Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník tolja
Odesláno
Mam neskutocny chaozzz v ruskych hodinkach. Na obr. su 3 kusy yktore sa mi neuveritelne pacia...co su to ale za masiny?

Priznam sa, som dost skepticky voci ruskym znackam. Tak teda ak s nimi mate niekto skusenosti, podelte sa prosim s nimi :-)

http://www.hodinarstvo.sk/obchod/index.php?productID=29905

Jsou v tom kalibry odvozené od kalibru Poljot 3133. Oproti 3133 mají 24h ukazatel anebo noc/den. Pěkné ty hodinky jsou, strojky jsou také relativně v pohodě, ale je to sázka do lotérije, protože kvalita se kus od kusu liší. Odpadají indexy číselníku, uvolňují se vteřinovky stopek, mizerná voděodolnost apod.

Odesláno

Rozptyl kvality (což uznávám je podstatný ukazatel) je u ruských hodinek trochu větší, to ano. Ale označit je jako šmejd, to rozhodně ne. Poměr cena /výkon mluví pro ně. Já osobně mám vesměs velmi dobré zkušenosti

Návštěvník tolja
Odesláno
U těch prvních dvou se stopky nulují jinam, než na dvanáctku, nebo je ve vynulovaném stavu vteřinovka přes datum ? :worried_anim:

:lol2: господин дизайнер asi požil víc stakanů vodky, než obvykle. Kdepak, jak je na cifru zděláno v rasíji, tak ruce pryč.

Odesláno

Měl jsem ty první a byly to fakt krásné hodinky. Zpracování bylo na velmi slušné až výborné úrovni. Vteřinovka chronografu moc nepřekážela, ale já měl předchozí "limitku", která neměla na konci vteřinovky chronografu ten divnej amprnál. Nicméně designér musel bejt fakt trochu vožralej, o tom žádná... Ale přesnost byla velmi slušná a neměl jsem s nima žádný problémy. Snad i novému majiteli slouží dobře. Tady je moje historické vlákno o těchto hodinkách. Byly to moje první hodinky po objevení Chronomagu. Je to pro mě dost nostalgické čtení :)

P.S.: a tady je foto těch co jsem měl:

post-1975-1241642117.jpg post-1975-1241642263.jpg

Odesláno

Tieto 3 kusky su dizajnovo asi najpodarenejsie Sturmanskie. Uz na ne davnejsie pozeram a su naozaj vydarene. Mne sa pacia. Hned by som ich vzal, keby som mal vela vela zbytocnych prachov a stali by menej.

Odesláno

tie hodinky su v zasade v pohode sem tam sa najde problem ale oproti inym ruskym znackam ako VE, moscow-classic, pilot..... su poljoty superkvalitne hodinky

mal som troje a vsetky bez problemu

vsetky troje co ukazujes na obrazku by mali byt OK pozor ale na lacnejsie odnoze prevazne s nazvom "PILOT" ... poznas ich podla toho ze ac v nereze ak tvarom puzdra a cudlikov viac pripominaju povony model

Návštěvník tolja
Odesláno

Neměli byste zapomínat, že "pravé Sturmanskie" jsou jen jedny ;)

post-953-1241720311.jpg

zdroj fotky netgrafik.ch

Odesláno

Tak tak. Navíc dělali jejich dnešní velmi dobře a věrně vypadající remake (v původní velikosti). Jenže všude, kde ho loni měli (třeba Julian) už dnes není.

• po měsících...
Odesláno (upraveno)

Tie tretie hodinky mam od marca tohto roku, typ Sturmanskie 31681/1985364, zaujimavostou je cislica 8 namiesto 6 na 24 hodinovom indikatore, je to tak narokom aj ked neviem preco, na svojej stranke to ma aj vyrobca Volmax v oficialnych fotkach. Kvalita je perfektna, zatial som s nimi nemal ziadny problem, presnost je v pohode, nastavujem ich tak raz do tyzdna, akurat si potrpia na pravidelne natahovanie, najlepsie vzdy v rovnaky cas.

Na stranke hodinarstvo.sk su zbytocne drahe, asi tak o 70 eur, najlacnejsie na Slovensku a zarucene nie napodobeniny najdes na www.ruskychronograf.sk, je to vyhradny a oficialny dovozca hodiniek volmax a vostok europe na slovensko a cesko, mozes si to overit na oficialnych strankach Volmaxu a Vostok Europe. Servis z ich strany perfektny, a este mas aj zlavu 7 % z cennikovej ceny tohto dovozcu. Mna vysli na 430 eur, dorucenie postou zdarma, mali uz nastavenay aktualny datum, stacilo natiahnut.

Upraveno uživatelem pato31681
Odesláno

Čtu tohle vlákno poprvé a docela jsem se zasmál jak si Erik udělal jasno... Mám hodinky německé, švýcarské i ruské, mj. Šturmanskie, a nemají chybu. Měl jsem asi desatery ruské hodinky, byť některé ne dlouho, a na žádných jsem nenašel chybu, byť jsem o rozptylu kvality slyšel.

• po 5 týdnech...
Odesláno

Ahoj, taky jsem vlastníkem Šturmanských ale 24hodinových. Nemohu jim nic vytknout a stále i po roce jsem z nich nadšenej. Denní přesnost pokud je mám na ruce je do 7 sec, pokud zůstanou ležet na stolku pak max 1 sec.

Vodotěsnost nemohu posoudit.

Návštěvník cecil
Odesláno

rovněž mohu potvrdit kvalitu strojku 3133 ale mněl jsem Poljot-international a ten je trochu jinde než ostatní prodkce.

Odesláno

Kalibry 3133 si dělá Volmax (= Šturmanskie, Buran, Aviator) sám, četl jsem na různých fórech vesměs kladná hodnocení spolehlivosti. Tak snad žádné velké riziko.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...