Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
To já tak pánovi poslal hodinky Zásilkovnou kterou si sám vybral a přišel mu nějaký ventilátor. Byl to starší pán a nebyla šance se s ním domluvit. Prostě jsem ho sprostě okradl. Proces celého martyria se mi tady ani nechce popisovat. Ve zkratce jsem se nedobral dobrého konce a vše mělo ještě nepěknou dohru. Podpora ze Zásilkovny prakticky žádná. Podle mě hned ze startu někdo prohodil štítky na balíčcích. 
Posílám kolem sedmi set zásilek ročně už několik let. Podobný objem přijímám a když můžu, tak se Zásilkovně vyhýbám obloukem. Když byl problém třeba s ČP, tak plnila ve výši pojištění v zákonné lhůtě a bez debat s robotem, stane se cca jednou za dva roky. 

Bohužel, je to tak. Chybějící zákaznická podpora je u nás celkem častým jevem. Vždycky mě fascinuje, když po převzetí zásilky chtějí sdělit, zdali bylo vše v pořádku. Párkrát se mi stalo, že vše nebylo v naprostém pořádku, což jsem také odklikl, ale tím to skončilo. Že by se někdo ozval s řešením nebo něco podobného, to teda nikdy.
Další kapitolou samou pro sebe je Aukro. Před pár týdny se mi stalo, že jsem potřeboval vyřešit problém, ovšem zákaznická podpora nulová. Dodnes nemám peníze zpět, ale to je zase jiný příběh, kterým to tady nebudu plevelit…
  • Dát hlas 1
Odesláno

Já tedy Zásilkovna zatím vždy v pohodě a bez problémů, ale některým příběhům se nedivím. 
V kriminále ve Všehrdech (uvnitř areálu ) nepochopíš mají Zasilkovnu a tam zaměstnávají vězně .  Kvůli prachům se tady dělají věci a vězeň.služba se má posrat. 😤

Odesláno

Ono hodně z mé skušenosti záleží na pičusovi co to rozváží!

Někdy super jindy na 💩

Komunikace s těmahle všema molochama stojí za prd!

• Dát hlas 1
Odesláno

K tomu pojištění - cokoli nad 1000kč posílám PPL kem - běžné zásilky mají pojištěné do 50k.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno

Takže Česká pošta a pojistit a raději nadhodnotit. Hold za ten klid si člověk bude muset připlatit. Z přístupu Zásilkovny k případnému problému (zaviněného jejich stranou) je mi fakt na blití.

Odesláno

Nadhodnocení ceny přepravovaného zboží v případě ztráty u České pošty moc nepomůže.

„K vyplněnému a podepsanému formuláři přiložte jako přílohu doklady o výši škody (např. faktura, dodací list, prodejka apod.)" = nutno prokázat hodnotu zboží.

Odesláno

@Mareka01Jak "u České pošty"? Pokud vím tak zrovna u výše odkazovaného "cenného psaní" se NIC k obsahu nedokládá - a i samotný úbytek hmotnosti nebo porušení bezpečnostního obalu se bere jako ztráta hodnoty celé zásilky. Samozřejmě, pokud si někdo u okýnka odmítá připustit že existují i jiné způsoby doručování než slavný "balík ke dveřím" (ano, i takto tu ona slovutná firma dokázala doručovat Rolexky) a výši pojistného neřeší, pak holt v případě reklamace tahá za kratší konec špagátu. Každopádně u hodinek nebo elektroniky nad €1-2k bych (notabene v případě Chronomagu, kde bývá vždycky radost pokecat se spolupacientem) určitě preferoval výlet a osobní předání, než nervy s tím co mi se zásilkou napáchá nějaký anonymní pošťák nebo skladová krysa, bez ohledu na aktuálně navlečenou uniformu.

Odesláno (upraveno)

Uvádím to jako riziko při nadhodnocení ceny zásilky (nebo i pro dokazování hodnoty při ztrátě): pro cenné psaní platí „pošta odpovídá až do výše Udané ceny “, ale současně pošta u postupu reklamace uvádí že "k vyplněnému reklamačnímu formuláři je třeba přiložit doklady o výši škody – např. fakturu, dodací list nebo prodejku".

V praxi tak hrozí krácení výplaty oproti udané hodnotě (a neříkám, že to je správně).

Upraveno uživatelem Mareka01
Odesláno
V 3. 4. 2026 v 21:00, matous napsal:

...posílám PPL kem - běžné zásilky mají pojištěné do 50k.

Já bych řekl, že poslední dva roky jsou PPL zásilky pojištěné pouze na 5. tis. Kč. Tedy pokud to s nimi nemáš nějak smluvně upraveno. 

Odesláno
Já bych řekl, že poslední dva roky jsou PPL zásilky pojištěné pouze na 5. tis. Kč. Tedy pokud to s nimi nemáš nějak smluvně upraveno. 

Hele asi zalezi na produktu - maji to nejak rozdelene. Ale ppl private tady pisou 50 k ale uz ne jako pojisteni ale jako odpovednost c1aca8132a113ce19e6d2a176fe0ff6c.jpg

Odesláno
před 11 minutami, matous napsal:

Hele asi zalezi na produktu - maji to nejak rozdelene. Ale ppl private tady pisou 50 k ale uz ne jako pojisteni ale jako odpovednost

PPL Private bych řekl, že je pro smluvní partnery. Jinak odchod, balík Pro Tebe a pojištění 5. tis. Vybrat a připlatit si můžeš akorát za velikost.

Odesláno
PPL Private bych řekl, že je pro smluvní partnery. Jinak odchod, balík Pro Tebe a pojištění 5. tis. Vybrat a připlatit si můžeš akorát za velikost.

Jo tak asi to tak bude. Ja s nima mam smlouvu a posilam jako firemni baliky, tak jsem mel automaticky ulozeno v hlave tech 50. Omlouvam se kolegum za mystifikaci.

Odesláno
před 4 minutami, matous napsal:

...Ja s nima mam smlouvu a posilam jako firemni baliky, tak jsem mel automaticky ulozeno v hlave tech 50. Omlouvam se kolegum za mystifikaci.

Tak jsme zase chytřejší :) 

• Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)

Tak Zásilkovna se k tomu postavila sprostým kosočtvercem ke zdi. Dokonce obvinili mne, že jsem porušil přepravní podmínky a že nelze přepravovat zásilky s vyšší hodnotou než 10000Kč. Hajzlové. Ale má to šťastný konec. Diky výborné práci PČR (s mým nemalým přispěním - bývalý kriminalista), se podařilo ze zmrda dostat peníze. Ale stalo mne to dost času a peněz. Takže bacha na Zásilkovnu. Podívám se po konkurenci. 

Upraveno uživatelem alois
  • Like 4
  • Díky 1
Odesláno

řešil jsem jak poslat služební notebook zpět dnes již bývalému zaměstnavateli - jednoznačně vyhrála v tu chvíli balíkovna (pojištěno do 50k), všichni ostatní v tu dobu měli max 10k a měli to hodně schované a nutné hledat ve spoustě dokumentů v té době. Takže za mě super. Spolupracují i s alzaboxy...

není to reklama a ani nejsem zaměstnanec, jen se snažím doporučit na základě osobních zkušeností..  abys nemusel hledat znovu jako já :)

Odesláno

Jen bych tu rád vyzdvihl práci Aloise, který s tím měl obrovskou trpělivost a né každý by měl schopnosti to dotáhnout do zdárného konce. Tímto ti Lojzi chci veřejně poděkovat. 👍👍👍

• Like 1
  • Dát hlas 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...