Přejít na obsah

Seiko SCVS003 - "Grand Seiko" pod 300 USD

Doporučené příspěvky

• po měsících...
  • Odpovědi 281
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Nazdar, mam takovou otazku na presnost Spiritu. Kdyz jsem si je pred cca rokem poridil, predbihaly se o nejake 3-5 denne. Pak se zpresnovaly, pred asi dvema mesici sly v podstate presne, mene nez 1 sec. do plusu, ale ted se zacaly zpozdovat, aktualne 3-5 sec. denne, pritom muj denni rezim se nezmenil az na to, ze dnes je nenosim cely tyden, nekdy si beru jine hodinky. Mam trochu paranoidni obavy, myslite, ze by stacilo serizeni :crying_anim02: ?

Je to samozrejme otazka za vsechny prachy, asi typu opravte mi auto podle fotky, ale pokud jo, muzete mi prosim na zaklade osobnich referenci doporucit nekoho v Praze? Diky predem!

Odesláno
odchylka je v rámci tolerance toho strojku, osobně bych do nich neryl

Od vcera -20 s :(

Jeste uvidime, zkusil jsem je ted natahnout naplno a dam jim par dni.

Odesláno

Já mám zase dojem, že se mi odchylka zvětšuje - když jsem je koupil (2nd hand, pokud watchwinder chápeme jako ruku), měli odchylku cca +5 denně, teď se dostávají někam k +15... Nicméně nijak přesně to nesleduji ani to (zatím) neplánuji řešit....

Odesláno
Já mám zase dojem, že se mi odchylka zvětšuje - když jsem je koupil (2nd hand, pokud watchwinder chápeme jako ruku), měli odchylku cca +5 denně, teď se dostávají někam k +15... Nicméně nijak přesně to nesleduji ani to (zatím) neplánuji řešit....

Vskutku bizzzzarni. Za uplynulych cca 24 hod, z toho poslednich 13 na ruce jdou +-0. Mozna to bylo tim, ze byly malo natazene. Jak se vlastne chovaji Seiko kalibry pri plnem/minimalnim natazeni? Nekde jsem tu cetl, ze hodinky ruznych vyrobcu se predbihaji/zpomaluji dle konstrukce.

Odesláno

Moje cca mesicni zkusenosti s 6R15.

Nekolik dni jde velmi presne, treba i do 2-5 s den. Pak se ale behem jednoho dne rozjedou klidne o 10-15 sekund, nezavysle na poloze. Treba 1x do tydne. A pritom si nejsem vedom nejaky zmeny pohybu. To mi 2824 nedela, ta ma dlouhodobe mensi vykyvy. Nicmene nejsem schopnej rict jestli je to kus od kusu nebo typem. Neco podobnyho mi delaj i Poljoty 2614. Ty se rozjely v klidu i o 30s/ den. Kdyz jsem drncel na 2taktu, tak i 40s za 2h.

6R15, ETA2824 = presnost naprosto uspokojiva.

Jeste by Seika mohly mit mikroregulaci. Pak by byly naprosto dokonalý.

• po měsících...
Odesláno (upraveno)
nene ..Grand Seika stojí lehce pod 3000USD a jsou prostě...dokonalé

No dyť právě mě to zarazilo :) Nepochopil jsem asi to spojení "cenově dostupná Grand Seika" :) Až si jednou přeci jen koupím automaty, tak to budou právě GS :) Asi to nebudou zrovna Seiko SBGW003, ale něco jiného hezkého se určitě najde :)

Upraveno uživatelem Milil
Odesláno

Ten tah na 003 se mi vůbec nelíbil, tento na 033 je už v pohodě. Dlouhodobě o nich uvažuji, ale říkám si, že jsou to přeci jen trochu usedlejší hodinky a koupím si je, až budu trochu starší. :smoke: Někdo tady prohlásil, že tyhle hodinky "nemají koule". No, můj názor to není. Jednak hodinky nemusí "mít koule", aby se daly nosit :-) a mně se na nich líbí právě ta jednoduchost a taky kvalitní zpracování. Asi není moc evropských značek, které dokáží v podobné cenové hladině vyrobit tak kvalitní hodinky s dobrým strojkem.

Odesláno
No dyť právě mě to zarazilo :) Nepochopil jsem asi to spojení "cenově dostupná Grand Seika" :) Až si jednou přeci jen koupím automaty, tak to budou právě GS :) Asi to nebudou zrovna Seiko SBGW003, ale něco jiného hezkého se určitě najde :)

SCVS003 jsou na mnoha zahraničních fórech označována jako Grand Seika pro chudé

Odesláno
Ano, to jsou ty druhé nad kterými uslintávám. Ovšem 4000$ je trochu víc než jsem zatím ochoten do hodinek vrazit. Ale jednou, jednou, .... kdo ví ;)

sbgr001 se dají lehce použité pořídit i za 2500USD..což už je trochu dostupnější.....

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...