OrisLover Odesláno 17. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 17. listopadu 2025 Zdravim chronomagy. Mam prosbu o tip na hodinare, ktery by rozchodil ETA Valjoux. Z niceho nic hodinky prestali jit. Hodinar mi opravu nacenil na 17500, pry je problem s perem a odlucovacem. Oprava presahuje hodnotu hodinek, tak se radeji zeptam, zda nevite o nekom, kdo by to umel udelat levneji. Diky
Harwey Odesláno 17. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 17. listopadu 2025 skus napisat SZ Rudovi do @ONYX servis hodinek
libor2002 Odesláno 17. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 17. listopadu 2025 Nedávno jsem taky řešil problém s odlučovačem u 7750. Servis v Pražském hodinářství
m4stic Odesláno 18. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2025 Ahoj @OrisLover, ako ti tu pisali dvaja kolegovia. Za mna je Ruda a jeho team z ONYX jasna volba.
OrisLover Odesláno 20. listopadu 2025 Autor Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2025 Diky za vsechna doporuceni, jsem za ne rad...
Tomáš Omega Odesláno 29. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2025 Jednoznačně Onyx. Osobně mám tu nejlepší zkušenost. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Teatime Odesláno 18. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2025 čtvrtek 18. prosince 2025 13:28 TLDR: Kde nejlevněji. Asi pět let mám Sinn 103 se 7750. Blížil se servis, dělaly už -9"/den; a nejmladší potomac o ně zavadil, spadly z komody na podlahu z měkkého dřeva, přeskočila resetovací páka chrona. Dobře, servis je tu. Nedovolal jsem se do Onyxu a odvezl je do Vyšehradského hodinářství. Tam hodinář diagnostikoval výše uvedené, stačí úplný servis, rozebrat, namazat, složit, 12 000 Kč. Dovolal jsem se do Onyxu, 11 100, s leštěním 13 600. Kupoval jsem ETA po kyselejch zkušenostech s prémiovejma značkama - asi naivně jsem si myslel, že to bude nenáročný. Rozhodně nechci disputovat cenu odborné práce. Fakt ne … ale přeci jen, čtvrt pořizovací ceny? Jde to někde levněji? S likviditou na tom teď nejsem dobře a vůbec nevím, co mám dělat. Ty hodinky miluju; ale teď nevím, jestli mi takhle drahej pes vůbec patří do života. Schrastit na opravu a obratem prodat? Prodávat takhle (asi ne)? Zároveň tušim, že takhle krásný hodinky si už v životě nekoupim (ať už zráním k dobrovolné skromnosti, či věkem a životní situací). Jde to někde levněji? Díky předem. (Aspoň mě to konečně dokoplo k G-Shockům ) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Zdenek1307 Odesláno 18. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2025 před 46 minutami, Teatime napsal: čtvrtek 18. prosince 2025 13:28 TLDR: Kde nejlevněji. Asi pět let mám Sinn 103 se 7750. Blížil se servis, dělaly už -9"/den; a nejmladší potomac o ně zavadil, spadly z komody na podlahu z měkkého dřeva, přeskočila resetovací páka chrona. Dobře, servis je tu. Nedovolal jsem se do Onyxu a odvezl je do Vyšehradského hodinářství. Tam hodinář diagnostikoval výše uvedené, stačí úplný servis, rozebrat, namazat, složit, 12 000 Kč. Dovolal jsem se do Onyxu, 11 100, s leštěním 13 600. Kupoval jsem ETA po kyselejch zkušenostech s prémiovejma značkama - asi naivně jsem si myslel, že to bude nenáročný. Rozhodně nechci disputovat cenu odborné práce. Fakt ne … ale přeci jen, čtvrt pořizovací ceny? Jde to někde levněji? S likviditou na tom teď nejsem dobře a vůbec nevím, co mám dělat. Ty hodinky miluju; ale teď nevím, jestli mi takhle drahej pes vůbec patří do života. Schrastit na opravu a obratem prodat? Prodávat takhle (asi ne)? Zároveň tušim, že takhle krásný hodinky si už v životě nekoupim (ať už zráním k dobrovolné skromnosti, či věkem a životní situací). Jde to někde levněji? Díky předem. (Aspoň mě to konečně dokoplo k G-Shockům ) K tomu napíšu jen jedno, 100% servisuj!!! Měl jsem servis za 10, bude to všude +- stejné, ale hlavně, ať je to kvalitní... což např. v Onyxu bude. Vůbec bych kolem toho nemeditoval. 2
Teatime Odesláno 19. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2025 No jo, posečkáme, vyděláme, pošetříme. First World Problem, každopádně.
prischera Odesláno 19. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2025 Servis chronografu je drahej, je s tim hodne prace. Bohužel. Ale on servis podražil obecně, servis základního stroje je kolem 5k…
martincihak Odesláno 20. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2025 Nedávno jsem u jednoho kolegy zjišťoval, kolik stojí servis u Breitling SO heritage 46. Ten mi oznámil, že dával 13 tis. v Pražských hodinářství. Měl jsem strach, že za cena bude ještě vyšší. Vzhledem k pořizovací ceně hodinek, tak cena zas tak přemrštěná není. Valjoux je podle všeho strojek, který se strkal i do prémiových značek, proto ta cena a určitě bych investoval, ale ty géčka určitě přikoupit
cali Odesláno 21. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2025 Pokial ide o servis Valzuku 775x, tak usetrit sa da povedzme tisicovku-dve podla toho ci to das do Onyxu za 13, alebo Ti to poladi nejaky menej renomovany hodinar povezme za 10. Za menej uz ale bude dramaticky rast riziko, ze sa do toho pusti niekto, kto proste nema potrebne schopnosti a narobi viac skod nez uzitku. No a inak ano, mechanikce hodinky su dost drahy spas.... vsak za desiatku kupis prdacke smartwatche. 1
Frantik Odesláno 21. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2025 A vzdyt je to super cena nebo? Proste servis jednou za par let neco stoji, jako u auta. Nebo co je za problem. Inhouse stoji dvakrát tolik. Kdyžtak kupujte baterky anebo hodinky za par korun, tam to bude za pár stovek nebo tisícovek 1
Hrom Odesláno 21. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2025 Chronografy mi servisoval pan Frýdl z Nymburku. Za mě opravdu Pan Hodinář! Nevím ovšem, jak nyní bere zakázky, ale opravdu je to machr.
villain83 Odesláno 21. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2025 Přesně tak, zdražovalo se všude, někde víc, někde míň, ale já třeba nedávno psal k Bechyněmu, kolik by aktuálně stál servis na starý plechový suby no date. Jako měl jsem nějakou představu, ale odpověď mi malinko rozhodila sandál... Radši jsem se ani neptal, co by chtěli za servis třeba SDDS.
Jerryl Odesláno 14. ledna Nahlásit Odesláno 14. ledna (upraveno) @Teatime chápu tvoje pocity a proto mě napadá taková kacířská myšlenka, jestli by pouze nestačilo přeskočenou páku chronografu vrátit do patřičné pozice a nerozebírat celý stroj? Seřídit podle vibrografu a jelo by se dál? Za tu cenu servisu by byl celej nove strojek. (pouze odhaduji) Nekamenujte mě, je to jenom brainstoming Upraveno 14. ledna uživatelem Jerryl
cali Odesláno 14. ledna Nahlásit Odesláno 14. ledna Draha je hlavne praca hodinara. Na ebay a inde su hodinari, napr v Polsku, Nemecku.... co sa "predavaju" aj za cca 200€(chronograf), keby si chcel na tej praci fakt usetrit moze to byt cesta. S poistenou postou a celkovym opruzom/rizikom opravy na dialku to IMO za to nestoji. Nezabudat ze pracu by nejaku musel platit i pri vymene stroja len kus za kus. Cena noveho blank valzuku v priehladnom plastovom puzdre (ak Ti ho teda vobec niekto preda) bude okolo 600-800€ (bez prace) znaceny/elabore, so zarukou a co ja viem, kludne aj 1500.... za 300€ bude jety z ebay (moze byt OK alebo moze potrebovat repas uplne rovnako ako ten stary, to sa dozvies az pride ), novy lepsi cinan z aliku cca 300, za 100-150 najlacnejsi cinan, ale to asi nechces. Proste keby si hodne dobre kupil stroj a ten nepotreboval opravit, len vsadit, tak s pracou, postovnym atd budes stale na 300-400€ ako nic a budes mat pomerne stastie ak to cele dobre dopadne + bude to neoriginalny stroj (aj ked u Sinn je pravda signovany asi len rotor) Uplne opacny pristup hlavne u zvucnejsich znacietk je dat to k AD a oni to odoslu do fabriky na komplet repas. A kto si mysli ze je to potom nejaka bomba parada, tak nie len ze to bude za raketu, ale tam niekedy vazne daju na hulvata uplne novy stroj, ale mozu aj cifernik, rucky, tlacitka, korunku, dynko, co sice moze, ale aj nemusi byt to co chces. Ja som napriklad takto svojho casu posielal vintage potapky do Hujera koli korunke co spatne srobovala. Korunku opravili ale ziskal som aj hacking (moderny stroj) a nove sklicko, dost ma to vtedy n... nepotesilo.
cali Odesláno 14. ledna Nahlásit Odesláno 14. ledna https://www.watch-tools.de/movements-133/mechanische-uhrwerke-eta/eta-valjoux-7750-automatic-chrono-movement.php novy valzuk z doveryhodneho zdroja
Teatime Odesláno 12. února Nahlásit Odesláno 12. února Díky všem za reakce! Nevím, kolik je práce "přeskočenou páku chronografu vrátit", napadlo mě to, zas nechci z hodinářů dělat tydýty. Asi dojde na servis. A pak nevim. Jednou za pět let čtvrt ceny hodinek, to je jak mít je na leasing, nebo jim platit povinný ručení. Říkal jsem si, že je opravím a pustím, když mám ty Géčka, když nechci vrtič ... a pak jsem je vzal z šuplíka - bóže, ty sou krásný!!!
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se