Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Bohužel, i safírový sklíčko je možný škrábnout, zvládl by to kromě diamantu i brousek - karbid křemíku, který se občas vyskytuje i v porvrchových úpravách zdí. Na běžný asfaltce asi ne, tam by se safírovýmu sklíčku nemělo nic stát.

Odesláno (upraveno)

Ještě k původní otázce. Hluboký škrábanec v minerálním skle se dá také zatmelit optickým tmelem. Vyzkoušel jsem to s tmelem Veropal a šlo to. Mám ještě jeden materiál, ten by možná byl ještě ĺepší, je to pryskyřice ze které se odlévají čočky.

Upraveno uživatelem dubraro
Odesláno
Ještě k původní otázce. Hluboký škrábanec v minerálním skle se dá také zatmelit optickým tmelem. Vyzkoušel jsem to s tmelem Veropal a šlo to. Mám ještě jeden materiál, ten by možná byl ještě ĺepší, je to pryskyřice ze které se odlévají čočky.

Kontaktni cocky? Nemyslis spis plastova "skla" do bryli?

Odesláno

Myslím, že pro podobné účely se dá použít i pryskyřice na opravy autoskel. Mám to v plánu už dávno vyzkoušet a ještě jsem se k tomu nepřinutil.

Odesláno
Kontaktni cocky? Nemyslis spis plastova "skla" do bryli?

Nemyslím kontaktní čočky. Myslím skla do brýlí, čočky do objektivů, součástky které mají být čiré a světlovodivé.

Odesláno

Ja som poskrabal Aviatory (mineral) ked som sa odrel rukou o stenu ale zatial nic tragicke ani to nejde vyfotit. A zafir by sa podla mna dal tiez poskrabat (mam ho len na Hamiltonoch takze to nebudem skusat:) ) o stenu, o kachlicku, pilnikom,.... a ked nie poskrabat, tak by urcite siel vystipnut narazom. Njalepsie sklo na akcnejsich hodinkach je plast, vydrzi neporovnatelne vacsi naraz, lahko sa lesti a lahko vymiena. Mineral by som tiez rovno menil, ceny nie su tak zavratne. No a zafir sa beznym pouzitim v spolocenskych hodinkach neda znicit a ked, tak tak, ze to odskace aj puzdro.

• Po letech...
Odesláno

Zdravím dneska se mi podarilo poškrábat speciální krystalové sklo ,,Hardlex,, mám dotaz jestli s tím jde neco dělat? Nejlepe rozlestit,nechci ho menit.

Návštěvník SukHoi
Odesláno
Zdravím dneska se mi podarilo poškrábat speciální krystalové sklo ,,Hardlex,, mám dotaz jestli s tím jde neco dělat? Nejlepe rozlestit,nechci ho menit.

Hardlex je jenom luxusnější název minerálního skla - nic s tím neuděláš - respektive nestojí to za několikahodinovou námahu s nejistým výsledkem

Odesláno

Cetl jsem o rozlestovani smirkovym papirem 1600 nebo 2000 hrubost nebo spis jemnost,potom o tempu na auta displexu zubni paste a ja nevim co vsechno,ale nejak se toho bojim a potreboval bych nejaký přesný postup a taky nemám mechanizaci takze ruco bruco prinejhorsim se to vymeni,ale to je az krajni reseni.

Odesláno

Cetl jsem o rozlestovani smirkovym papirem 1600 nebo 2000 hrubost nebo spis jemnost,potom o tempu na auta displexu zubni paste a ja nevim co vsechno,ale nejak se toho bojim a potreboval bych nejaký přesný postup a taky nemám mechanizaci takze ruco bruco prinejhorsim se to vymeni,ale to je az krajni reseni.

Odesláno (upraveno)

To, co jsi četl, to platí, ale jen pro sklíčka plastová. Minerální sklo ručně, bez potřebného vybavení, vyleštit nejde, jen ho tím smirkem úspěšně obrousíš a zmatníš. Jedině vyměnit.

EDIT: Ale někde tady byla ukázka leštění škrábance na safíru diamantovou pastou... tou by to jít mělo.

Upraveno uživatelem Karlos
  • po měsíci...
  • po 2 týdnech...
Odesláno

To, co jsi četl, to platí, ale jen pro sklíčka plastová. Minerální sklo ručně, bez potřebného vybavení, vyleštit nejde, jen ho tím smirkem úspěšně obrousíš a zmatníš. Jedině vyměnit.

EDIT: Ale někde tady byla ukázka leštění škrábance na safíru diamantovou pastou... tou by to jít mělo.

Nemáte pravdu. Minerál jde .Pokud není škrábanec hluboký a jde jen o takové Lehké škrábanece ale viditelné tak to jde vyleštit brusnou pastou na auto lak. Pokud možno nějakou lepší NE TEMPO !!! to je mastné a zanechává stopy v podobě zmatnění skla jemnými rýhami. Má moc hrubé zrno a docela tupé. A chce to kvalitní hadru. Já sem použil švédskou utěrku. Nanést na sklo a jedu- leštím a leštím. Jak to začne moc schnout tak přidat pastu a nebo Já jsem ředil trochu vodou. Je jasné že to nebudete mít za 10 minut hotové, ale hodinka až dvě to spraví. A nebojte se přitlačit. Čím víc tím líp! Použil jsem tohle: viz fotocena 150 kč

post-11074-1276708455,46.jpg

Odesláno (upraveno)

Právě jsem doleštil safir, koupil jsem diamantovou pastu 2.5 mikronu a 0.5 mikronu, asi hodinu a půl leštění, dva lahváče a dvě třešňovice vypitý, album Behemoth - Evangelion poslechnutý, zprávy zkouknutý a jemnej douhej šlinc je fuč. Zbyla tam jenom malá jamka, kde jsem s tim nejvíc nakouřil do zdi. Tu si nechám na zejtra, až se mi trošku zregeneruje nehet na ukazováčku...

A přeblíznul jsem tou pastou i pouzdro a jak se blejská vidíte sami.

Obě pasty stály dohromady 120 kč i s poštovnym

post-8501-1276712129,99.jpg

post-8501-1276712136,52.jpg

post-8501-1276712143,38.jpg

post-8501-1276712150,02.jpg

post-8501-1276712157,27.jpg

Upraveno uživatelem Horhe
Odesláno (upraveno)

Prosím kde jsi koupil ty pasty tak levně? Já viděl všechno kolem 4 stovek.

tady jo ale pozor, je toho něco přes mililitr, nebo co to maj na tý stříkačce za měrnou jednotku. Každopádně na vyleštění jsem spotřeboval desetinu měrné jednotky..:)

tak ještě jeden edit, je tam toho pět gramů...

Upraveno uživatelem Horhe
Odesláno

Aha, dík. Už je to delší doba co jsem to hledal a rozhlížel jsem se jen u nás. Nelesklo se Ti to už po té 2.5?

Jo, ta půlmikronová je zbytečná. Nejdřif jsem si myslel, že ten safír zmatní, ale ani náhodou. Pouzdro jsem taky dělal tou 2.5 a úžasnej výsledek. Ještě doma hledám, co bych mohl vyleštit :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...