialovej zložky žiarenia, na ktorú svetlo meracie senzory fotoaparátu nereagujú a táto zložka žiarenia môže spôsobiť preexpozíciu záberu. Vhodné k moru či do vysokých hôr. Pre svoju veľmi nízku optickú hustotu sa s obľubou používajú ako mechanická ochrana objektívu.

CPL:polarizacny filter

post-11638-049223000 1357055618.jpg

+ ti odstrani lesk napr.na vode

Odkaz ke komentáři

Doplním:

Close Up +4 by měla být spojka 4 dioptrie jako makro předsádka.

Předpokládám, že by měl být rozdíl při focení z cca 10 cm s a bez předsádky, což bohužel není...

A kdy dávat ten polarizák?

Odkaz ke komentáři

este k tomu CPL filtru

otacanim filtra si intenzitu lesku na hladine mozes regulovat

sytost farby oblohy je to iste,len nemozes fotit so slnkom alebo proti ale vzdy pod napr. pravym uhlom(priblizne)

polarizak ma vyznam pocas slnecneho dna

k veceru a pri slabom svetle ho treba dat dolu lebo ubera zo svetelnosti

Upraveno uživatelem obchodnik-o3
Odkaz ke komentáři

......

A kdy dávat ten polarizák?

Když cheš odstranit odlesky (voda, sklo hodinek, ...).

Když chceš ztmavit oblohu (udělat ji více modrou.

Je potřeba natočit ho do správné polohy.

Dobře to funguje jen při určitých úhlech dopadajícího světla.

Odkaz ke komentáři

CPL se taky používá na potlačení odlesků. Když budeš fotit něco lesklého, tak pootáčením uvidíš, kdy se odlesky zmírní. Funguje to i na sklo. Třeba při focení přes okno, odstraníš odlesk skla. Dále na vodní hladinu. Něco si pogoogluj, je to podle mne nejužitečnější filtr a jediný který nejde nahradit fotoeditorem.

edit: Vit psal to samé, tak to tady máš dvakrát ;)

Upraveno uživatelem Radek K
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...