filo-boxer Odesláno 25. září 2009 Nahlásit Odesláno 25. září 2009 Tak tohle si Accutron fakt nezaslouzil...chtel nam rict, jak jsou s kalibrama u Primu daleko a nezustala na nem nit sucha... Accutrone uvidime Te tady jeste nekdy po tomhle sajrajtu? Ja bych rekl, ze ty negativni prispevky nebyly namireny primo proti Accutronovi. Typicky Prim-flame. Misto hloupeho slovickareni by me spis zajimalo jak je to teda s KIF vs. INCABLOC. To si ale pujdu zjistit sam, tady se totiz resi hlavne gramatika a jine blbosti. OT: proc si fotky Trubky muzu prohlednout tady na foru a v e-shopu Eltonu ne?
NIGHTinGALE Odesláno 25. září 2009 Nahlásit Odesláno 25. září 2009 Prim Trubka - chybí mi tam nožičky pouzdra. Je to pro manekýny. Bobe, ale třeba Seiko Tuna taky v podstatě nemaj nožky Ty hodinky jsou si dost podobný, Trubky jsou vlastně obleková verze těch TunaCanů Co jsem slyšel, nechal si Trubky někdo dělat v jednom kuse na zakázku a Prim má pouzdra ještě na pár exemplářů vyrobena, takže kdo chce, může je mít. Že bych se na Ježíška rozšoupnul?
bandicoot Odesláno 25. září 2009 Nahlásit Odesláno 25. září 2009 Mě by teda asi vadilo, kdybych si něco nechal udělat jako solitér, že se někdo další sveze (pokud by mi teda nešly nějaký dividendy).
NIGHTinGALE Odesláno 25. září 2009 Nahlásit Odesláno 25. září 2009 Mě by teda asi vadilo, kdybych si něco nechal udělat jako solitér, že se někdo další sveze (pokud by mi teda nešly nějaký dividendy). V tomto konkrétním případě s tím majitel údajně souhlasil, tedy jich může Prim nasekat, kolik chce. Hezké gesto od toho pana zadavatele.
grakij Odesláno 25. září 2009 Nahlásit Odesláno 25. září 2009 (upraveno) Mě by teda asi vadilo, kdybych si něco nechal udělat jako solitér, že se někdo další sveze (pokud by mi teda nešly nějaký dividendy). Prim k tomu rikal, ze to maji domluvene, ze na tento model zadavatel nema exkluzivitu. Resp. maji svoleni sekat dalsi kusy. edit: NiG byl rychlejsi, prosim smazat. edit2: Primaci zavadeji vice novinek nez sekundostop Upraveno 25. září 2009 uživatelem grakij
accutron Odesláno 26. září 2009 Nahlásit Odesláno 26. září 2009 Takže zvětšení je v pravdě kolosální................ Průměr kal.68 je 25mm což je mimo obvyklou řadu průměrů hodinkových strojků. Jde o to, že zvětšením průměru na 25,6mm se dostáváme na nejrozšířenější rozměr strojků a tím se vše zjednodušuje. Především pro naše potencionální zákazníky ze zahraničí. Když si budou chtít pořídit na naše strojky zapouzdření, tak naprostá většina výrobců pouzder bude mít ve svém standardním sortimentu pouzdra pro strojky o průměru 25,6mm, ale nikdo pro průměr 25mm. Navíc měníme i závit na natahovacím hřídeli, aby byl stejný jako má ETA. Opět je to pod praporem toho, aby naši zákazníci mohli používat standardní díly zapouzdření běžně dostupné všude ve světě.
ricous Odesláno 26. září 2009 Nahlásit Odesláno 26. září 2009 ...Především pro naše potencionální zákazníky ze zahraničí. Když si budou chtít pořídit na naše strojky zapouzdření, tak naprostá většina výrobců pouzder bude mít ve svém standardním sortimentu pouzdra pro strojky o průměru 25,6mm, ale nikdo pro průměr 25mm... Nechci, aby to bylo bráno jako nějaké rýpání, ale v Eltonu se předpokládá, že by si zahraniční zákazník objednal Elton strojek a dal ho do "zahraničního" pouzdra? Já osobně bych šel spíše opačnou cestou...
accutron Odesláno 26. září 2009 Nahlásit Odesláno 26. září 2009 Ja bych rekl, ze ty negativni prispevky nebyly namireny primo proti Accutronovi. Typicky Prim-flame. Misto hloupeho slovickareni by me spis zajimalo jak je to teda s KIF vs. INCABLOC. To si ale pujdu zjistit sam, tady se totiz resi hlavne gramatika a jine blbosti. OT: proc si fotky Trubky muzu prohlednout tady na foru a v e-shopu Eltonu ne? Každý dobrý skutek má být po zásluze potrestán. Jak tak sleduji diskusi, která následovala po mém příspěvku, tak si to nejvíce užívají různí odborníci přes dámská přirození, ale názorů k připravovaným strojkům tady moc nevidím. Nemám zájem se zapojovat do těchto jalových polemik. Na to už jsem dost starej a umím trávit svůj volný čas užitečnějším způsobem.
cernysip Odesláno 26. září 2009 Nahlásit Odesláno 26. září 2009 Každý dobrý skutek má být po zásluze potrestán. Jak tak sleduji diskusi, která následovala po mém příspěvku, tak si to nejvíce užívají různí odborníci přes dámská přirození, ale názorů k připravovaným strojkům tady moc nevidím. Nemám zájem se zapojovat do těchto jalových polemik. Na to už jsem dost starej a umím trávit svůj volný čas užitečnějším způsobem. To zní rozumně, jak zahrádka, tak koštování vína či poslech opery, vše lepší, než obsah "diskuse". Pokud mne se týče, kalibry jdou správným směrem, doposud mi "k dokonalosti" chyběl hacking (navrhuji termín "stopník" (:-)) ), zrychlené překlápění data a oboustranný nátah. Tedy "stopník" a překlápění tu máme, mohl byste nám sdělit, jak je to s nátahem? Děkuji. P. S. Nepřestane mne překvapovat, jak rychle se z členů, u nichž lze z jiných jejich příspěvků usuzovat na relativně "normální" strukturu osobnosti, stane lítá zvěř (tipoval bych to na dissociální poruchy, projevující se nevyrovnaností, dissociálním zaměřením osobnostní struktury s defektní sociální přizpůsobivostí s občasným narušováním společenských norem, emoční oploštělostí, sníženou empatií, zvýšenou iritabilitou, ovšem se zachováním kognitivních funkcí a intelektem v pásmu průměru. Rozpoznávací a ovládací schopnosti zachovalé, porucha forenzně nevýznamná, prostě PAROUB. (:-))
Karlos Odesláno 26. září 2009 Nahlásit Odesláno 26. září 2009 Já bych tuhle diskuzi zas tak černě neviděl. Jen to chce nebrat si některé věci osobně a nebýt urážlivý. Pořád je to diskuze a je jen potřeba si uvědomit, že i negativní názor je pořád názor a je na stejné úrovni, jako pozitivní názor. Každý si tu k tomu řekl, co si myslí a jak co na něj působí. Jsme skupinka lidí zapálených do hodinek, tak i názory máme občas víc emotivní. Jen se divím, že to někoho dokáže překvapit, když o tom moc dobře ví
utrejch Odesláno 26. září 2009 Nahlásit Odesláno 26. září 2009 Mohu se zeptat, co znamena Nivaflex ? Manufactur Quality ?
VS Odesláno 26. září 2009 Nahlásit Odesláno 26. září 2009 Máš pravdu, naživo vůbec nevypadají špatně. Konečně jsem pochopil ten název. Tvarem je to opravdu uříznutá a zabroušená coulka. Přesto se mi líbí, až na ten primácky zoufalý ciferník a ručičky. To by ještě chtělo doladit.
accutron Odesláno 26. září 2009 Nahlásit Odesláno 26. září 2009 Mohu se zeptat, co znamena Nivaflex ? Manufactur Quality ? Nivaflex je speciální materiál z kterého je vyrobeno pero pohánějící hodinky. Označení "Nivaflex-Manufactur Quality" je převzato od dodavatele těchto per, švýcarské firmy Schwab-Feller AG viz. www.schwab-feller.ch
utrejch Odesláno 26. září 2009 Nahlásit Odesláno 26. září 2009 Nivaflex je speciální materiál z kterého je vyrobeno pero pohánějící hodinky. Označení "Nivaflex-Manufactur Quality" je převzato od dodavatele těchto per, švýcarské firmy Schwab-Feller AG viz. www.schwab-feller.ch Dekuji za informace
Návštěvník Ondra Odesláno 26. září 2009 Nahlásit Odesláno 26. září 2009 Nivaflex je speciální materiál z kterého je vyrobeno pero pohánějící hodinky. Označení "Nivaflex-Manufactur Quality" je převzato od dodavatele těchto per, švýcarské firmy Schwab-Feller AG viz. www.schwab-feller.ch Takže to nebudou kompletně české strojky made in Czech Republic?
accutron Odesláno 26. září 2009 Nahlásit Odesláno 26. září 2009 (upraveno) Takže to nebudou kompletně české strojky made in Czech Republic? Primky nikdy kompletně české nebyly a ani nyní nebudou. Vždy se ze zahraničí kupovaly pera a vlásky, protože to u nás nikdo nebyl schopen je vyrobit v odpovídající kvalitě. Jen pro ilustraci. Hodinkový strojek obsahuje více jak sto součástí. Domníváte se, že dva díly z tohoto množství zadávají problém s označením hodinek "czech made" ? Upraveno 26. září 2009 uživatelem accutron
Návštěvník Ondra Odesláno 26. září 2009 Nahlásit Odesláno 26. září 2009 Primky nikdy kompletně české nebyly a ani nyní nebudou. Vždy se ze zahraničí kupovaly pera a vlásky, protože to u nás nikdo nebyl schopen je vyrobit v odpovídající kvalitě. Jen pro ilustraci. Hodinkový strojek obsahuje více jak sto součástí. Domníváte se, že dva díly z tohoto množství zadávají problém s označením hodinek "czech made" ? V dřívejších dobách nešlo primárně o to mít vlastní 100% inhouse kalibr, ale hlavně o to mít své levné strojky, které se mohly montovat do masových sérií, které PRIM produkoval. Dnes je jiná situace, zdálo se mi, že Elton hodinářská chtěl mít své vlastní české kalibry, aby mohl vyrábět luxusní ryze české hodinky. 2 % dovezených dílů asi není žádná tragédie, ale je to trochu zklamání - přeci jen nebavíme se o strojku za pár tisíc. Každopádně díky za odpověď.
utrejch Odesláno 26. září 2009 Nahlásit Odesláno 26. září 2009 V dřívejších dobách nešlo primárně o to mít vlastní 100% inhouse kalibr, ale hlavně o to mít své levné strojky, které se mohly montovat do masových sérií, které PRIM produkoval. Dnes je jiná situace, zdálo se mi, že Elton hodinářská chtěl mít své vlastní české kalibry, aby mohl vyrábět luxusní ryze české hodinky. 2 % dovezených dílů asi není žádná tragédie, ale je to trochu zklamání - přeci jen nebavíme se o strojku za pár tisíc. Každopádně díky za odpověď. Na obranu Primu, skoro vsechny vlasky dela jedna tovarna, napriklad rolex si je dela sam, ale je to spis vyjimka ...
skalis Odesláno 26. září 2009 Nahlásit Odesláno 26. září 2009 Od vcerejsiho dopoledne jsem se dostal na chvili k internetu a koukam, co se tu po Accutronove vecnem prispevku rozjelo za disputaci. Accutrone diky, me Tvoje informace prijemne potesila a sdelila vse podstatne. Myslim, ze kalibr 68 vyrobeny z dnesnich materialu s dnesnimi naroky na presnost a kvalitu zpracovani navic obohaceny o hacking v podobe kal. 94 a podobne vylepsena 96 (tam vitam v prvni rade vylepseni, i kdyz to stale neni dokonale, ulozeni rotoru). Je mi uplne jedno, ze oba strojky vychazeji konstrukcne ze starych primackych kalibru. Vzdyt treba i Nomos zacinal tim, ze modifikoval Peseux. A tady Prim stavi na svem. A uvedomte si, ze stavi prakticky od nuly (nemyslim vyvoj, ale vyrobu), a to je podle me vyborny vysledek, ze ktereho mam radost. Takze nekritizujte sekundostop jako nevhodny PR termin, protoze Accutronova zprava neni PR, nybrz shrnujici informace pro nasi komunitu. A ze si navyrabi vlasky... no a co. Takze pockejme na oficialni oznameni a fotografie a budme radi za takovyto pozvolny vyvoj. Nema cenu zbytecne se kvuli tomu zacit hadat. Hezky vecer, panove. Pivo ve dzbanku uz mam, takze opoustim hospodu tady na konci sveta (zde jediny wifi accespoint siroko daleko) a ukazu se tady asi az v pondeli vecer.
Onisan Odesláno 26. září 2009 Nahlásit Odesláno 26. září 2009 Konečně PRIM , resp. Elton, už se po mnoha letech keců o vysoké hodinařině posunul alespoň do kategorie hodinařina a to co mu chybí jinde vynahradil vlastním strojkem. Gratuluji! Možná se za pět - patnáct let dostane v obecném povědomí značka PRIM z pozice kde označuje šunt (upozorňuji, že jsem mluvil o obecném, nikoli chronomagorickém publiku) ... Nicméně teď gratuluji... mylý krok pro hodinařinu, ale velký skok pro jeden ze dvou PRIMů
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se