Maras Odesláno 22. března 2009 Nahlásit Odesláno 22. března 2009 Ahoj mám dotaz, existuje nějaký dobrý výrobce mechanických hodinek jehož modely by ale byly dostupné pro běžného studenta (do 10 000) docela se mi líbí Steinhart ale chtělo by to širší nabídku. Seiko, Citizen a Orient mě jaksi neberou.
cali Odesláno 22. března 2009 Nahlásit Odesláno 22. března 2009 do 10 sa da zohnat cosi od Timefactors po nete a tiez Hamilton dalej Archimede a Ollech&Wajs ....vsetko to bude mat vo vnutri swiss ETA stroj najcastejsie 2824
chose Odesláno 22. března 2009 Nahlásit Odesláno 22. března 2009 (upraveno) Rad ohledně nákupu hodinek do 10k je na fóru mraky. Za mě by to byly ze Švýcar Tissotky, Certiny nebo Victorinoxy, v limitu se něco bez chronografu najde. Ještě bych se být tebou podíval na Timefactors.com, a jestli nemáš nic proti Rusům, je toho halda, něco i s chronografem - Vostok, Vostok-Europe, Poljot, Sturmanskie.. Upraveno 22. března 2009 uživatelem chose
Návštěvník YPO? Odesláno 22. března 2009 Nahlásit Odesláno 22. března 2009 nechci tě nijak odrazovat, ale po pár utracených statisících se pomalu vracím zpátky k elektrickému pohonu - nějak mě ty mechanické hodinky přestává bavit udržovat v bdělém stavu
Maras Odesláno 22. března 2009 Autor Nahlásit Odesláno 22. března 2009 (upraveno) Forum už nějakou dobu pročítám a většina rad na levnější mechaniky byly na Seiko, Citizen další neevropské značky popř rusáky. Ale bohužel kdybych měl na ruce japonce nebo rusáka asi by to nebylo pro mě ono. Vím že si vymýšlím, ale myslím že všichni chápete že když si člověk kupuje mechaniky tak je to hodně o tom pocitu a vnitřní identifikací se značkou. to YPO: sorry ale člověk který utratí statisíce za hodinky a není ředitelem ČEZu nebo výhercem v loterii je podlě mě trošku.................... a moc mi neporadí Upraveno 22. března 2009 uživatelem Maras
cali Odesláno 22. března 2009 Nahlásit Odesláno 22. března 2009 no a mas nejaku konkretnu predstavu o designe? ono mechanicke hodinky do 10K je siroky pojem maju to byt potapky, pilotky, oblekovky....?
skalis Odesláno 22. března 2009 Nahlásit Odesláno 22. března 2009 Maras napsal: Forum už nějakou dobu pročítám a většina rad na levnější mechaniky byly na Seiko, Citizen další neevropské značky popř rusáky. Ale bohužel kdybych měl na ruce japonce nebo rusáka asi by to nebylo pro mě ono. Vím že si vymýšlím, ale myslím že všichni chápete že když si člověk kupuje mechaniky tak je to hodně o tom pocitu a vnitřní identifikací se značkou. Ja bych se toho tolik nebal. Seika sice nemam, ale myslim, ze jimi nemas co zkazit. Treba ty samuraje jsou dobra volba. Ale nejlepsi bude, kdyz se trochu rozepises o tom, jake hodinky by to mely byt. Sportovni, spolecenske, univerzalni?? Takhle je kazda rada strela do neznama,
farářskej Odesláno 22. března 2009 Nahlásit Odesláno 22. března 2009 Maras napsal: to YPO: sorry ale člověk který utratí statisíce za hodinky a není ředitelem ČEZu nebo výhercem v loterii je podlě mě trošku.................... a moc mi neporadí No, já jako člověk, kterýmu prošlo rukama kdeco, v tomhle YPA zase chápu, i když jsem osobně neprošel těma statisícema - pokud chceš kvalitní hodinky, měl byses vnitřně smířit s tím, že tě to nějakou kačku stát bude. Pokud ovšem neplánuješ dlouhodobu kariéru chudýho studenta. A na člověka, kterej tvrdí, že "je to hodně o tom pocitu a vnitřní identifikací se značkou" ses docela rychle vypořádal s člověkem, kterej by ti mohl dát pár solidních rad na cestu
Senseeei Odesláno 22. března 2009 Nahlásit Odesláno 22. března 2009 YPO? napsal: nechci tě nijak odrazovat, ale po pár utracených statisících se pomalu vracím zpátky k elektrickému pohonu - nějak mě ty mechanické hodinky přestává bavit udržovat v bdělém stavu Predpokladam ale ze student bude mat hodinky jedny, cize udrzat ich v chode nebude problem
PhoeniX Odesláno 22. března 2009 Nahlásit Odesláno 22. března 2009 Maras napsal: to YPO: sorry ale člověk který utratí statisíce za hodinky a není ředitelem ČEZu nebo výhercem v loterii je podlě mě trošku.................... a moc mi neporadí Podle tohoto soudím, že fórum nepročítáš vůbec.
Senseeei Odesláno 22. března 2009 Nahlásit Odesláno 22. března 2009 farářskej napsal: měl byses vnitřně smířit s tím, že tě to nějakou kačku stát bude. Pokud ovšem neplánuješ dlouhodobu kariéru chudýho studenta. Uz som nad tym aj rozmyslal ze aka je hranica za kvalitne hodinky. Lebo moje stali niekolko desattisic a aj tak ma dost zarazili niektore prvky dielenskeho spracovania. a od hodiniek za take peniaze by som to necakal !!!
Maras Odesláno 22. března 2009 Autor Nahlásit Odesláno 22. března 2009 Líbí se mi tyhle Steinharty bohužel mají ale zvětšující sklíčkno na datumovku a to je jaksi http://www.chronoshop.cz/katalog/Steinhart...ocel-kovovy-tah Ale nejvíc bych chtěl nějaké univerzální společenky s černým ciferníkem a koženým náramkem. 99% procent na civilní nošení, kdyby u obleku nevypadaly špatně bylo by výhodou, na sport už jedny mám. Asi něco podobného jako nedávno zde uvedené:
Návštěvník YPO? Odesláno 22. března 2009 Nahlásit Odesláno 22. března 2009 Senseeei napsal: Predpokladam ale ze student bude mat hodinky jedny, cize udrzat ich v chode nebude problem --- to určitě ne --- problém je v tom, že jsi naprosto nepochopil o čem píši a ani to pochopit nemůžeš --- ...prošel jsem si téměř všechno v "lowendu" od Poljotů po UN (rozuměj od nejlevnějších až po nejdražší co jsem byl ochoten zaplatit) a v kategorii do 10t bych si dnes koupil jenom otřepaná Seika s 6R kalibrem, protože to je v dané kategorii třída ať si říká kdo chce co chce ...
Senseeei Odesláno 22. března 2009 Nahlásit Odesláno 22. března 2009 YPO? napsal: --- to určitě ne --- problém je v tom, že jsi naprosto nepochopil o čem píši a ani to pochopit nemůžeš --- ...prošel jsem si téměř všechno v "lowendu" od Poljotů po UN (rozuměj od nejlevnějších až po nejdražší co jsem byl ochoten zaplatit) a v kategorii do 10t bych si dnes koupil jenom otřepaná Seika s 6R kalibrem, protože to je v dané kategorii třída ať si říká kdo chce co chce ... Tak to som potom asi fakt nepochopil, ale z tej vety ze sa vracias k elektrickemu pohonu, lebo mechaniky udrzat bdele ta uz nebavi som to pochopil tak, ze kedze mas mechanik viac, potrebujes ich udrzovat pri zivote, kdezto clovek ktory ma jedny to nepotrebuje, lebo ich denne nosi. A to co vsetko si na ruke mal, alebo nemal myslim s tou vetou nijak nesuvisi, alebo som potom fakt nechapavy...
tyfo Odesláno 22. března 2009 Nahlásit Odesláno 22. března 2009 YPO? napsal: nechci tě nijak odrazovat, ale po pár utracených statisících se pomalu vracím zpátky k elektrickému pohonu - nějak mě ty mechanické hodinky přestává bavit udržovat v bdělém stavu Tak to mne fakt pobavilo, omlouvam se za off topic ale na tohle musim reagovat. Prosim te preci v tve kategorii hodinek a investici do nich nemuzes mit takovy problem vsechno to jsou urcite certifikovane chronometry ktere nechas mesic na "grilu" a mas mensi odchylku nez je bezna odchylka spousty clenu, ktera je nuti k serizeni a nebo je to vsechno jinak a mas desitky hodinek s manualnim natahem a komplikacemi typu prestupny rok atd a to asi da praci vsechno to nastelovat. Ja to vydim tak ze jsi se uz namlsal a ze jsi se zacal poohlizet po nejake jine zabave kam budes vrazet sve tezce vydelane penize a tak starani se o hodinky u tebe zacina stracet kouzlo. To ja jsem jen na zacatku a kolega asi teprve na startu tak na nej nebudte zli on to tak nemysli, mejte trpelivost je to mozna dalsi budouci chronomaniak ktery tu bude prinosem.
Návštěvník YPO? Odesláno 23. března 2009 Nahlásit Odesláno 23. března 2009 OK - pokusím se to vysvětlit na vzorku jediných hodinek v pondělí ráno natáhnu hodinky a nosím je v běžném režimu (na noc je sundavám) - rukama moc nemávám (nemám proč) - takže hodinky ve středu ráno stojí - vezmu si tedy digitálky, které nosím až do té doby než dostanu zase chuť natahovat - no a takhle to jde dokola souvisí s tím i přetlak hodinek, které jsem za poslední dobu vlastnil a už mě nebaví být oběť nějakého stroje o který musím pečovat vím, že to zní naprosto šíleně, ale možná mě někdo pochopí
cali Odesláno 23. března 2009 Nahlásit Odesláno 23. března 2009 YPO? napsal: OK - pokusím se to vysvětlit na vzorku jediných hodinek v pondělí ráno natáhnu hodinky a nosím je v běžném režimu (na noc je sundavám) - rukama moc nemávám (nemám proč) - takže hodinky ve středu ráno stojí - vezmu si tedy digitálky, které nosím až do té doby než dostanu zase chuť natahovat - no a takhle to jde dokola souvisí s tím i přetlak hodinek, které jsem za poslední dobu vlastnil a už mě nebaví být oběť nějakého stroje o který musím pečovat vím, že to zní naprosto šíleně, ale možná mě někdo pochopí pockaj, ak to spravne chapem tvrdis ze automaty sa ti plnym natiahnutim potom beznym nosenim a odkladanim na noc casom same zastavuju? tomu neverim Ja tiez nie som ziadny cipera(ako ze by som s nimi chodil behat a tak), praca je kancelarska,..... ale v pohode vydrzim striedat dvoje automaty a natahovat ich len nosenim....presneost neriesim pokial je do minuty od radiovej referencie co kontorlujem pri rannom nasadzovani na ruku a korunky sa teda takmer nedotykam okrem hratok s 30/31 na konci mesiaca.... Urcite nie si bezvladny invalida (na kolko sme sa videli aj na zivo) a pokial ide o uroven nasich hodiniek, tak z toho co som tak od teba cital tak moje automaty z hruba koncia tam, kde tvoje zacinaju takze o kvalite strojov to tiez nebude.... takze proste neverim
bandicoot Odesláno 23. března 2009 Nahlásit Odesláno 23. března 2009 (upraveno) cali: a co je na tom divnýho, že ve středu mu stojí radši edit ;-) když v pondělí večer je odloží, v úterý si veme jiný a ve středu ráno ty z pondělka prostě stojí Upraveno 23. března 2009 uživatelem bandicoot
Radimk Odesláno 23. března 2009 Nahlásit Odesláno 23. března 2009 (upraveno) Bandicoot: To, že mu stojí hned ráno, a ví to už v pondělí.. Edit: Tys mi sebral pointu!! Upraveno 23. března 2009 uživatelem Radimk
cali Odesláno 23. března 2009 Nahlásit Odesláno 23. března 2009 ja som to teda pochopil tak ze nosi jedny a tie sa mu nedostatocnym hybanim ruky same po dvoch dnoch zastavia a tak si vezme digy
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se