tyfo Odesláno 1. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. ledna 2013 (upraveno) Předpokládám, že by měl být rozdíl při focení z cca 10 cm s a bez předsádky, což bohužel není... A kdy dávat ten polarizák? Polarizak se dava pri potrebe jednak zrusit odlesky nekovovych predmetu a take funguje jako tmavy filtr (vyhodne pri vysokych jasech = slunecna obloha atd) vyhoda polarizaku je i prokresleni mraku, modre nebe je modrejsi, voda se stane pruhlednejsi (neodrazi se obloha) vsechno vecinou uvidis pri slunych dnech tam je to nejmarkantnejsi rozdil, s tim polarizakem je potreba tocit aby jsi nastavil tu spravnou polarizaci (pomer filtrace) co se tyce toho close UP +4 tak ten rozdil pri foceni z 10cm je jen nevis jaky, je to klasicka lupa a zrejmne se ti zda ze je to temer bez efektu, skus to ale priblizit vice s tou predsadkou ti to umozni zaostrit z vetsi bliskosti nez bez ni. Problem je zrejmne dan konstrukci objektivu kdy pri stejne vzdalenosti presklada opticke cleny pro zaostreni tak ze temer eliminuje zvetsovaci faktor dane predsadky. Kazdopadne skus co nejvetsi makro s a bez a budes cumet na ten rozdil (ja mam 3+ z doby pred mezikrozky a mohu predvest co to udela na zrcadlovce s pevnym 50mm objektivem) edit - to jsem ale pomalej sakra Upraveno 1. ledna 2013 uživatelem tyfo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
busdriver Odesláno 1. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. ledna 2013 Jen bych k těm filtrům ještě dodal, že by se na nich nemělo úplně šetřit. S nekvalitním filtrem hrozí, že fotky budou mít pak akorát horší kvalitu, zvlášť u toho polarizáku... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hejdik Odesláno 15. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna 2013 Kamarádi fotografové,Poradili by jste mi jaký externí blesk by jste mi doporučili k mému Nikon D3000?Vzhledem k poměrně vyšší ceně original Nikonů by mi stačilo něco z jiné provenience.Nefotím nic extra,tzn,že použití hoby,nicméně rád dělám pěkné fotky.Ale zase bych chtěl,aby měl alespoň základní běžné funkce a nebyl to úplný total LoW end pro lamyVestavěný blesk mi už často nestačí,je to vopruz fotit v interiéru a mít fotky naprd.Taky bych chtěl aby měl stavitelnou výklopnou hlavu.Cenu bych viděl kolem 3.500 ,max 4000,ale to už by musel být "kauf" (víc fakt ne)Co jsem se díval tak mě zatím celkem zaujalo tohle,ale vzhledm k mé neorientaci ve fototechnice bych si nechal rád poradit.Dáte další typy.Díky moc! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ggrand Odesláno 15. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna 2013 (upraveno) V tomto pořadí : bazarový Nikon, Metz, Nissin. Ostatní raději ne, už ten Nissin je na hraně.Třeba Metz MB 44 AF-1. Upraveno 15. ledna 2013 uživatelem ggrand Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trojan Odesláno 15. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna 2013 Proč ne Sigma? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ggrand Odesláno 15. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna 2013 Nevím jak teď, ale dřív Sigma prostě ne, funkčně nic moc. Byly hlášené i nějaké chyby v komunikaci,ale je to už několik let. Za sebe můžu doporučit Nikon a Metz, ty mám vyzkoušené. Od té doby, co mám Nikon blesk neřeším,takže nevím jak to teď je. Co vím, tak Metz má stále problém s dlouhým hořením výbojky na plný výkon, ale to pocítíš až u lepších těl, co mají xsync 1/320, u D3000 ne. Spíš je problém v těle, nedovolí blýskat s časy nad 1/200 ikdyž tuto funkci blesk podporuje. Nemožnost dálkově odpalovat pomocí vestavěného blesku bych neviděl nikterak zásadní. Existují rádiové sady, které nezrujnují a fungují prý dobře. Takže za nějaký příplatek existuje i pro nižší těla TTL na dálku. Vlastně je to daleko lepší než odpalovat vestavěným bleskem, protože odpadá potřeba aby na sebe blesk a foťák viděli a taky do scény nevstupuje řídící záblesk foťáku - což je při focení na blízko vidět. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 17. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna 2013 Vážení chronomagůrci fotografové, rozsekal jsem můj asi tisící přístroj a musím jednat rychle, protože fotím rád a každý den A jelikož moje aparáty dostávají zabrat, chci něco max. do 5.000,-Kč, lehký, malý, velký zoom" Žádnej outdoor, měl jsem nabušenýho Panasonica, asi by vydržel i výbuch atomovky, ale zoom a fotky, no nic moc, prostě počítám s tím, že mi foťáka vydrží kousek za záruku"Hledám, hledám a zalíbil se mě Olympus SZ-31MR Black, co si o něm myslíte? Bohužel se o přístroje moc nezajímám, tak vůbec nevím co je dnes dobrý a co špatný, můj předchozí byl právě Olympus a byl jsem spokojen, tak možná proto tento model" Nebo do pěti litrů máte lepší nápad? Děkuji moc za každou dobrou radu http://www.korunka.cz/digitalni-kompakty/olympus-sz-31mr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trojan Odesláno 18. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2013 Bohužel tradiční photoexact neporadil o kvalitě fotek nic. Je tam jen jedna autorka a ta neumí fotit viz http://www.photoextract.com/fotografie/olympus-sz-31mr-ihs .Úplně jsi nespecifikoval, co fotíš, podle toho se taky dá ten foťák posuzovat. Co jsem ale četl tak není zrovna velká výdrž baterie. Proti jiným ultrazoomům budeš mít výhodu větší skladnosti a samozřejmě dotykový display, ten mám na 650d a nemůžu si ho vynachválit. Zkus najít nějaký srovnání superzoomů do 250 babek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 18. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2013 Bohužel tradiční photoexact neporadil o kvalitě fotek nic. Je tam jen jedna autorka a ta neumí fotit viz http://www.photoextract.com/fotografie/olympus-sz-31mr-ihs .Úplně jsi nespecifikoval, co fotíš, podle toho se taky dá ten foťák posuzovat. Co jsem ale četl tak není zrovna velká výdrž baterie. Proti jiným ultrazoomům budeš mít výhodu větší skladnosti a samozřejmě dotykový display, ten mám na 650d a nemůžu si ho vynachválit. Zkus najít nějaký srovnání superzoomů do 250 babek. Fotím úplně všechno od hodinek, přírody, až po ksichty mých ožralých kamarádů, takže to moc specifikovat nejde Ale děkuji moc za postřeh" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 18. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2013 Hledám, hledám ...Zkusil bych si trochu připlatit a šel bych do Fujifilm F77EXR. Slušný zoom, automatický EXR režim je super a GPS by ti taky mohlo vyhovovat. Korunka ho má taky,dokonce se slevou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 18. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2013 Zkusil bych si trochu připlatit a šel bych do Fujifilm F77EXR. Slušný zoom, automatický EXR režim je super a GPS by ti taky mohlo vyhovovat. Korunka ho má taky,dokonce se slevou. Ok, díky, díky, moc, zítra až uvidím trochu ostřeji, mrknu na digimánii, co tam testujou a píšou o něm" Olympus se jim líbí, akorát objektiv není úplně tip ťop, baterka a světelnost při velkém zoomu slabší, ale jinak celkově prej dost dobrý" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 19. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2013 U nás jsem test nenašel, jen info na Digimanii. Slušná recenze je na steve-digicams. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 20. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna 2013 U nás jsem test nenašel, jen info na Digimanii. Slušná recenze je na steve-digicams. No, tak jsem si to přečetl a vypadá tedy hodně dobře, asi vyhrává Akorát za značka je taková nemastná neslaná, ale lepší než ten Olympus asi bude, a ta GPS je také super" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trojan Odesláno 20. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna 2013 Ještě jedna věc - jediný autorizovaný servis Fuji je v Pze, ulice U nákladového nádraží . Reklamaci v záruce ale můžeš řešit s prodejcem, takže tě to zas tak zajímat nemusí... akorát ti to kdyžtak ten servis vyřeší dřív. Jen takovej postřeh. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 20. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna 2013 No, tak jsem si to přečetl a vypadá tedy hodně dobře, asi vyhrává Akorát za značka je taková nemastná neslaná, ale lepší než ten Olympus asi bude, a ta GPS je také super"Jestli fotíš převážně na automat, tak EXR režim je skvělý (mám vlastní zkušenost) a Fuji má asi o 14% větší snímač než Olympus a je rozměrově o trochu menší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 22. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2013 Jo jo spíš automat, takže fuji je na cestě,tímto Děkuji za rady' konečně budu moci po dlouhé době cvaknout co mám na ruce:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Remio Odesláno 22. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2013 Prosím o pomoc s foto stanem na focení kukaček a tak. Přečetl jsem si tu, že nejlepší je ten z IKEA? Obchod mám za humny. Prošmejdil jsem nabídku a patrně nejde o reálný produkt... jde o nějaký transformovaný produkt, pytel na špinavé prádlo? Děkuji za pomoc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trojan Odesláno 22. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2013 Já měl loni na vodě pučený stan od kamaráda, z bauhausu za 500kč, pro 2 osoby. Když jsem si do toho vlezl já, koukaly mi nohy. Byl to vlastně jen vnitřek stanu, jakoby chyběla ta horní plachta V noci pršelo a já se probudil prochcanej, narval sem se ke kamarádovi. Už jsem to do konce vody neusušil a chodil v mokrym, dokonce mi navlhly i housky Když o tom tak přemýšlím, asi by se dalo fotit i přes ten stan Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Remio Odesláno 22. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2013 Škoda, že nemáš nějak fotky... Jestli to ale chápu dobře, dobrý stan na focení to nebyl a dobrý stan na výlet už vůbec ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trojan Odesláno 22. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2013 No je to teda tvrdě OT ale fotku mám. To mi dali posměšně na FB, že "to se ještě smál" - což není na fotce vidět Ale smál jsem se.Ptáky jsem se z toho fotit nepokoušel, takže to nezhodnotím no....ale věřím, že je to pro tenhle účel stejně na ho**o jako na spaní. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se