Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tohle je věčné téma diskusí, tady trochu opomíjené a zajímá mne, jak to máte vy. V tuto chvíli mám dvoje Garminy - 9 let staré D2 Charlie, leteckou mutaci Fenix 5X, u kterých mám trvale originální analogový ciferník. Běžně ale nosím Fenix 8, mám celkem 14 ciferníků, analogové (které jako fanda mechanických hodinek preferuji) i několik digitálních. Ciferníky střídám podle nálady a příležitosti. Některé jsou zcela jednoduché, jiné obsahuji menší či větší počet různých údajů a já cíleně nastavuji ty, které mne opravdu zajímají - zdravotní funkce, počasí, atmosférický tlak, nadmořská výška atd. Postupně je představím a napíšu proč a kdy je používám. A co vy?:

- Máte jediný ciferník nebo více? Jak často ciferníky střídáte?

- Používáte analogové nebo dogitální a proč?

- Preferujete minimalistickou jednoduchost nebo datově bohatší ciferníky a proč - sledujete jednotlivé údaje nebo je na ciferníku máte jen protože se vám líbí ciferník nabušený údaji?

- Preferujete "aktivní" ciferníky, kdy se po kliknutí na konkrétní údaj rozbalí příslušná obrazovka s tímto tématem (třeba počasí, srdeční tep atd.)?

- Preferujete bezplatné ciferníky nebo si je kupujete, pokud se vám líbí?

Vykopnu fotkou mého stálého ciferníku u D2 Charlie a dvěma nejnovějšími ciferníky na F8. První je "Garmin All Stars - quatix 8 Deep Currents". Hodinky Quatix 8 vycházejí z Fenix 8, ale jsou zaměřené na plavání a jachting. Tento ciferník je u nich standardní, ale je možné ho na Garmin IQ zakoupit i pro Fenix 8 a nastavit si zobrazení i nenámořních údajů. Je poměrně široce nastavitelný, elegantní, na outdoor ani sport ho mít nebudu ale jinak je to univerzální ciferník na denní nošení.

Druhým ciferníkem je "Horizont", bohužel není aktivní a obsahuje minimum nastavení, ale líbil se mi svým pojetím umělého horizontu, používaného v letectví. Je velmi přehledný, s velkými, čitelnými údaji. Pro formální příležitosti mi nepřijde vhodný.

Oba ciferníky mají něco podobného - jsou analogové, podobné barvy atd., ale používám i zcela odlišné.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Ja použivám už pár let ciferník Victus od tvůrce TitanicTurtle. Něco jsem platil za plnou verzi, ale nebylo to zas tolik. A za mě v pohodě 🙂

Odesláno
před 23 hodinami, Z. Paul napsal:

Ja použivám už pár let ciferník Victus od tvůrce TitanicTurtle. Něco jsem platil za plnou verzi, ale nebylo to zas tolik. A za mě v pohodě 🙂

Victus mám taky rád, používám obvykle doma.

Odesláno

Na starych D2 preferuji original ruckovy vzhled, na Marq podle situace jednoduchy ruckovy, nebo bohaty datovy. Na nem mam udaje, ktere mne zajimaji. Obecne ale preferuji pro aktivity upravy datovych poli. Me aktivity jsou vetsinou outdooroveho charakteru, a je tam co merit. Prilis nesleduji online parametry zdravotni, to je pak az sekundarni efekt.

• Díky 1
Odesláno

Tyhle 2 ciferníky jsem instaloval kvůli loňské návštěvě závodů v Le Mans. Od té doby si je ale zapnu i jen tak, hlavně ten digitální, který mi přijde jako jeden z mála elegantních, až lehce společenských digitálních ciferníků.

Odesláno

Tenhle ciferník jsem někde zahlédl, ale na úplně jiných hodinkách a podařilo se mi domluvit s jedním tvůrcem, že ho vyrobí i pro Garmin. Jednoduchost, evokující staré pilotky a přesně o to mi šlo. K některým řemínkům, třeba hnědé kůži, je perfektní.

Odesláno

…ja mam uz dlhodobo nainstalovany cifernicek s nazvom Viies. Mam uz po patdesiatke, takze na blizko prd vidim🤭. Cisla su dostatocne velke a farebne segmenty po krajoch ukazuju pripojenie na bt, notifikacie, zapnuty budik atd….tento cifernicek ma veliku variabilitu nastaveni😊

Odesláno
V 9. 6. 2026 v 9:21, Ivan Lelák napsal:

Victus mám taky rád, používám obvykle doma.

Tak jsem si ho stáhnul také 🤣 jak přesně si mám vyložit to pivko? Na kolik mám nárok???? 🤣

Odesláno
před 5 minutami, semi001 napsal:

Tak jsem si ho stáhnul také 🤣 jak přesně si mám vyložit to pivko? Na kolik mám nárok???? 🤣

Netuším, byla to fotka hned po stažení, teď mám v tom místě tlak vzduchu. Tři spodní data se mi střídají s grafy teploty a větru, dá se mezitím přepínat dlouhým stiskem hodinové číslice nebo dvojím otočením zápěstí (snad i jinak, je to v nastavení). To samé v horní části - tam mám alternativně údaje o počasí nebo 3 zdravotní metriky (kalorie, body battery a srdeční tep) - přepínat mezitím se dá dlouhým stiskem minutové číslice nebo gestem (dvojím otočením zápěstí).

Odesláno

Ted stridam dva, do včerejška byl jen jeden 🙈

• Like 1
Odesláno

Ja nejsem zastance prebarvenych cifru se spoustou info, takze jeden simple ala Casio uz pouzivam urcite pres tri roky.
d4019a1b43f87d07eafe38e6abbaccde.jpg

• Like 1
Odesláno
V 12. 6. 2026 v 17:43, semi001 napsal:

Ted stridam dva, do včerejška byl jen jeden 🙈

Oba mám také, první už dlouho, druhý pár dnů, oba se mi líbí - digitál na volnočas, analog taky ale i do kanclu.

Odesláno
před 2 minutami, Ivan Lelák napsal:

Oba mám také, první už dlouho, druhý pár dnů, oba se mi líbí - digitál na volnočas, analog taky ale i do kanclu.

Jsou super :) 

Do kanclu, respektive mimo barák ale stále nosím jen mechaniky, toto si nedovedu moc 🤣 

Odesláno
před 4 hodinami, semi001 napsal:

Jsou super :) 

Do kanclu, respektive mimo barák ale stále nosím jen mechaniky, toto si nedovedu moc 🤣 

Mám už delší dobu "chytré" období, takže nosím 24/7 Garminy. Mechanických hodinek mám víc, ale nosím je jen výjimečně pro formálnější situace, kde by mohly být Garminy nevhodné. Garminy používám ke spoustě věcí, ale mj. sleduji i spánek, vydanou energii a různé zdravotní metriky (za prvé se v tom chci vyznat, za druhé to opravdu funguje a za třetí hubnu a data z hodinek sdílím s aplikací Kalorické tabulky) a abych měl vypovídající údaje, nosím je pokud možno stále. Proto si nošení "zpestřuji" i střídáním řemínků a ciferníků, na které mám zrovna náladu a které se hodí k dané situaci.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...