Hasňa Odesláno 28. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2014 (upraveno) NX300 tu je ted ke koupi za necelych deset i SD kartou 32GB. Vazne o nem premyslim. Brzdi me vlaatne jen absence jakehokoliv hledacku. Ale cena skel a jejich velikost (malost) je naprosto snova. Libi se mi i vzhled stroje, recenze jsou hodne pozitivni. Upraveno 28. dubna 2014 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
poiko Odesláno 28. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2014 (upraveno) Zeptám se ještě na RX100přemýšlel jsem v podobné rovině. Ještě jsem tam měl ve výběru LX7 a Sony 3n/5n. Nakonec vyhrál ten Sony 3N. RX100 se mi špatně držel, LX7 nevím a 5N už byl moc velký (už i na 3N se mi špatně shánělo pouzdro kvůli atypickému tvaru). Vybral jsem nakonec ten 3N. Mám ho cca rok a zatím spokojenost. Kupoval jsem ho na focení synka (častý focení v místnosti, momentky neustálě se pohybujícího prcka). Má vyklápěcí displej (ale jen směrem nahoru, což je dost nedomyšlený) a občas se to hodí. Vyklápěcí displej je jedna z mnoha fíčur, který pomáhají prodat produkt, ale člověk se bez toho obejde. Upraveno 28. dubna 2014 uživatelem poiko Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 28. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2014 Díky za odpovědi, ale jak se tu na předchozí straně psalo, že RX100 je "jeden z nejlepších, ne-li nejlepší...", tak se teď nějak nemohu dozvědět v čem je tedy nejlepší, jen exBurn napsal svou zkušenost, ale žádné superlativy ospravedlňující přívlastek "nejlepší"...:-). Co vede profesionální fotografy, že si ho vybírají jako doplňkový? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
exBURN Odesláno 28. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2014 Protože když srovnáš aparáty s podobným rozměrem tak má RX100 nejlepší výstup. Je to takový jednooký mezi slepými králem. Na základní iso má výstup plně srovnatelný s Canonem/nikonem DSLR základních řad se seťákem. Ale apsc snímač a pevné sklo nenahradí což je pochopitelné. Na druhou stranu oproti fuji x10 a podobným "malosnímačovým" kompaktům má 2 x více detailů v obraze Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
exBURN Odesláno 28. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2014 Protože když srovnáš aparáty s podobným rozměrem tak má RX100 nejlepší výstup. Je to takový jednooký mezi slepými králem. Na základní iso má výstup plně srovnatelný s Canonem/nikonem DSLR základních řad se seťákem. Ale apsc snímač a pevné sklo nenahradí což je pochopitelné. Na druhou stranu oproti fuji x10 a podobným "malosnímačovým" kompaktům má 2 x více detailů v obraze Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 28. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2014 Ivan Lelák: světelnost, megapixely, kovové tělo a hlavně 1" snímač... ale už je na trhu dva roky a je tu RX100 II... mě by se líbil RX10, ale to už je o jiných penězích.... ale zas v zrcadlu mám skoro totéž tady např. Olympus XZ 10 vs. RX100 http://www.magezinepublishing.com/equipment/images/equipment/Cybershot-DSCRX100-4158/highres/sony-cybershot-rx100-awb-fluorescent-DSC01115_1343909773.jpg http://www.magezinepublishing.com/equipment/images/equipment/XZ10-5051/highres/olympus-xz-10-incandescent-preset_1365068911.jpg Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 28. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2014 Díky za názory, koukal jsem i na recenze a vypadá to dobře. Ale je tu i RX100II - četl jsem srovnání a 3 hlavní věci - výklopný displej, sáňky na blesk, Wi-Fi+NFC - mi zatím nepřijdou jako výhody, které bych ocenil částkou 5000,-, což je cca cenový rozdíl mezi oběma typy. Ale RX100II má i nějaký vylepšený BSI čip, údajně o 40% efektivnější, což mi sic nic neříká, ale když jsem viděl srovnávací fotky, rozdíl je znatelný. No a protože si foťák nechám určitě 5 let, tak teď nevím... A to budu potřebovat i kvalitní pouzdro, druhý akumulátor, paměťovou kartu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 28. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2014 (upraveno) Díky za názory, koukal jsem i na recenze a vypadá to dobře. Ale je tu i RX100II - četl jsem srovnání a 3 hlavní věci - výklopný displej, sáňky na blesk, Wi-Fi+NFC - mi zatím nepřijdou jako výhody, které bych ocenil částkou 5000,-, což je cca cenový rozdíl mezi oběma typy. Ale RX100II má i nějaký vylepšený BSI čip, údajně o 40% efektivnější, což mi sic nic neříká, ale když jsem viděl srovnávací fotky, rozdíl je znatelný. No a protože si foťák nechám určitě 5 let, tak teď nevím... A to budu potřebovat i kvalitní pouzdro, druhý akumulátor, paměťovou kartu... Za pět let už bude software (i trošku sklo a čip) v telefonech dělat lepší "fotky" než kompakt za 5000 současnosti Co se týká srovnávacích fotek - jednoduše to v reálném využití nepoznáš (krom ISO). Výhodu wifi vidím jako podstatnou, velmi. (do letoška jsem žádný fotoaparát s wifinou neměl a teď už - v případě kompaktu, bych si bez ní foťák nekoupil. edit: a sáňky na blesk jsou výhodou až o třídu posunující (pokud teda chceš kupovat ještě blesk a s focením si opravdu hrát ) Upraveno 28. dubna 2014 uživatelem gougy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 28. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2014 gougy - nemám velké ambice, ale kdysi dávno jsem fotil hodně a strávil spoustu nocí v komoře. Po revoluci jsem měl dobré fotáky, fotil do leteckých časopisů, na firemní materiály a prospekty, pak se to ale utlumilo, přišly jiné zájmy... Ted už fotím jen dovolené a když mne něco zaujme, ale sem tam kouknu na fotku a říkám si, jaká by byla, kdyby..., to už ale můj kompakt nezvládne. No, třeba je to ve mně, ale odmítám si to přiznat i když vím, že nádherná fotka se dá udělat čímkoliv a nezáleží na nástroji, ale hudebníkovi:-). Takže chci takovou střední třídu a mám pocit, že RX100 by mohla být dobrá volba. Jak píšeš, pomalu se ale přikláním k RX100II... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 28. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2014 gougy - nemám velké ambice, ale kdysi dávno jsem fotil hodně a strávil spoustu nocí v komoře. Po revoluci jsem měl dobré fotáky, fotil do leteckých časopisů, na firemní materiály a prospekty, pak se to ale utlumilo, přišly jiné zájmy... Ted už fotím jen dovolené a když mne něco zaujme, ale sem tam kouknu na fotku a říkám si, jaká by byla, kdyby..., to už ale můj kompakt nezvládne. No, třeba je to ve mně, ale odmítám si to přiznat i když vím, že nádherná fotka se dá udělat čímkoliv a nezáleží na nástroji, ale hudebníkovi:-). Takže chci takovou střední třídu a mám pocit, že RX100 by mohla být dobrá volba. Jak píšeš, pomalu se ale přikláním k RX100II...nakonec skončíš u malé (bez)zrcadlovky :Dv těch "minifoťáčcích" se mi Sony opravdu líbí, jediné, co mi chybí je zpomalené video, ale to se stejně používá jen u akčních záběrů (je to docela sranda) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 29. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. dubna 2014 (upraveno) gougy - pokud myslíš - téměř - kvalitu zrcadlovky, ale bez zrcadla a v malém těle, tak to není na škodu, vlastně takový ideál:-). Ale narazil jsem na názor, že v třídě profi kompaktů se neplatí jen samotná kvalita, ale především kvalita v malém balení, tj. čím menší při shodné kvalitě, tím dražší. Zkusím se tedy ještě zeptat - existuje kvalitou fotek, velikostí a kvalitou snímače, optiky, velikostí a kvalitou displeje, funkcemi, rozsahem nastavení atd. foťák srovnatelný s RX100/RX100/II, ale třeba o něco větší a levnější, popř. max. stejně drahý? Upraveno 29. dubna 2014 uživatelem Ivan Lelák Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
exBURN Odesláno 29. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. dubna 2014 Ne- optiku f1,8 nemá žádná bezzrcadlovka u ohniska 28mm. Takže při horším světle na wide polezou nejlepší fotky z rx100. Jakákoliv změna ohniska bude mít za následek ale změnu a tam začne získávat výhody jakákoliv csc. Další možnost jsou pevná skla a možnost hrát di s HO - například portréty. Tam to s rx100 nepude moc dobře. Pokud ustoupíš s požafavkem wide+f1,8 tak můžeš vybrat třeba olxmpus e-pm2 a zbyde ješě na blesk (který dožene hodně) a i na nějaké pevné sklíčko na "hraní". Nebo jak už jsem zmínil - samsung nx300. Ale je to jen na tobě zda si chceš i hrát a nebo nastavit automat a cvakat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nAscA Odesláno 26. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. května 2014 Nekdo nejaky tip /i na zahranicniho prodejce/ na CPL filtry? Premyslim nad Hoya HD a jsou i velke rozdily v ceskych shopech v cenach, tak predpokladam, ze budou nekde i levnejsi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 28. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. května 2014 (upraveno) Zase se hlásím o radu. Mám dotaz ohledně Canona 650D a režimu HDR.Dost mě štve, že si v tomto rešimu volí foťák všechno sám. Neumím to nastavit nebo je to vlastnost?Rád bych si navolil ISO (nebo alesoň jeho max. hodnotu (někde v menu mám něco takového nastaveno, ale foťák to nerespektuje) a to že budu mít vyplý blesk (to mě štve nejvíc).Na přiložené fotce přes HDR je patrné, jak mi šíleně velké ISO (6400) udělalo zrno o které nestojím (promiň Oto). Upraveno 28. května 2014 uživatelem Vit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 28. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. května 2014 Zase se hlásím o radu. Mám dotaz ohledně Canona 650D a režimu HDR.Dost mě štve, že si v tomto rešimu volí foťák všechno sám. Neumím to nastavit nebo je to vlastnost?Rád bych si navolil ISO (nebo alesoň jeho max. hodnotu (někde v menu mám něco takového nastaveno, ale foťák to nerespektuje) a to že budu mít vyplý blesk (to mě štve nejvíc).Na přiložené fotce přes HDR je patrné, jak mi šíleně velké ISO (6400) udělalo zrno o které nestojím (promiň Oto).Ahoj, to Ti asi nebude dělat skutečné HDR, ale jen pseudoHDR, kdy foťák skládá fotku z několika postprodukčně vytvořených fotek (původně z jedné) a dosahuje rozdílu expozice v jednotlivých skládaných snímcích právě navýšením ISO. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 28. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. května 2014 Ahoj, to Ti asi nebude dělat skutečné HDR, ale jen pseudoHDR, kdy foťák skládá fotku z několika postprodukčně vytvořených fotek (původně z jedné) a dosahuje rozdílu expozice v jednotlivých skládaných snímcích právě navýšením ISO. Martine, ono to při focení opravdu třikrát cvakne (myslím, že je to něco jako multi bracketing u kinofilmů).Pěkné povídání je ZDE, ale otázky na mé odpovědi jsem tam nenašel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ggrand Odesláno 28. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. května 2014 Vykašlat se na to a dělat si HDR ručně v PC. Nebo to řešit jako já, že jsem všechno tahal z 1 rawu, ale to bylo z D700,tak nevím, jak je na tom tenhle čip. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 28. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. května 2014 Martine, ono to při focení opravdu třikrát cvakne (myslím, že je to něco jako multi bracketing u kinofilmů).Pěkné povídání je ZDE, ale otázky na mé odpovědi jsem tam nenašel.a mění to expozici prodloužením a zkrácením času, nebo právě tím ISO? (lze nějak nastavit +- kolik EV v HDR chceš? Při "běžném osvětlení" u hodnot +- nad 1 už poznáš rozdílnou délku expozice i sluchem) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 28. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. května 2014 (upraveno) a mění to expozici prodloužením a zkrácením času, nebo právě tím ISO? (lze nějak nastavit +- kolik EV v HDR chceš? Při "běžném osvětlení" u hodnot +- nad 1 už poznáš rozdílnou délku expozice i sluchem) 1) nevím (předpokládal jsem, že časem)2) nevím jak3) já rozdíl neslyším Vykašlat se na to a dělat si HDR ručně v PC. Nebo to řešit jako já, že jsem všechno tahal z 1 rawu, ale to bylo z D700,tak nevím, jak je na tom tenhle čip. To jsem dělal doposud, ale chtěl jsem, aby to foťák dělal za mě.Navíc se hýbe vteřinovka. Upraveno 28. května 2014 uživatelem Vit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 28. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. května 2014 1) nevím (předpokládal jsem, že časem)2) nevím jak3) já rozdíl neslyším To jsem dělal doposud, ale chtěl jsem, aby to foťák dělal za mě.Navíc se hýbe vteřinovka.vteřinovku zastavit korunkou vypadá to, že foťák dělá HDR právě nastavením ISO ale na přesnější info raději nějaké Canon fórum, já o výrobci kopírek moc nevím, pořád jsem u Nikonu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se